تاویل الایات الظاهره فی فضائل العتره الطاهره

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة (کتاب). تَأْویلُ الْآیاتِ الظّاهرَة فی فَضائل الْعِتْرَةِ الطّاهرة کتابی در تفسیر آیاتی که درباره اهل بیت(ع) نازل شده اند ، تالیف سید شرف الدین استرآبادی عالم شیعی قرن دهم هجری قمری است. مؤلف در این کتاب، به ترتیب سوره های قرآن پیش رفته و آیه های مورد نظر را با روایات اهل بیت که ذیل آن آیات وارد شده اند تفسیر نموده است.
سید شرف الدین علی حسینی استرآبادی از علمای قرن دهم هجری، شاگرد شیخ نور الدین علی بن عبدالعالی، معروف به محقق کرکی است. منابع شرح حال نگاری، اطلاعات چندانی از و نگفته اند. در برخی منابع، سال وفات او ۹۴۰ق ثبت شده است.

[ویکی نور] تاویل الآیات الظاهره فی فضائل العتره الطاهره. تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة نوشته ]، متوفای اواخر قرن دهم هجری است. همچنانکه از نامش پیداست در موضوع فضایل اهل بیت پیامبر(ع) تألیف شده است.
سید شرف الدین در مقدمه، انگیزه خود را از تألیف کتاب چنین بیان می کند:
«آیات فراوانی در قرآن مجید در مدح اهل بیت پیامبر(ص) و ذم و نکوهش دشمنان آنان آمده و روایات فراوانی در تفسیر این آیات وارد شده؛ ولی این روایات در کتب مختلف تفسیر پراکنده اند به طوری که دسترسی به آنها و اطلاع از همه آنها برای مراجعه کنندگان مشکل است، لذا تصمیم به جمع آوری آنها در یک کتاب گرفتم تا موجب هدایت طالبان راه راست گردد.
مأخذ تمام مطالب را هم روایات نقل شده از راسخین در علم قرار دادم زیرا هر چه از ناحیه آنها باشد مسلّما صحیح و خدشه ناپذیر است.البته مقداری هم، روایاتی از طریق عامه نقل کرده ام که بسیار اندک است».
سید شرف الدین به خاطر سهولت هر چه بیشتر در بازیابی مطالب کتاب، آن را به ترتیب قرآن قرار داده و از سوره فاتحه آغاز کرده و به سورۀ اخلاص ختم نموده است.

[ویکی شیعه] تاویل الآیات الظاهره فی فضائل العتره الطاهره (کتاب). تَأْویلُ الْآیاتِ الظّاهرَة فی فَضائل الْعِتْرَةِ الطّاهرة کتابی در تفسیر آیاتی که درباره اهل بیت(ع) نازل شده اند ، تالیف سید شرف الدین استرآبادی عالم شیعی قرن دهم هجری قمری است. مؤلف در این کتاب، به ترتیب سوره های قرآن پیش رفته و آیه های مورد نظر را با روایات اهل بیت که ذیل آن آیات وارد شده اند تفسیر نموده است.
سید شرف الدین علی حسینی استرآبادی از علمای قرن دهم هجری، شاگرد شیخ نور الدین علی بن عبدالعالی، معروف به محقق کرکی است. منابع شرح حال نگاری، اطلاعات چندانی از و نگفته اند. در برخی منابع، سال وفات او ۹۴۰ق ثبت شده است.
استرآبادی در مقدمه کتاب می نویسد: از آنجا که آیات فراوانی در قرآن مجید در مدح اهل بیت پیامبر(ص) و ذم و نکوهش دشمنان آنان آمده و روایات فراوانی در تفسیر این آیات وارد شده و از طرفی، این روایات در کتب مختلف تفسیر پراکنده ‏اند به طوری که دسترسی به آنها و اطلاع از همه آنها برای مراجعه کنندگان مشکل است، تصمیم به جمع ‏آوری آنها در یک کتاب گرفتم. وی می ‏گوید مأخذ تمام مطالب را هم روایات صحیح اهل بیت قرار داده و روایاتی از طریق عامه هم نقل کرده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس