تافیت

دانشنامه عمومی

تافیت ( به انگلیسی: Taaffeite ) یا فرمول شیمیایی BeMgAl4O8 یک کانی است که به نام کاشف آن ریچارد تاف ( ۱۸۹۸–۱۹۶۷ ) که نخستین نمونه آن را در اکتبر ۱۹۴۵ در یک جواهرفروشی در دوبلین ایرلند یافت، نام گذاری شده است. بدین ترتیب تافیت تنها گوهرسنگی است که از ابتدا از یک سنگ تراش خورده شناسایی شده است. پیش از آن، بیشتر قطعات تافیت را به اشتباه به عنوان لعل می شناختند و تا چند سال پس از آن، تنها نمونه های معدودی از آن شناخته شده بود و تافیت همچنان یکی از کمیاب ترین گوهرسنگ ها در دنیا به شمار می رود و به همین دلیل فقط به عنوان گوهرسنگ به کار می رود.
در سال ۱۹۵۱ آزمایش شیمیایی و پرتو ایکس نشان داد که ترکیب شیمیایی تافیت شامل بریلیوم، منیزیم و آلومینیوم است و بدین ترتیب تافیت نخستین کانی است که این سه عنصر در ترکیب اصلی آن وجود دارد.
اشتباه در تشخیص تافیت و لعل قابل درک است زیرا برخی از ویژگی های ساختاری در هر دو گوهرسنگ یکسان است. برخی از گوهرشناسان تافیت را به عنوان کانی حد واسط میان لعل ( اسپینل ) و کانی کریزوبریل تعریف کرده اند. بر خلاف لعل، تافیت ویژگی دوشکستی را به نمایش می گذارد که تمایز میان این دو گوهرسنگ را امکان پذیر می کنند.
تافیت در سنگ های کربناته به همراه [[فلئوریتّّ، میکا، لعل و تورمالین تشکیل می شود. این کانی بسیار کمیاب به صورت فزاینده در نهشته های رسوبی سریلانکا و جنوب تانزانیا و رسوبات سنگ آهک در چین کشف می شود. [ ۱]
عکس تافیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس