تحلیل نیازمندی ها

دانشنامه عمومی

تحلیل نیازمندی ها در مهندسی سیستم ها و مهندسی نرم افزار، تحلیل و تعیین نیازها یا شرایط لازم برای انجام یک پروژه نو را دربرمی گیرد. تحلیل سیستماتیک نیازمندی ها را مهندسی نیازمندی ها می گویند. تحلیل نیازمندی ها از ملزومات مهم موفقیت در یک پروژه محسوب می گردد. [ ۲] نیازمندی های تحلیل شده باید: مستند، عملی، قابل اندازه گیری، قابل تست و ارزیابی، قابل ردیابی، مربوط به نیازها یا فرصت های همان کسب و کار باشند که به صورت مشروح با جزئیات کافی بیان شده باشند.
از نظر مفهومی ، تجزیه و تحلیل نیازمندی ها شامل سه نوع فعالیت است:
• استخراج نیازمندی ها: ( به عنوان مثال منشور پروژه یا تعریف چهارچوب آن ) ، مستند کردن فرایند کسب و کار در شرایط موجود، و مصاحبه با ذینفعان پروره. برای همین گاهی اوقات با عنوان جمع آوری نیازمندی ها نیز نامیده می شود.
• تجزیه و تحلیل نیازمندی ها: بررسی اینکه آیا نیازمندی های اظهار شده روشن، کامل و بدون ابهام هستند و باهم تناقض ندارند و اقدام برای حل و فصل تناقض هایی که تدریجاً آشکار می شوند.
• ثبت نیازمندی ها: نیازمندی ها ممکن است با شکلها و روش های مختلف نگهداری شوند اما معمولاً در شکلهای لیست خلاصه، اسناد نوشته شده با ادبیات اداری، مورد استفاده، داستان کاربر یا مشخصات فرایند باشند.
تجزیه و تحلیل نیازمندی ها می تواند یک فرایند طولانی و خسته کننده باشد که در طی آن بسیاری از مهارت های روحی و اجتماعی ظریف علاوه بر تجربیات فنی درگیر هستند.
به طور کلی نیازمندی های سیستم به دو بخش تقسیم می شوند
نیازمندی های عملکردی که شامل عملکردهای مورد نیاز سیستم می باشد. نیازمندی های غیر عملکردی که شامل معیارهای کیفی، محدودیت و قیود سیستم می باشد
عکس تحلیل نیازمندی ها
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس