تاریخ کشاورزی و دامپروری

دانشنامه عمومی

تاریخ کشاورزی و دامپروری اهلی کردن گیاهان و جانوران و توسعه و اشاعه فنون پرورش آنها را ثبت کرده است. کشاورزی به طور مستقل در نقاط مختلف جهان آغاز شد و طیف متنوعی از گونه ها را شامل می شد. حداقل یازده منطقه مجزا از دنیای قدیم و جدید به عنوان مراکز مبدأ و مستقل بودند. غلات وحشی از حداقل ۱۰۵۰۰۰ سال پیش جمع آوری و استفاده می شدند. با این حال، اهلی سازی تا مدت ها بعد اتفاق نیفتاد. اولین شواهد از کشت در مقیاس کوچک علف های خوراکی مربوط به حدود ۲۱۰۰۰ سال قبل از میلاد با مردم Ohalo II در سواحل دریای گالیله است. تا حدود ۹۵۰۰ سال قبل از میلاد، هشت محصول پایه گذار دوران نوسنگی - گندم سبز، گندم سیاه، جو پوسته شده، نخود، عدس، ماشک تلخ، نخود و کتان - در شام کشت می شدند. چاودار ممکن است قبلاً کشت شده باشد، اما این ادعا همچنان بحث برانگیز است. برنج در سال ۶۲۰۰ قبل از میلاد در چین اهلی شد با اولین کشت شناخته شده از ۵۷۰۰ قبل از میلاد و پس از آن ماش، سویا و لوبیای آزوکی. خوکها در حدود ۱۱۰۰۰ سال پیش در بین النهرین اهلی شدند و پس از آن گوسفندان. در حدود ۸۵۰۰ سال قبل از میلاد، گاوها در نواحی ترکیه و هند امروزی از کوه های وحشی اهلی شدند. ذرت خوشه ای تا ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد در منطقه ساحل آفریقا اهلی شد. شترها در اواخر، شاید حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد، اهلی شدند.
توسعه کشاورزی در حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش شیوه زندگی انسان ها را تغییر داد. آنها از شیوه زندگی شکارچی - گردآورنده عشایری به اسکان دائمی و کشاورزی روی آوردند. کشاورزی که حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش ریشه دوانید، چنان تغییری در جامعه و شیوه زندگی مردم ایجاد کرد که توسعه آن را «انقلاب نوسنگی» نامیدند. سبک زندگی سنتی شکارچی - گردآورنده، که بشر از زمان تکامل خود دنبال می کرد، به نفع سکونت گاه های دائمی و تأمین غذای مطمئن کنار گذاشته شد. خارج از کشاورزی، شهرها و تمدن ها رشد کردند، و از آنجا که محصولات و حیوانات اکنون می توانستند برای برآورده کردن تقاضا کشت شوند، جمعیت جهان از حدود پنج میلیون نفر در ۱۰۰۰۰ سال پیش به بیش از هفت میلیارد نفر امروز افزایش یافت. هیچ عامل واحد یا ترکیبی از عوامل وجود نداشت که مردم را به سمت کشاورزی در نقاط مختلف جهان سوق دهد. به عنوان مثال، در خاور نزدیک، تصور می شود که تغییرات آب و هوایی در پایان آخرین عصر یخبندان، شرایط فصلی را به ارمغان آورد که گیاهان یکساله مانند غلات وحشی را ترجیح داده شود. در جاهای دیگر، مانند شرق آسیا، افزایش فشار بر منابع غذایی طبیعی ممکن است مردم را مجبور به یافتن راه حل های داخلی کرده باشد. اما دلایل منشأ مستقل آن هرچه باشد، کشاورزی بذرهای عصر مدرن را کاشت. مولدهای وحشی محصولات از جمله گندم، جو و نخود در منطقه خاور نزدیک یافت می شوند. غلات تا ۹۰۰۰ سال پیش در سوریه کشت می شدند، در حالی که انجیر حتی قبل از آن نیز کشت می شد. میوه های بی دانه ماقبل تاریخ که در دره جردن کشف شد نشان می دهد که درختان انجیر در حدود ۱۱۳۰۰ سال پیش کاشته شده اند. اگرچه انتقال از برداشت وحشی تدریجی بود، تغییر از شیوه زندگی عشایری به زندگی ساکن با ظهور روستاهای اولیه دوران نوسنگی با خانه هایی مجهز به سنگ های آسیاب برای پردازش غلات مشخص شد. خاستگاه کشاورزی برنج و ارزن به همان دوره نوسنگی در چین برمی گردد. قدیمی ترین شالیزارهای شناخته شده جهان که در سال ۲۰۰۷ در شرق چین کشف شد، شواهدی از تکنیک های کشت باستانی مانند کنترل سیل و آتش نشان می دهد. در مکزیک، کشت کدو حلوایی حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش آغاز شد، اما ذرت ( ذرت ) باید منتظر می ماند تا جهش های ژنتیکی طبیعی در جد وحشی خود، تئوسینت انتخاب شود. در حالی که به نظر می رسد گیاهان ذرت مانند حاصل از تئوسینت حداقل ۹۰۰۰ سال پیش کشت شده اند، اولین کاکل ذرت با قدمت مستقیم فقط به حدود ۵۵۰۰ سال پیش برمی گردد. گاو، بز، گوسفند و خوک همگی منشأ حیوانات پرورشی در هلال حاصلخیز نامیده می شوند، منطقه ای که شرق ترکیه، عراق و جنوب غربی ایران را پوشش می دهد. این منطقه آغازگر انقلاب نوسنگی بود. تاریخ اهلی شدن این حیوانات بین ۱۳۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سال پیش است. [ ۱]
عکس تاریخ کشاورزی و دامپروریعکس تاریخ کشاورزی و دامپروری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس