تسهیل الوصول الی معرفه اسباب النزول

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تسهیل الوصول إلی معرفة أسباب النزول (کتاب). «تسهیل الوصول الی معرفة اسباب النزول» کتابی است از شیخ خالد عبد الرحمن العک که در زمینه اسباب نزول وحی آسمانی بر مبنای روایات طبری، نیشابوری، ابن جوزی، قرطبی، ابن کثیر، سیوطی و شوکانی نگاشته شده است.
«سبب نزول» در قرآن پژوهی به معنای ظرف، شرایط، علت و موقعیت است که رخ می دهد و لذا خداوند درباره آن با بشر (پیامبر) با واسطه یابی واسطه سخن می گوید و به تبیین و راهنمایی می پردازد. این که آیا همه آیات قرآنی سبب نزول دارند یا نه مورد اتفاق عموم مفسران و پژوهشگران قرآن نیست.

[ویکی نور] تسهیل الوصول الی معرفة اسباب النزول کتابی است از شیخ خالد عبدالرحمن العکّ که در زمینۀ اسباب نزول وحی آسمانی بر مبنای روایات طبری، نیشابوری،ابن جوزی،قرطبی، ابن کثیر ،سیوطی و شوکانی نگاشته شده است.
«سبب نزول» در قرآن پژوهی به معنای ظرف،شرایط، علت و موقعیت است که رخ می دهد و لذا خداوند دربارۀ آن با بشر (پیامبر)با واسطه یابی واسطه سخن می گوید و به تبیین و راهنمایی می پردازد.این که آیا همۀ آیات قرآنی سبب نزول دارند یا نه مورد اتفاق عموم مفسران و پژوهشگران قرآن نیست.
در باب فواید و ضرورت شناخت اسباب نزول، مفسران قلم فرسایی کرده اند.سیوطی در «الاتقان»این فوائد را به اختصار برشمرده است:
نویسندۀ در این کتاب ابتدا اهمیت علم اسباب نزول و جایگاه آن در تفسیر قرآن کریم را یادآور شده سپس به بیان اقسام پنج گانه اسباب نزول می پردازد.بیان سبب نزول آیه تسمیه؛یعنی«بسم اللّه الرحمن الرحیم»سرآغاز موضوع اصلی کتاب است و در ادامه نزول تدریجی قرآن و اولین و آخرین آیات قرآن که بر پیامبر اکرم «صلی اللّه علیه و آله و سلم» نازل شده مورد بررسی قرار گرفته است.ازآن پس به ترتیب سوره های قرآن، آیاتی که دربارۀ آنها سبب نزول روایت شده آمده است.
کتاب مشتمل بر یک مقدمه است که در آن به اهمیت علم اسباب نزول و...پرداخته شده است.سپس وارد مبحث اصلی کتاب؛یعنی بیان اسباب نزول آیات قرآنی شده و در تک تک سوره های قرآنی اسباب نزولی برای آیات مختلف قرآن روایت کرده است.در پایان نیز مصادر و منابع مورد استفادۀ نویسنده ذکر شده است.

[ویکی فقه] تسهیل الوصول الی معرفه اسباب النزول (کتاب). «تسهیل الوصول الی معرفة اسباب النزول» کتابی است از شیخ خالد عبد الرحمن العک که در زمینه اسباب نزول وحی آسمانی بر مبنای روایات طبری، نیشابوری، ابن جوزی، قرطبی، ابن کثیر، سیوطی و شوکانی نگاشته شده است.
«سبب نزول» در قرآن پژوهی به معنای ظرف، شرایط، علت و موقعیت است که رخ می دهد و لذا خداوند درباره آن با بشر (پیامبر) با واسطه یابی واسطه سخن می گوید و به تبیین و راهنمایی می پردازد. این که آیا همه آیات قرآنی سبب نزول دارند یا نه مورد اتفاق عموم مفسران و پژوهشگران قرآن نیست.
← فواید شناخت اسباب نزول
کتاب مشتمل بر یک مقدمه است که در آن به اهمیت علم اسباب نزول و... پرداخته شده است. سپس وارد مبحث اصلی کتاب؛ یعنی بیان اسباب نزول آیات قرآنی شده و در تک تک سوره های قرآنی اسباب نزولی برای آیات مختلف قرآن روایت کرده است. در پایان نیز مصادر و منابع مورد استفاده نویسنده ذکر شده است.
نسخه شناسی
این کتاب به قلم الشیخ خالد عبد الرحمن العک استاد «ادارة الافتاء العام» دمشق نگارش یافته و در قطع وزیری با جلد گالینگور در ۴۰۷ صفحه برای سومین بار در سال ۱۴۲۴ هجری از سوی «دار المعرفة» بیروت منتشر گردیده است.
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس