تونجلی

دانشنامه عمومی

تونجلی ( به کردی: درسیم ) شهری است در کشور ترکیه که در استان تونجلی واقع شده است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۲۸٬۵۸۶ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۳۰٬۰۸۱ نفر می باشد. [ ۳] [ ۴] این شهر دارای اکثریت کردها است[ ۵] [ ۶] [ ۷] و محل شورش درسیم بوده است.
در زمان امپراتوری عثمانی، این شهر را کلان یا مامکی می نامیدند و بخشی از منطقه ای به نام درسیم بود. [ ۸] تونج ( tunç ) در زبان ترکی به معنای «برنز» و اِلی ( eli ) در لغت به معنای مُشت است. تونجلی نام عملیات نظامی بود که تحت ان کشتار درسیم انجام شد. [ ۹]
مورخان و جغرافی دانان یونان باستان منطقه درسیم را دارانیس ( Daranis ) و درکسن ( Derksene ) گفته اند.
در منابع قرن ۱۹ و ۲۰ نشان داده آمده است که کردهای علوی منطقه درسیم از نظر اعتقادی با علویان قزلباش آناتولی بسیار متفاوت هستند. کردهای علوی همیشه قبل از طلوع آفتاب از خواب بیدار می شوند و به خورشید سلام می کنند. جشن گرفتن این روز در میان کردهای علوی نشان می دهد که ایمان آنها با آیین کردی ایزدی نیز مرتبط است. کردهای درسیم که با نام علوییت همچنان به عقیده خود ادامه می دهند و در میان آنها عقیده آنها را حق یا راه حق نامیده می شود، در ریشه پیوندهای محکمی با دین زرتشتی دارند تقدس آتش، توجه به کردار، گفتار و افکار مردم، پوشش زنان به سبک زرتشتی، خالکوبی روی دست و صورت. مردم. نمادهای دین زرتشتی بر روی قالی ها و قالی های آن ها بخشی از روابط علویان کردهای درسیم با دین زرتشتی را نشان می دهد.
عکس تونجلیعکس تونجلیعکس تونجلی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس