تل اویو

دانشنامه عمومی

تل آویو. تل آویو ( به عبری: תל אביב با تلفظ: تل آویو به معنای «بهارتپه» ) ( به عربی: تل أبیب یا تلّ الربیع ) دومین شهر پرجمعیت اسرائیل است که در ساحل دریای مدیترانه واقع شده است.
نام رسمی شهر، تل آویو - یافا ( به عبری: תל אביב - יפו ) ( به عربی: تل أبیب - یافا ) می باشد، که از ادغام دو شهر تل آویو و یافا در سال ۱۹۵۰ به وجود آمد. [ ۳]
شهر تل آویو، «پایتخت تجاری»[ ۴] اسرائیل و مرکز استان تل آویو محسوب می شود. تل آویو در دهه ۱۹۱۰ میلادی، در مقابل شن زارهای خشک شهر یافا توسط یهودیان مهاجری که توانایی مالی زندگی در شهر عرب نشین یافا را نداشتند ساخته شد. [ ۳] شهر تل آویو دارای آب وهوای معتدل مدیترانه ای است. شهر یافا پیش از جنگ ۱۹۴۸، شهر عربی فلسطینی و مرکز سیاسی، فرهنگی، و اقتصادی جامعه عرب فلسطین بود. [ ۳]
جمعیت شهر تل آویو - یافا در سال ۲۰۱۹ حدود ۴۶۰٬۸۵۴ نفر بوده است[ ۱] که این رقم شامل کارگران و دانشجویانی که محل اقامت رسمی خود را تغییر نداده اند، نمی شود. تعداد خانوارهای شهر ۱۸۸ هزار است که ۵۶ درصد از آن ها خانواده و ۴۰ درصد مجرد هستند. اما با احتساب شهرهای پیوسته به آن که «تل آویو بزرگ» یا «غوش دان» نامیده می شود، دارای جمعیتی ۳٫۳ میلیون نفری می شود. [ ۵] تل آویو بزرگ شامل چندین شهر بهم پیوسته من جمله یافا ( יפו ) ، رمت گن ( רמת - גן ) ، پتح تیکوا ( פתח - תקווה ) ، هد هشارون ( הוד - השרון ) ، رمت هشارون ( רמת - השרון ) ، گیواتائیم ( גבעתיים ) و چند شهر کوچک دیگر است.
فضای شهر تل آویو با دیگر شهرهای اسرائیل، به خصوص شهر اورشلیم تفاوت چشمگیری دارد. تل آویو با ساحل طولانی دریای مدیترانه، آزادی های اجتماعی فراوان و تبدیل شدن به پایتخت بازرگانی و اقتصادی اسرائیل، یکی از شهرهای جهانی به حساب می آید. [ ۶] تل آویو در سال ۲۰۲۱ گران ترین شهر جهان شناخته شد. [ ۷]
شهر تل آویو، به عنوان قلب تپنده این کشور، از طریق اتوبان های مدرن و خطوط اتوبوس متعدد و خطوط قطار حومه ای راه آهن اسرائیل، به اقصی نقاط کشور، منجمله به فرودگاه بین المللی بن گوریون متصل است. سامانه گسترده ای از خطوط مترو و قطار سبک شهری نیز در تل آویو و حومه در دست ساخت می باشد.
در سال ۱۹۰۹ میلادی، یهودیان مهاجری که به فلسطین مهاجرت کرده بودند، زمین های تل آویو را از اعراب خریدند. فلسطین در آن هنگام بخشی از قلمرو امپراتوری عثمانی بود. [ ۱۱] [ ۸] [ ۱۰] در آن زمان تل آویو ساخته شد تا کارگرانی که در شهر یافا کار می کردند، بتوانند شب ها محلی برای خواب و استراحت داشته باشند، اما اختلافات بین یهودیان و اعراب یافا در سال ۱۹۲۱، یهودیان را به فکر تأسیس یک مرکز تجاری عمده در تل آویو انداخت و به این ترتیب، شهری که بنا بود خوابگاه کارگران شاغل در یافا تبدیل شود، به تدریج به مهم ترین مرکز تجاری نخستین کشور یهودی در طول تاریخ مبدل شد.
عکس تل آویوعکس تل آویوعکس تل آویوعکس تل آویوعکس تل آویوعکس تل آویو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تل آویو. تِل آویوْ (Tel Aviv-Yafo)
تِل آویوْ
(یا: تل آویو ـ یافا) شهری در منطقۀ تحت اشغال رژیم اشغالگر قدس، کنار دریای مدیترانه، در ۷۷کیلومتری شمال غربی بیت المقدس (اورشلیم). جمعیت آن ۳۴۰هزار نفر است (۲۰۰۳). صنایع آن عبارت اند از نساجی، تولید مواد شیمیایی و شکر، چاپ، نشر، و گردشگری. در ۱۹۰۹ به منزلۀ ناحیۀ مسکونیِ یهودیان در کنار شهر عربی یافا بنا شد. این دو شهر در ۱۹۴۹ با هم ادغام شدند.

پیشنهاد کاربران

بپرس