تفسیر سوره هل اتی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تفسیر سورة هل أتی، صورت مکتوب درس های هفتگی علامه سید جعفر مرتضی عاملی (متولد 1364ق) درباره تفسیر سوره دهر است که به نام سوره «هل أتی» و «انسان» نیز نامیده می شود. این کتاب به زبان عربی تدوین شده است.
این کتاب دو جلدی، تفسیر ترتیبی است و در آن به ترتیب درباره عبارات و مطالب هریک از 31 آیه سوره دهر، توضیحات و مباحثی در 31 فصل ارائه شده است. در جلد اول، یازده آیه نخست و در جلد دوم، بقیه آیات تفسیر شده است.
روش تفسیری نویسنده در این کتاب، بنا بر تعبیر خودش، «استنطاقی» است؛ یعنی معنای آیات با استفاده از پرسش و استفهام از قرآن کریم تبیین و تفسیر می شود. در این روش، با بهره گیری از دقت های لغوی و ادبی در یکایک کلمات و بررسی سیاق هر آیه، استنباطات و برداشت هایی از قرآن بیان و عرضه می شود و البته نویسنده به روایات تفسیری اهل بیت(ع) نیز توجه داشته و مطالبش را با آن ها تطبیق می کند و همچنین از سیاق عمومی آیات و اسباب نزول نیز غفلت ندارد.
در کتاب حاضر، بحث های سودمندی از نظر تاریخی، اخلاقی و تربیتی مطرح شده است. برخی از نکات ممتاز در این تفسیر چنین است:
تحفة الفتی فی تفسیر سورة هل أتی

[ویکی فقه] تفسیر سوره هل اتی (اردستانی). تفسیر سوره هل اتی اثر سید معزالدین محمد (زنده در ۱۰۴۴ ق) فرزند امیر ظهیرالدین محمد حسینی اردستانی مشهور به میرمیران، حکیم متکلم از علمای شیعه در حیدرآباد دکن می باشد.
تفسیر مورد بحث را به دستور شیخ محمد بن خاتون عاملی به اسم سلطان دکن عبداللّه قطب شاه (۱۰۲۰ - ۱۰۸۳ ق) به زبان فارسی تالیف کرده و آن را تفسیر قطب شاهی موسوم کرده استاین تفسیر شامل یک دیباچه و سه مقدمه و تفسیر سوره هل اتی می باشد.نـفـیـس تـرین نسخه های خطی نسخه اصل به خط مؤلف از مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به (شماره ۱۲۵۷) وقفی ابن خاتون سال ۱۰۶۷ ق می باشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس