بیورت یک ترکیب شیمیایی است با فرمول HN ( CONH 2 ) 2 . به شکل جامد سفید و قابل انحلال در آب داغ است. نام بیورت برای دسته ای از مواد آلی ( اورگانیک ) با فرمول کلی R 1 R 2 N − C ( = O ) − N ( R 3 ) − C ( C = O ) − NR 4 R 5 نیز گفته می شود. بر این اساس، فرمول شیمیایی دی متیل بیورت که ماده شناخته شده ای است H ( CH 3 ) N − C ( = O ) − N ( H ) − C ( = O ) − N ( CH 3 ) H خواهد بود. همچنین بیورت با نام کاربامیل اوره نیز شناخته می شود. این ماده از تراکم دو مولکول اوره بدست می آید و از آنجا که برای گیاهان یک ماده سمی محسوب می شود، در کودهای اوره باید درصد آن پایین نگه داشته شود.
برای تهیه بیورت، اوره را به مدت حدود ۶ ساعت در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد حرارت می دهند تا کمی کدر شود. سپس در آب کریستاله می کنند. پس از آن، می توان آن را به طور مکرر از محلول هیدروکسید سدیم ۲٪ و آب مجدداً کریستاله کرد تا در نهایت سوزن های کریستالی بدون پایه مونوهیدرات که فاقد اسید سیانوریک هستند به دست آورد. در هنگام گرم کردن، مقدار زیادی آمونیاک خارج می شود:[ ۳]
2 CO ( NH 2 ) 2 ⟶ HN ( CONH 2 ) 2 + NH 3
تحت شرایط مشابه، تجزیه اوره در اثر حرارت تیورت ( triuret ) با فرمول O = C ( − N ( H ) − C ( = O ) − NH 2 ) 2 را ایجاد می کند. به طور کلی، بیورت های آلی ( آنهایی که به جای یک یا چند اتم H دارای گروه های آلکیل یا آریل هستند ) با تریمریزاسیون ایزوسیانات ها تهیه می شوند. به عنوان مثال، تریمر ۱٬۶ - هگزامتیلن دی ایزوسیانات ماده ایست که به عنوان HDI - biuret شناخته می شود.
در شکل بدون آب، مولکول به دلیل پیوند هیدروژنی درون مولکولی در حالت جامد مسطح و نامتقارن است. طول پیوند C - N مقدار ۱٫۳۲۷ و ۱٫۳۳۴ Å کوتاهتر از فواصل C - N داخلی ۱٫۳۷۹ و ۱٫۳۹۱ Å است. طول پیوند C=O 1. 247 و ۱٫۲۳۷ Å است. محصول به صورت مونوهیدرات از آب متبلور می شود. [ ۴]
بیورت به عنوان منبع نیتروژن غیر پروتئینی در خوراک نشخوارکنندگان کاربرد دارد، [ ۵] در روده این جانوران میکرواورگانیزمهایی هستند که بیورت را به پروتئین تبدیل می کنند. [ ۶] اگرچه به دلیل قیمت بالاتر و قابلیت هضم کمتر، نسبت به اوره محبوبیت کمتری دارد، [ ۷] اما همین ویژگی دوم ( کند هضم بودن ) خطر مسمومیت آمونیاکی را کاهش می دهد. [ ۸]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبرای تهیه بیورت، اوره را به مدت حدود ۶ ساعت در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد حرارت می دهند تا کمی کدر شود. سپس در آب کریستاله می کنند. پس از آن، می توان آن را به طور مکرر از محلول هیدروکسید سدیم ۲٪ و آب مجدداً کریستاله کرد تا در نهایت سوزن های کریستالی بدون پایه مونوهیدرات که فاقد اسید سیانوریک هستند به دست آورد. در هنگام گرم کردن، مقدار زیادی آمونیاک خارج می شود:[ ۳]
2 CO ( NH 2 ) 2 ⟶ HN ( CONH 2 ) 2 + NH 3
تحت شرایط مشابه، تجزیه اوره در اثر حرارت تیورت ( triuret ) با فرمول O = C ( − N ( H ) − C ( = O ) − NH 2 ) 2 را ایجاد می کند. به طور کلی، بیورت های آلی ( آنهایی که به جای یک یا چند اتم H دارای گروه های آلکیل یا آریل هستند ) با تریمریزاسیون ایزوسیانات ها تهیه می شوند. به عنوان مثال، تریمر ۱٬۶ - هگزامتیلن دی ایزوسیانات ماده ایست که به عنوان HDI - biuret شناخته می شود.
در شکل بدون آب، مولکول به دلیل پیوند هیدروژنی درون مولکولی در حالت جامد مسطح و نامتقارن است. طول پیوند C - N مقدار ۱٫۳۲۷ و ۱٫۳۳۴ Å کوتاهتر از فواصل C - N داخلی ۱٫۳۷۹ و ۱٫۳۹۱ Å است. طول پیوند C=O 1. 247 و ۱٫۲۳۷ Å است. محصول به صورت مونوهیدرات از آب متبلور می شود. [ ۴]
بیورت به عنوان منبع نیتروژن غیر پروتئینی در خوراک نشخوارکنندگان کاربرد دارد، [ ۵] در روده این جانوران میکرواورگانیزمهایی هستند که بیورت را به پروتئین تبدیل می کنند. [ ۶] اگرچه به دلیل قیمت بالاتر و قابلیت هضم کمتر، نسبت به اوره محبوبیت کمتری دارد، [ ۷] اما همین ویژگی دوم ( کند هضم بودن ) خطر مسمومیت آمونیاکی را کاهش می دهد. [ ۸]
wiki: بیورت