بین الحرمین

لغت نامه دهخدا

بین الحرمین. [ ب َ نَل ْ ح َ رَ م َ ] ( ع ق مرکب ) میان دو حرم. || ( اِخ ) بازاری میان مسجد شاه و مسجد جامع طهران.

فرهنگ فارسی

میان دو حرم . یا بازاری میان مسجد شاه و مسجد جامع طهران .

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] بینُ الْحَرَمَین حد فاصل حرم امام حسین(ع) و حرم حضرت عباس(ع) و مسیری به طول ۳۷۸ متر است. در گذشته بین الحرمین به صورت فضای آزاد میان دو حرم نبود، بلکه حد فاصل حرمین، منازل مسکونی و تجاری قرار داشت، در دوره صدام اماکن مسکونی و بناهای این محدوده با انگیزه توسعه اطراف حرمین تخریب شد و فضای کنونی بین الحرمین به وجود آمد. پس از سقوط صدام، توسعه بین الحرمین به عنوان یکی از طرح های مهم ستاد بازسازی و توسعه عتبات عالیات ایران و عراق مورد بررسی قرار گرفته و اجرایی شد.
رجوع به کتب تاریخی، زندگینامه ها و حتی دانشنامه ها و اشعار قدیمی آیینی نشان می دهد که تا پیش از تخریب خانه های میان حرمین، نام بین الحرمین مرسوم نبوده است. تنها نامی که از بین الحرمین دیده می شود، بازار بین الحرمین تهران است که در زمان قاجار ساخته شده است و میان دو مسجد شاه و جامع تهران است. این اصطلاح پس از ساخت بین الحرمین در کربلا وارد ادبیات عاشورایی و آیینی شد.
پیش از ساخت بین الحرمین، حد فاصل حرمین محله ای مانند دیگر محلات کربلا بوده و بافتی قدیمی داشته است؛ کوچه پس کوچه های باریک و پیچ در پیچ و خانه ها و مغازه های مردم. سید محسن حکیم در این اندیشه بود که دو حرم را توسعه داده و به هم متصل کند؛ اما تملک خانه ها و مغازه ها هم هزینه هنگفتی داشت و هم رضایت مالکان سخت و دور از دسترس بود. همچنین در این میان، مدارس و مساجدی بود که این مسأله را دشوارتر می کرد.

[ویکی حج] بین الحرمین به مسیر میان مکه و مدینه گفته می شود.
بین الحرمین به منطقه میان حرمین مکی و مدنی و معمولاً مسیر میان مکه و مدینه گفته می شود و این منطقه ای بوده که پیامبر اسلام(ص) در دوران هجرت و نیز در عمرة القضاء و حجة الوداع این مسیر را پیموده اند و در برخی مکان ها نماز گزارده اند که بعدها به مسجد تبدیل شده است و در روایات فضائلی برای این منطقه ذکر کرده اند. در طول این مسیر که نسبتا هم طولانی است منزلگاه های فراوانی در کنار آب ها و آبادی ها ساخته شده است. تامین امنیت این مسیر به عهده حاکمان حجاز بوده که با ضعف حکومت ها ناامنی و دزدی و غارت کاروان ها بسیار بازتاب داشته است.
در دوره های حاضر، شیعیان، به ویژه ایرانیان، منطقه میان حرم مطهر پیامبر(ص) در مسجدالنبی و حرم امامان شیعه، در بقیع را بین الحرمین می نامند، همچنین به فاصله حرم امام حسین(ع) و حضرت عباس در کربلا بین الحرمین گفته می شود.

پیشنهاد کاربران

شیعیان مابین حرم امام حسین، امام سوم شیعیان، و حرم عباس بن علی را که ۳۷۸ متر است را ، بینُ الْحَرَمَین می نامند. موقعیت آن در شهر کربلا تقریباً در ۱۰۰ کیلومتری جنوب غربی بغداد است.
در اطراف بین الحرمین چند مکان خاص نیز وجود دارد از جمله:
...
[مشاهده متن کامل]

طرح توسعه بین الحرمین در مهرماه ۱۳۸۹ با عملیات تخریب برخی ساختمان ها و هتل های موجود در محدوده طرح آغاز شد. مساحت طرح، حدود یک میلیون و پانصد هزار متر مربع است که از خیابان «میثم تمار» آغاز می شود و با گذشتن از خیابان «جمهوری» به سمت دیگر بین الحرمین خواهد رسید. به دلیل گران بودن ساختمان ها و هتل های موجود در این منطقه، بودجه بسیار هنگفتی برای خریداری و تخریب آن مورد نیاز است. تاکنون ۷۱ میلیارد دینار عراقی از دولت عراق و مقداری نیز از بودجه شهرداری کربلا و اعانات حرمین دریافت شده است. شرکتی از کشور امارات متحده عربی این طرح را برعهده دارد. این طرح تا سال ۲۰۳۵ میلادی به پایان می رسد.

بین الحرمینبین الحرمین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بین‌الحرمین

بپرس