تفسیر فروغ

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تفسیر فروغ، تألیف حضرت آیت آلله مهدی احدی می باشد. تالیف این تفسیر از سال ۱۳۷۷ از سوی آیت الله احدی و جمعی از شاگردان ایشان بنیان نهاده شد.
دورانی که ما در آن زندگی می کنیم عصر تمدن و تکنولوژی و شکوفایی اندیشه و کنکاش های تئوری های علمی در افق افکار روز، بزرگترین طراوت و تازگی را از نظر محتوا و یکتایی دنبال می کند.در اثر بالا بودن تعداد دانشها و رشته های تحصیلی، دیدگاه ها و نگاه ها متفاوت گشته است. بطوری که دنبال خلق کتاب مقدسی اند که پاسخگوی نیازهایشان باشد؛ و بعضاً ناکافی بودن قرآن را در اذهان بی پیرایه ی جوانان القاء می کنند.بیان عده ای که آمیخته با دلسوزی است، در راستای اغوای اندیشه ی زودباوران عصر حاضر، پیمانه تلاش را علیه جوانی و تازگی نور مبین آئین اسلام، تقسیم نمودند و چهره ی قرآن را زیر چتر این گونه شبهات پنهان نمایند و نقابی را بر روی آیات الهی بیافکنند.
نکات در تفسیر
تفسیر فروغ نکات لازمی را به روشنفکران و نواندیشان و طرفداران طراوت و تازگی ابلاغ می کند.۱ – بطون قرآن بر همگان تجلی نمی کند و همه ی چشم ها قدرت دیدن آن را ندارند. باید مقدماتی را طی نمود تا به پاره ای از تجلیات قرآنی رسید. دیده هایی که در لوای گناه و آلودگی نابینا گشته است، هرگز نمی تواند قرآن را به شایستگی درک کند.۲ – امیرمومنان (علیه السّلام) درباره ی قرآن و نیاز به تفسیر در هر عصری می فرماید: «هذا القرآن هو خط مستور بین الدفتین، لا ینطق بلسان و لا بدله من ترجمان و انما ینطق عنه الرجال».این قرآن، نوشته ای است که میان دو جلد پنهان شده، دارای زبان سخنگو نیست، بلکه نیازمند به مترجم است، مردانی باید سخنگوی آیات الهی که در میان صفحات کاغذ نوشته شده است، باشند.
گستره تفسیر
نویسندگان تفاسیر قرآن دارای مشارب گوناگونی اند که مجموعه شیوه های آنان عبارتند از:۱ – ادبی: صرفاً بیان صرف و نحو و لغت می پردازند.۲ – معانی بیان: مباحث بلاغت و فصاحت را دنبال می کنند.۳ – تفسیری: در صدد ترجمه ظاهری الفاظ اند.۴ – روایی: آنچه از معصومین (علیهم السّلام) رسیده است، نقل می کنند.۵ – علوم طبیعی: مباحثی که مربوط به زمین و حیوانات و آسمان ها است، موشکافی می کنند تا از این راه، مردم را به هدایت دعوت کنند.۶ – عرفانی: مشرب عرفانی گاهی بگونه ای است که بسوی تصوف محض کشیده شده است و گاهی اشراقات و الهاماتی است که آنها را واردات قلبی می نامند.۷ – فلسفی: آنانی که مشرب فلسفی و منطقی دارند، قرآن و مفاهیم آن را از راه قواعد عقلی، با استناد به آیات و روایات بررسی می کنند. نظیر اینکه فلان آیه اشاره به برهان تمانع دارد.۸ – روانشناسی۹ – اخلاقی
بررسی آیات
...

پیشنهاد کاربران

بپرس