تکنولوژی جوهرافشان

دانشنامه عمومی

تکنولوژی جوهرافشان یک روش نشاندن قطرات مایع بر روی یک بستر است. این تکنولوژی در اصل برای صنایع چاپ توسعه یافت اما به روش محبوبی در تولیدات الکترونیکی و مکانیکی به روش دیجیتال تبدیل شد. اگرچه دو اصطلاح «چاپ جوهرافشان» و «تکنولوژی جوهرافشان» گاهی به عنوان هم معنی استفاده می شوند، چاپ جوهرافشان معمولاً به صنعت چاپ، برای چاپ محتوای گرافیکی و تکنولوژی جوهرافشان به طور کلی به تولیداتی که از روش جوهرافشانی استفاده می کنند گفته می شود.
لحیم کاری
• کاشت قطعات الکترونیکی غیرفعال که می توانند برای تشخیص سادهٔ گاز، رطوبت، درجه حرارت و … به کار روند.
• فعالکننده ها و قطعات مکانیکی
جوهر باید هدایت الکتریکی بالایی داشته و در برابر اکسید شدن و حرارت نیز مقاوم باشد.
• دستگاه های نوری ( مانند میکروسکوپ )
• داروهای شخصی ساز شده
روش های مختلفی برای شکلگیری قطره وجود دارد که می توان آن ها را به دو دستهٔ عمده تقسیم کرد: جوهرافشانی پیوسته ( به انگلیسی: ( continuous inkjet ( CIJ ) ، جوهرافشانی بر اساس تقاضا ( به انگلیسی: ( drop - on - demand ( DOD ) .
روش اول، روشی مستقیمی برای تولید قطره دارد اما اصلاح و تغییر مسیر جاگذاری قطره در آن پیچیده است. روش دوم، قطرات را به شیوه پیچیده تری تولید می کند درحالی که امکان اصلاح و تغییر مسیر را میسر نمی سازد.
در این روش قطره های جوهر به صورت مجزا و در زمان تقاضا توسط سیگنال ولتاژ آزاد می شوند. قطره های آزاد شده بدون هیچگونه تغییر مسیر به صورت عمودی سقوط می کنند. پرینترهای تجاری می توانند ده ها هزار نازل ( دهانه ) داشته باشند.
دو تکنولوژی اصلی برای خروج جوهر از دهانه روش گرمایشی و پیزوالکتریک هستند.
روش پیزوالکتریک DOD
پیزوالکتریک در دهه ۱۹۷۰ اختراع شد. در این روش جوهری که استفاده می شود باید کشش سطحی و گرانروی آن در محدوده به خصوصی باشد.
روش گرمایشی DOD
این روش در دههٔ ۱۹۸۰ توسط شرکت کنون و اچ پی ارائه شد. در این روش تنوع جوهر مورد استفاده بسیار کم است چرا که جوهر مورد نظر باید فشار بخار بالا، نقطه جوش کم و پایداری زیاد کوگاسیون داشته باشد.
آب به عنوان یک حلال، محبوبیت این روش را تنها در محدوده چاپ غیرصنعتی نگه می دارد، جایی که جوهرهایی با پایه آب مورد استفاده است.
در این روش ستونی از دهانه ها به طور پیوسته در حال ریزش جوهر هستند. این قطرات خود به خود به طور مجزا ریخته می شوند. این قطرات یا توسط یک میدان الکتریکی به نقطه مورد نظر هدایت می شوند یا برای استفاده مجدد جمع آوری می شوند. سری این پرینترها می تواند یک دهنه یا چند دهنه باشد.
عکس تکنولوژی جوهرافشانعکس تکنولوژی جوهرافشان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس