تلسکوپ بزرگ دوچشمی ( در انگلیسی: Large Binocular Telescope ) یا به اختصار تبد که در انگلیسی ال بی تی ( LBT ) گفته می شود، در فهرست بزرگ ترین تلسکوپ های جهان، بزرگ ترین و قوی ترین تلسکوپ نوری ( انعکاسی ) ساخته شده است که در ارتفاع ۱۰٬۷۰۰ - فوت ( ۳٬۳۰۰ - متر ) سطح زمین قرار دارد. این تلسکوپ در کوه گراهام، از رشته کوه های پینالئو ایالت آریزونای آمریکا قرار گرفته است و به عنوان بخشی از پروژه رصدخانه بین المللی کوه گراهام تحت عنوان لوسیفر شناخته می شود. تلسکوپ ال بی تی دارای یک تلسکوپ دوچشمی است و به اخترشناسان امکان خواهد داد تا کیهان را با جزئیات بیشتر و در اعماق ژرف تری جستجو کنند. برخلاف اکثر تلسکوپ های امروزی که حاوی یک آینه برای جمع آوری نور هستند، این تلسکوپ دوچشمی، متشکل از دو آینه عریض ۸٫۴ متری با فاصله کانونی ۱۴/۴ متر است. [ ۱]
قدرت تصویربرداری تلسکوپ ال بی تی در حدود ۱۰ برابر بهتر و واضح تر از تصاویر ارسالی از تلسکوپ فضایی هابل است. برای ساخت تلسکوپ ال بی تی حدود ۱۲۰ میلیون دلار آمریکا هزینه شده و عملی شدن طرح آن به دلیل مشکلات خاص در طراحی ابزار و تجهیزات اپتیکی و ساخت آن در حدود ۲۰ سال طول کشیده است. دانشگاه آریزونا اداره این تلسکوپ را بر عهده دارد. [ ۲] ال بی تی در اصل، به عنوان پروژه کلمبوس نامگذاری شد که پروژه ای مشترک میان اعضای مؤسسه ملی اخترفیزیک ایتالیا ( INAF ) ، دانشگاه آریزونا، دانشگاه مینه سوتا، [ ۳] دانشگاه نوتردام، [ ۳] دانشگاه ویرجینیا[ ۳] و همین طور اینستیتوی اخترشناسی ماکس پلانک آلمان و انستیتوی فیزیک فرازمینی ماکس پلانک بود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفقدرت تصویربرداری تلسکوپ ال بی تی در حدود ۱۰ برابر بهتر و واضح تر از تصاویر ارسالی از تلسکوپ فضایی هابل است. برای ساخت تلسکوپ ال بی تی حدود ۱۲۰ میلیون دلار آمریکا هزینه شده و عملی شدن طرح آن به دلیل مشکلات خاص در طراحی ابزار و تجهیزات اپتیکی و ساخت آن در حدود ۲۰ سال طول کشیده است. دانشگاه آریزونا اداره این تلسکوپ را بر عهده دارد. [ ۲] ال بی تی در اصل، به عنوان پروژه کلمبوس نامگذاری شد که پروژه ای مشترک میان اعضای مؤسسه ملی اخترفیزیک ایتالیا ( INAF ) ، دانشگاه آریزونا، دانشگاه مینه سوتا، [ ۳] دانشگاه نوتردام، [ ۳] دانشگاه ویرجینیا[ ۳] و همین طور اینستیتوی اخترشناسی ماکس پلانک آلمان و انستیتوی فیزیک فرازمینی ماکس پلانک بود.
wiki: تلسکوپ بزرگ دو چشمی