تیله ابی

دانشنامه عمومی

تیله آبی. تیلهٔ آبی ( به انگلیسی: The Blue Marble ) مشهورترین تصویر کره زمین است که در ۱۶ آذر ۱۳۵۱ ( ۷ دسامبر ۱۹۷۲ ) توسط فضانوردان مأموریت آپولو ۱۷ از فاصله ۲۹٬۰۰۰ کیلومتری زمین و در مسیر کره ماه برداشته شده است. [ ۱] آپولو - ۱۷ آخرین مأموریت پروژه آپولو بود و از آن پس هیچ انسانی از این فاصله کرهٔ زمین را مشاهده نکرده است.
هنگام برداشتن عکس تیله آبی، خورشید درست پشت سر فضانوردان قرار داشت. تیله آبی یکی از تصاویر انگشت شمار کره زمین از فضا است که در آن تمامی قرص کره زمین با نور خورشید روشن شده است. در آن لحظه، کره زمین به نظر فضانوردان به صورت یک تیلهٔ آبی رنگ در فضا دیده می شد و برای همین عکس را «تیلهٔ آبی» نامگذاری کردند.
قاره آفریقا، شبه جزیره عربستان، اقیانوس هند، بخشی از جنوب ایران، خلیج فارس و دریای عمان در تصویر تیله آبی دیده می شوند.
در سال های اخیر، پژوهشگران با استفاده از فناوری کامپیوتر و مونتاژ عکس های ماهواره ای، تصاویر جدیدی را از نیم کره شرقی و غربی کره زمین ایجاد کرده اند که به تیله آبی اصلی شباهت دارد. در ساخت این تصاویر سعی شده که بیشتر پوشش از سطح زمین و آب و کمترین پوشش ابری در تصاویر گنجانده شود.
تصویر اصلی تیله آبی با توجه به موقعیت دوربین و فضاپیما حالت وارونه داشته، بدین ترتیب که قطب جنوب در بالای تصویر قرار داشته است. [ ۲]
عکس تیله آبیعکس تیله آبی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس