تحقیق النصره بتلخیص معالم دار الهجره

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تحقیق النصرة بتلخیص معالم دار الهجره. کتاب تحقیق النصرة بتلخیص معالم دار الهجره اثری در تاریخ محلی مدینه، نوشته ابوبکر بن حسین مراغی می باشد.
این کتاب که از منابع تاریخ مدینه به شمار می رود، آگاهی هایی را پیرامون شهر مدینه، مسجدالنبی و توسعه های آن، مرقد نبوی، بقاع بقیع، اماکن، وادی ها، مسجدها، چاه ها و نکاتی در باب توسل و شفاعت و زیارت پیامبر (ص) به دست می دهد.

[ویکی فقه] کتاب تحقیق النصرة بتلخیص معالم دار الهجره اثری در تاریخ محلی مدینه، نوشته ابوبکر بن حسین مراغی می باشد.
این کتاب که از منابع تاریخ مدینه به شمار می رود، آگاهی هایی را پیرامون شهر مدینه، مسجدالنبی و توسعه های آن، مرقد نبوی، بقاع بقیع، اماکن، وادی ها، مسجدها، چاه ها و نکاتی در باب توسل و شفاعت و زیارت پیامبر (ص) به دست می دهد.
معرفی اجمالی نویسنده
زین الدین ابوبکر بن حسین قرشی عبشمی مراغی مصری مشهور به زین الدین مراغی یا عثمانی، از فقیهان شافعی و مورخان مدینه است که نام او را عبدالله نیز نوشته اند. او به سال ۷۲۷ق. در قاهره زاده شد و رشد کرد و سپس به حجاز آمد و حدود ۵۰ سال مجاور مدینه گشت و از دانشورانی چون ابن سبع در ۷۵۷ق. صحیح بخاری و از بدر بن فرحون کتاب الانباء المبینه قاسم ابن عساکر در تاریخ مدینه را فراگرفت. برخی دیگر از مشایخ مراغی عبارتند از عفیف الدین مطری و عزالدین ابن جماعه کنانی. ابوالعباس ابن شحنه نیز به او اجازه حدیث داده است. از شاگردان او می توان از ابن حجر عسقلانی، احمد بن محمد مطری، و عبدالرحمن مدنی شافعی یاد کرد. مراغی قضاوت مدینه و امامت جماعت مسجدالنبی را پس از بهاء محمد بن محب زرندی در ۸۰۹ق. عهده دار شد و پس از یک سال و نیم به دلیل اختلاف با جماز بن نصیر، حاکم مدینه، از این منصب کناره گرفت. وی دو سال نیز در مکه به سر برد و سپس به مدینه بازگشت و در ۸۱۶ق. همان جا وفات یافت و در بقیع دفن شد. فرزند مراغی، محمد بن ابوبکر (۷۷۵-۸۵۹ق.) مشهور به ابن مراغی، فقیه و محدث و صاحب آثار علمی متعدد بوده است. زین الدین مراغی در حوزه حدیث و تاریخ و فقه، آثار گوناگون از جمله روائح الزهر فی السیرة النبویه، و مرشد الناسک الی معرفة المناسک دارد.
علت نگارش کتاب
کتاب تحقیق النصره در تداوم سنت تاریخ نگاری مدینه و با هدف تلخیص و تکمیل و افزایش مباحث الدرة الثمینة فی اخبار المدینه اثر ابن نجار (م. ۶۴۳ق.) نگارش یافته است. پیش از مراغی، مطری (م. ۷۴۱ق.) در کتاب التعریف بما آنست الهجرة من معالم دار الهجره همین کار را انجام داده و به تلخیص و تکمیل کتاب ابن نجار پرداخته بود؛ اما به نظر مراغی، کتاب مطری وافی به مقصود نبوده؛ زیرا نتوانسته بود تمام نکات و گزارش ها و اهداف کتاب الدرة الثمینة فی اخبار المدینه اثر ابن نجار را با حفظ ایجاز و اختصار مطرح نماید. برای رفع این نقصان، مراغی کوشیده است تا گزارش های این دو کتاب را با حذف سلسله سند راویان و گاه جا به جا کردن گزارش ها، سامان دهد و با افزودن آگاهی های تکمیلی، ارزش کتابش را نسبت به دو اثر پیشین، تثبیت کند. افزون بر این، وی به تصحیح خطاها و گزارش های نادرست کتب پیشین پرداخته است.
اهمیت کتاب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس