تلفن همراه

فرهنگ معین

( ~ هَ ) [ انگ فا. ] (اِ. ) نک موبایل .

فرهنگستان زبان و ادب

{mobile phone} [عمومی] دستگاه تلفن قابل حمل بدون سیمی که با استفاده از امواج رادیویی، ارتباط تلفنی بین دو نقطه را برقرار سازد

دانشنامه عمومی

تلفن همراه، موبایل یا گوشی، وسیله ای برای ارسال و دریافت صدا و تصویر از طریق فرکانس رادیویی در پهنای وسیع جغرافیایی است. منظور از تلفن موبایل، یا تلفن سلولی، دستگاهی است که برای اتصال به شبکهٔ تلفن همراه به کار گرفته می شود. اولین گوشی تلفن بی سیم توسط مارتین کوپر در سال ۱۹۷۳ میلادی با وزنی نزدیک به یک کیلوگرم ساخته شد. موبایل نسل های گوناگونی دارد و توسط شرکت های سازندۀ گوناگونی تولید می شود و به فروش می رسد. برخی از شرکت های بزرگ تولیدکنندهٔ گوشی همراه در دنیا شامل نوکیا، هواوی، سامسونگ، ال جی، موتورولا، سونی، اپل، شیائومی، اچ تی سی، گوگل پیکسل و… هستند.
در تلفن های همراه به طور معمول یک مجموعه نرم افزار یا سیستم عامل برای کنترل سخت افزار به کار می رود و برنامه های جانبی توسط سیستم عامل اجرا می شوند. از سیستم های عامل معروف برای تلفن همراه، می توان به اندروید، آی اواس ، ویندوز فون و سیمبیان[ ۱] اشاره کرد.
این بلوک متشکل از قطعاتی است که وظیفه آن ها ارتباط دادن گوشی به BTS است؛ در حقیقت بلوک RF فرکانس GSM را از BTS دریافت کرده، سپس اطلاعات روی آن را جدا نموده و به واحدهای دیگر موبایل میدهد. به زبان دیگر بلوک RF وظیفهٔ تبدیل فرکانس بالای GSM را به فرکانس کمتری به نام IF بر عهده دارد.
امواج موجود در فضا توسط آنتن موبایل دریافت شده و وارد قطعه ای به نام آنتن سوییچ می شوند. آنتن سوییچ وظیفه تعیین حالت فرستندگی یا گیرندگی آنتن را بر عهده دارد. بسته به این که موبایل سازگار با چند باند GSM باشد، تعداد پایه های آنتن سوییچ متفاوت خواهد بود. آنتن سوییچ برای هر باند GSM، آنتن را به یک خروجی به نام RX و یک ورودی به نام TX وصل می کند.
در حقیقت آنتن سوییچ مانند یک کلید است که با فرمان هایی آنتن را مرتباً به خط RX یا به TX متصل می کند. در بلوکی که مشاهده کردید، موبایل قابلیت کار با دو باند GSM900 و GSM1800 را دارد؛ بنابراین آنتن سوییچ دو خروجی RX و دو ورودی TX خواهند داشت که در شبکه های تلفن ایران از آن جایی که GSM 900 است خط RX و TX باند ۱۸۰۰ بدون استفاده خواهد بود. آنتن سوییچ یکی از قطعات حساس برد موبایل است و خرابی در آن باعث به وجود آمدن عیوبی از قبیل پرش آنتن یا نداشتن دریافت یا ارسال خواهد شد.
درباره سلف و خازن پیش از اتصال آنتن به آنتن سوییچ نیز از آن جایی که امپدانس خروجی آنتن بسیار کم است و از طرفی امپدانس ورودی آنتن زیاد است، باید پیش از اتصال این دو، کار تطبیق امپدانس توسط قطعه ای انجام شود. معمولاً در مدارات، بخش آنتن موبایل از یک سلف که به گونه ای موازی بین آنتن و زمین بسته می شود استفاده تشکیل می شود. این سلف می تواند باعث عمل تطبیق امپدانس بین آنتن و آنتن سوییچ شده و مانع از هدایت جریان DC بین این دو واحد گردد تا این دو واحد اثر منفی در عملکرد یکدیگر نداشته باشند. وظیفه فیلتر SAW حذف فرکانس های کانال همسایه و فرکانس های مزاحم است. خط خروجی RX از آنتن سوئیچ وارد SAW شده و بعد از آن فرکانس های مزاحم حذف می شود و تنها فرکانس های باند GSM در خروجی آن دیده می شود. SAW همان گونه که فرکانس های مزاحم را حذف می کند، فرکانس های اصلی GSM را هم خیلی ضعیف می کند. برای تقویت سیگنال های دریافتی GSM بعد از SAW از یک تقویت کننده به نام LNA استفاده می شود.
عکس تلفن همراهعکس تلفن همراهعکس تلفن همراه

تلفن همراه (فیلم). «تلفن همراه» ( انگلیسی: Mobilize ( film ) ) فیلمی در ژانر مستند است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. فیلمی در رابطه با تشعشعات تلفن همراه است.
عکس تلفن همراه (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تلفن همراه (mobile phone)
(یا: موبایل) تلفن بی سیم مرتبط با شبکۀ رادیویی سلولی. در شبکه های سلولی اولیه، از فناوری آنالوگ استفاده می کردند، اما از دهۀ ۱۹۹۰، اغلب این شبکه ها از سیستم دیجیتال استفاده می کنند. مکالمات با شبکه ای از ایستگاه ها و مراکز تلفن به سیستم تلفن عمومی مرتبط می شود. ناحیۀ تحت پوشش هر ایستگاه را سلول می نامند. هر سلول در حدود ۵ کیلومتر عرض و فرستندۀ مجزای کم قدرتی دارد. در هنگام حرکت، با رفتن از یک سلول به سلول دیگر، مکالمه نیز به آن سلول منتقل می شود. در اروپا، بسیاری از کشورها سیستم جهانی مخابرات سیار را به منزلۀ سیستم دیجیتال استاندارد پذیرفته اند. این سیستم به مسافران امکان می دهد در شبکه های ملی گوناگون از یک تلفن استفاده کنند. گرایش به تجمیع تلفن و رایانه به اختراع تلفن های وَپ (پروتکل کاربرد بی سیم) در ۱۹۹۹ منتهی شد. در ۱۹۹۹، شرکت مایکروسافت نرم افزار موبایل اکسپلورر را ابداع کرد که به کاربران امکان می داد با استفاده از تلفن همراه ساخته شده با فناوری وَپ ای میل های خود را بخوانند یا وارد اینترنت شوند. خدمات تلفن همراه براساس سیم کارت (مدول شناسایی مشترک) کار می کند. سیم کارت تلفنی را که وارد شبکه می شود شناسایی، شماره تلفن ها را ذخیره، و از کاربران در برابر سوء استفاده از حسابشان در شبکه محافظت می کند. بیشتر سیستم های تلفن همراه سرویسی با نام پیام دهی عرضه می کنند. این سرویس امکان ارسال پیام های مکتوب را برای کاربران فراهم می کند. طول این پیام ها نباید بیش از ۱۶۰ حرف باشد. یواِم تی اِس از سرویس های نسل سوم تلفن همراه در دست تکمیل است. شبکۀ نسل سوم باید سرانجام پهنای باند ۲ مگابایت در ثانیه را عرضه کند، اما در آغاز احتمال می رود که فقط توانایی پوشش دهی ۳۸۴ کیلوبایت در ثانیه را داشته باشد. کاربردهای بالقوۀ این پهنای باند عبارت اند از تلویزیون تعاملی، پیام رسانی ویدئویی، و همۀ ویژگی های یک یاور دیجیتال شخصی.ارتباط اینترنتی. در ژاپن، سیستمی با استفاده از جی پی آراِس (سرویس رادیوی بسته ای عمومی)، با نام آی مود، به کاربران امکان می دهد تلفن خود را پیوسته متصل با اینترنت نگه دارند. در اواخر سال ۲۰۰۰، آی مود در ژاپن ۱۷میلیون مشترک داشت و قرار بود این سیستم در ۲۰۰۱، در اروپا و امریکا نیز راه اندازی شود. تلفن های همراه رایانه ها را نیز با کارت های داده/ پی سی، کابل های مستقیم یا پایانه های سیار خودکفا به هم متصل می کنند.
مخاطرات سلامتی. بعضی از تحقیقات علمی رابطۀ بین استفاده از تلفن همراه و ایجاد تومور مغزی را نشان داده است، اما شواهد حاصل هنوز برای نتیجه گیری کافی نیست. سازمان جهانی بهداشت برای تعیین خطر استفاده از تلفن همراه اجرای پروژۀ میدان بین المللی الکترومغناطیسی را در ۱۹۹۶ آغاز کرد. هدف از اجرای این پروژه، که تا ۲۰۰۵ ادامه یافت، تعیین آثار همۀ دستگاه های تولیدکنندۀ میدان الکترومغناطیسی بر سلامت انسان بود. نخستین تلفن های همراه در ایران در سال ۱۳۷۳ش توسط شرکت مخابرات راه اندازی و به سرعت گسترش پیدا کرد.

پیشنهاد کاربران

cell phone
phone self
Phone - mobile phone
تلفن همراه. واژهٌ مترادفِ Mobile phone.

بپرس