تئودور میمن

دانشنامه عمومی

تئودور هَرولد "تد" مِیمَن ( به انگلیسی: Theodore Harold "Ted" Maiman ) ( ۱۱ ژوئیه ۱۹۲۷۵ مه ۲۰۰۷ ) فیزیکدان و مهندس برق آمریکایی سازندهٔ اولین لیزر جامد در جهان است.
میمن در ۱۹۲۷ در لس آنجلس به دنیا آمد. او از نوجوانی به تعمیر وسائل برقی و رادیو علاقه داشت و کارش هم همین بود. پدرش که مهندس الکترونیک بود، می خواست که او پزشک شود، ولی او مدرک کارشناسی خود را در رشته فیزیک دانشگاه کلرادو گرفت و برای اخذ مدرک مهندسی الکترونیک به دانشگاه استنفورد رفت و در ۱۹۵۵ از رساله دکترای خود در رشته فیزیک دفاع کرد. تئودور میمن در سال ۱۹۶۰ توانست لیزر را به جهانیان ارائه دهد.
در آغاز تئودور میمن، برای تحقیقات بر روی میزر ( وسیله ای برای تقویت امواج ریزموج ) به شرکت هیوز پیوست و پیشنهاد ساخت دستگاه لیزر را به آنان داد که در نهایت مدیران شرکت به او نه ماه وقت همراه با ۵۰ هزار دلار دادند که سرانجام در سال ۱۹۶۰ میمن توانست لیزر را به جهانیان ارائه دهد. با این حال شرکت هوگو فعالیتی در زمینه لیزر انجام نداد، به همین دلیل او با استعفای خود از آنجا شرکت کوارد را تأسیس کرد. میمن دو بار نامزد دریافت جایزه نوبل شد که در هیچ کدام موفق نبود اما در سال ۱۹۶۶ موفق به دریافت جایزه اولیور بکلی[ ۱] شده است. او همچنین جایزه ولف[ ۲] را در سال ۱۹۸۳ برده است. تئودور میمن در ۵ مه ۲۰۰۷، درست ۱۳ روز قبل از چهل و هفتمین سالگرد اختراع لیزر در ونکوور کانادا درگذشت. او ۷۹ سال عمر کرد.
در سال ۱۹۹۹ با همسرش «کاتلین» راهی ونکوور شد و سه سال بعد از دانشگاه سیمون فراسر[ ۳] دکترای افتخاری گرفت. از سال ۲۰۰۰ کتاب «ادویسه لیزر» را تکمیل کرد. تئودور میمن تا پیش از مرگش در سال ۲۰۰۷، همچنان فعال بود و به تحقیق ادامه می داد. در زما حیاتش بیش از ۲۰ مقاله علمی نوشت و با دائرةالمعارف های علمی همکاری داشت. وی سال ۱۹۷۳ در سمپوزیوم لیزر مونیخ شرکت نمود و در توکیو و بانکوک و تایوان ( Taipei ) . . . دستاوردهای خودش را در مورد لیزر عرضه کرد. عنوان یکی از مقالات وی دربارهٔ نور این است:Stimulated optical radiation in rubyتئودور میمن عضو فرهنگستان ملی علوم و آکادمی ملی مهندسین[ ۴] در آمریکا بود. در سال ۱۹۶۲ مدال بالنتین[ ۵] ۱۹۶۵ را از انستیتو فرانکلین[ ۶] گرفت. جایزه بنیاد «فه نی و جان هرتز»[ ۷] را برد و در مراسمی با شرکت رئیس جمهور لیندون جانسون از وی تقدیر شد. سال ۱۹۸۴ او همچنین از بنیاد ولف[ ۸] جایزه ( در فیزیک ) دریافت نمود و سال ۱۹۸۷ جایزه «الکترو اپتیک» را در ژاپن برد. این جایزه را معادل جایزه نوبا ارزیابی کرده اند. [ ۹] گوگل به افتخار وی این لوگو را عرضه نمود.
عکس تئودور میمن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس