تعمیر و توسعه مسجد شریف نبوی در طول تاریخ

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تعمیر و توسعه مسجد شریف نبوی در طول تاریخ، تألیف ناجی محمدحسن عبدالقادر انصاری است که به قلم عبدالمحمد آیتی به فارسی ترجمه شده است. هدف از نگارش اثر این بوده که خواننده بر موارد توسعه و ترمیم و اصلاح مسجد شریف نبوی بر طبق سال ها و دوره های تاریخی آگاه گردد .
کتاب، شامل مقدمه نویسنده، شش فصل و یک خاتمه است که به روشی علمی و مستند نگارش شده و با نقشه ها، نمودارها و تصاویری دیریاب آراسته شده است.
در فصل اول، نیروها و عوامل اقلیمی که در بنای مسجد شریف نبوی مؤثر بوده اند بررسی شده است: «مدینه منوره را ویژگی هایی است که آن را از دیگر شهرهای عالم متمایز می سازد. مکان آن در نوع خود یکتاست. از لحاظ جغرافیایی، به گونه ای است گویی مقرر شده است که هجرتگاه رسول خدا(ص)، آنگاه که آن حضرت را به هجرت فرمان دادند، آنجا باشد» .
تاریخچه مدینه در مقاطع تاریخی مختلف و حضور پیامبر(ص) در این شهر از مباحث مطرح شده در این فصل است.
در فصل دوم، مسجد شریف نبوی در عهد رسول الله(ص) مورد بحث قرار گرفته است. در ابتدای فصل می خوانیم: «رسول خدا(ص) فرمان داد تا مکان مسجد را آماده بنا کنند و زمین را پاکیزه سازند. در آنجا به هنگام خرید، نخل هایی بود و زمین، گیاه فراوان داشت و شماری گورها و چاله های آب راکد. حضرتش فرمان داد نخل ها را بریدند، گیاهان را کندند و قبرها را شکافتند و استخوان های مردگان را در جای دیگر دفن کردند و با کندن جوی ها، آب های راکد را از زمین دور کردند» .

پیشنهاد کاربران

بپرس