تاکتیسیته

دانشنامه عمومی

( از یونانی: τακτικός τακτικός "مربوط به ترتیب یا نظم" ) استریوشیمی نسبی مراکز کایرال مجاور در یک ماکرومولکول است. [ ۱] اهمیت عملی تاکتیک به تأثیرات روی خواص فیزیکی پلیمر بستگی دارد. منظم بودن ساختار ماکرومولکولی بر درجه ای که دارای نظم برد بلند کریستالی سفت و سخت یا اختلال برد بلند بی شکل و انعطاف پذیر است تأثیر می گذارد. دانش دقیق تاکتیسیته یک پلیمر همچنین به درک اینکه پلیمر در چه دمایی ذوب می شود، میزان محلول بودن آن در یک حلال و خواص مکانیکی آن کمک می کند.
یک ماکرومولکول تاکتیکی در تعریف IUPAC یک ماکرومولکول است که در آن به طور اساسی تمام واحدهای پیکربندی ( تکرارکننده ) یکسان می باشند. تاکتیسیته به ویژه در پلیمرهای وینیل از نوع - H2C - CH ( R ) - قابل توجه استH2C - CH ( R ) - {{سخ}} H2C - CH ( R ) - که در آن، هر واحد تکراری با یک جایگزین R در یک طرف ستون فقرات پلیمری توسط واحد تکرارشونده بعدی با جایگزین در همان سمت قبلی، طرف دیگر مانند قبلی یا به طور تصادفی نسبت به قبلی قرار گرفته است. در یک ماکرومولکول هیدروکربنی که تمام اتم های کربن آن، ستون فقرات را در یک هندسه مولکولی چهاروجهی تشکیل می دهند، ستون فقرات زیگزاگ در صفحه کاغذ است و جانشین ها یا از کاغذ بیرون می آیند یا به داخل کاغذ عقب می روند. این برجستگی به نام جولیو ناتا، فرافکنی ناتا نامیده می شود. ماکرومولکول های تک تاکتیک دارای یک اتم استریو ایزومر در هر واحد تکرار می باشند، درشت مولکول های دیتاکتیک تا n - تاکتیک دارای بیش از یک اتم استریو ایزومر در واحد می باشند.
تشریح تاکتیک
دو واحد ساختاری مجاور در یک مولکول پلیمری یک دیاد را تشکیل می دهند. همپوشانی دیادها: هر واحد سازه ای بخشی از دو دیاد در نظر گرفته می شود، یک دیاد با هر همسایه. اگر یک دیاد از دو واحد با جهت یکسان تشکیل شده باشد، دیاد مانند یک ترکیب مزو، مزو دیاد ( مخفف m ) نامیده می شود. اگر دیاد متشکل از واحدهایی باشد که در جهت مخالف هستند، دیاد را مانند یک ترکیب راسمیک، راسمو دیاد ( r ) می نامند. در مورد مولکول های پلیمری وینیل، یک مزو دیاد است که در آن جانشین ها در یک سمت ستون فقرات پلیمری قرار دارند: در برجستگی ناتا، هر دو به سمت صفحه یا هر دو به خارج از صفحه اشاره می کنند.
استریوشیمی ماکرومولکول ها را می توان با معرفی سه گانه ها با میزان دقت بالاتری تعریف کرد. یک سه گانه ایزوتاکتیک ( mm ) از دو مزو دیاد مجاور تشکیل شده است، یک سه گانه syndiotactic ( همچنین syndyotactic[ ۲] ) ( rr ) از دو دیاد racemo مجاور تشکیل شده است، و یک سه گانه هتروتاکتیک ( rm ) از یک racemo diad مجاور تشکیل شده است. کسر جرمی سه گانه ایزوتاکتیک ( mm ) یک معیار کمی رایج برای تاکتیسیته است. هنگامی که استریوشیمی یک ماکرومولکول به عنوان فرایند برنولی در نظر گرفته می شود، ترکیب سه گانه را می توان از روی احتمال Pm یک دیاد محاسبه کرد. به عنوان مثال، وقتی این احتمال ۰٫۲۵ است، احتمال پیدا کردن:
عکس تاکتیسیتهعکس تاکتیسیتهعکس تاکتیسیتهعکس تاکتیسیتهعکس تاکتیسیتهعکس تاکتیسیته
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس