تقویم عبری

پیشنهاد کاربران

تقویم عبری و آغاز شمارش یام هفته ‏ها از ماه ( تیشری ) اویل پییز ( روش هشانا ) و شمارش ماه‏ها معمولا از ماه «نیسان» آغاز می‏شود.
«روش هشانا» در کلام عبری به معنی آغاز سال است و این آغاز با مقدمه شب‏هی سلیحوت، شب‏هیی که یهودیان جهان با ذکر، مناجات و دعا، تزکیه روح می‏کنند و سحرگاه با تابش آفتاب، جهان خلقت و خالق هستی را ستیش می‏گویند تعریف می‏شود.
...
[مشاهده متن کامل]

روش‏هشانا با یین خاص خود همراه با نواختن «شوفار» ( شیپور مانندی که با رعیت اصول شرعی از شاخ قوچ ساخته می‏شود ) یکی از قسمت‏هی جذاب و روحانی اعیاد یهودی هستند که انسان‏ها را به بیداری دعوت می‏کنند.
با نواختن شوفار در دو روز روش‏ هشانا و شنیدن موسیقی سحرانگیز آن فضی کنیساها در چنان سکوتی فرو می‏رود که هر شنونده‏ی را تحت‏تأثیر قرار می‏دهد. روحانیت نواهی «شوفار» با ضرب آهنگ‏ها و زیر و بم‏هی آن ترانه‏هی مزامیر داود ( تهیلیم ) و ستیش خداوند را از زبان حضرت سلیمان تداعی می‏کند - امید به زندگی - صلح - فروتنی - با دیگران بودن و به خاطر آنها فداکاری نمودن - دوری از خودپرستی - کینه - خشونت - حسادت و پرهیز از همه آن چه انسان را از انسانیت دور می‏کند - پیام جاودانه «شوفار» در یام روش‏هشانا است.
روش‏ هشانا به لحاظ مذهبی روز داوری الهی است که تقدیر همه مخلوقات در سال ینده مشخص می‏گردد و سرآغاز دو واقعه مهم در احوال شرعی یهودیان است. اول برگزاری مراسم «یوم کیپور» روز مهم درک حضور و عظمت خداوند و روز تقاضی بخشش گناهان با روزه داری و حضور در کنیساها است، «یوم کیپور» گذشته از
جنبه‏ هی مذهبی آن یک اجتماع کامل یهودیان جهان در کنیساها می‏باشد. این اجتماع بزرگ علاوه بر اهمیت دینی آن فرصتی است تا یهودیان که عموماً در کشـورهی مختلف پراکنده‏انـد گردهم یند و یکدیگر را بشناسند و باور کنند و همین اجتماع در وحدت نظر آنها و اعتماد به نفس در شریط بحرانی و حساس کمک بسیار کرده است.
به یاد داشته باشیم که از جمعیت حدوداً چهارده میلیونی یهودیان جهان ( آمار سال 2000 میلادی ) تقریباً ده میلیون آنها در دو کشور یالات متحده آمریکا و اسرائیل زندگی می‏کنند و بقیه همین چهار میلیون در اکثر کشورهی جهان و عموماً با جمعیت‏هی بسیار کم ساکن بوده و هستند، این اجتماع سالانه ( یوم کیپور ) به لحاظ توجه به مبانی شخصی و اجتماعی هر یهودی اهمیت بسیار دارد.
بعد از «یوم کیپور» عید بزرگ یهودیان عید سیه بان‏ها ( خگ سوکوت ) در فاصله پانزده روز بعد از روش هشانا برگزار می‏شود. درباره عید سیه‏بان‏ها در همین شماره افق بینا از دوست عزیزمان رحمن دلرحیم مطلب جالبی چاپ شده است.
امید ما کلیمیان ایران در آغاز سال نو عبری ( روش هشانا 5766 ) امید به صلح - آرامش - فراخی روزی - توجه به معنویات و ارتقاء سطح زندگی همه مردم جهان است.
آرزوی ما در سال نو عبری آسیش و سلامتی و پیشرفت و موفقیت برای ملت عزیز ایران و سربلندی و عزت و افتخار برای کشور عزیزمان ایران است. گذر کردن از موانعی که پیش روی ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران است بعد از لطف خداوند جز با همبستگی ملی - برادری و تفاهم - خردورزی و هوشمندی و احترام به حقوق دیگران و دفاع تزلزل ناپذیر و معقولانه از حقوق و منافع ملت و کشور ایران ممکن نخواهد بود.
آن چه سهم جامعه کوچک ایرانیان یهودی در دفاع از صلح - آزادی و سربلندی ایران و ایرانیان است صداقت در گفتار و عمل صادقانه ماست که تاریخ گذشته و حال ایران گواه آن است.

بپرس