تاناباتا

دانشنامه عمومی

تاناباتا ( به ژاپنی: 七夕 Tanabata ) به معنی عصر روز هفتم یکی از جشن های رایج در کشور ژاپن است. این جشن به مناسبت ملاقات ستارهٔ اوری هیمه کرکس نشسته با ستارهٔ هیکوباشی کرکس پرنده برگزار می شود. بر اساس افسانه ها راه شیری ( آمانوگاوا، 天の川 ) رودخانه ای در آسمان است که این دو عاشق را از یکدیگر جدا کرده است و آنها تنها یکبار در سال یعنی هفتمین روز ماه هفتم میلادی، اجازهٔ دیدار با یکدیگر را دارند. این جشن در شب برگزار می شود. مشابه این جشن در کشورهای چین، کره، ویتنام نیز برگزار می شود.
تاناباتا ریشه در جشن چی شی ( 七夕节 ) یا روز والنتاین چینی دارد. ستارهٔ کرکس نشسته در ژاپن و چین در افسانهٔ تاناباتا به نام دختر بافنده یا شوکوجو - بوشی ( به ژاپنی: 織女星 ) یا اوری هیمه - بوشی ( به ژاپنی: 織姫星 ) شناخته می شود که بافنده ای ماهر و دختر سختکوش خدای آسمان است. این دختر با موافقت پدرش با ستارهٔ گاوچران کرکس پرنده یا کنگیو - بوشی ( به ژاپنی: 牽牛星 ) که مردی بسیار زحمتکش و سختکوش است، ازدواج می کند. شادی زندگی با یکدیگر چنان این دو را مشغول می کند که از کار کردن باز می مانند. بخاطر این خدای آسمان خشمگین شده در سراسر آسمان رودی از ستاره می کشد تا این دو نتوانند یکدیگر را ببینند و تنها در هفتمین روز ماه ژوئیه اجازهٔ دیدار به این زوج را می دهد. اما این به شرطی است که در این روز باران نبارد اگر در این روز باران ببارد آب رودخانه افزوده شده ملاقات این دو ناممکن می شود.
در این روز هر کس آرزوهای خود را بر روز کاغذ نوشته و بر شاخه ای از درخت خیزران که برای تزئین در محل های جشن یا منازل تهیه می شود، آویزان می کند.
عکس تاناباتاعکس تاناباتا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تاناباتا (Tanabata)
(در ژاپنی به معنی عید ستاره) عیدی که از قرن ۸م هرساله در ۷ ژوئیه در ژاپن برگزار می شود. خاستگاه آن از چین است. تاناباتا جایگاه دو ستارۀ کرکس پرنده (نسر طایر) در صورت فلکی عقاب و نسر واقع در صورت فلکی شَلیاق است که راه شیری از یکدیگر جداشان می کند. در افسانه ها آن ها نمایندۀ دو دلدادۀ ناکام اند که خدایان اجازه می دهند در آن شب با یکدیگر دیدار کند.

پیشنهاد کاربران

بپرس