بوردو

دانشنامه عمومی

بردو یا بوردو ( به فرانسوی: Bordeaux ) یکی از شهرهای فرانسه و مرکز ناحیه آکیتن است.
فرودگاه بین المللی، ایستگاه قطار اروپایی، محورهای اصلی بزرگراه ها و جاده های اصلی، راه دریایی به اقیانوس اطلس و بندر، مرکز آکیتن، دریچه ای رو به جهان را برای بوردو می گشایند.
بوردو قطب اروپایی فناوری پیشرفته، شهر تبادلات بین المللی، پایتخت جهانی شراب و شامپاین است و بزرگ ترین باغ های انگور فرانسه، به خصوص نوع خاصی از انگور شراب سازی به نام انگور بوردو در آن یافت می شود. [ ۱]
مرکز اقتصادی جنوب غربی فرانسه است و به طور اخص در زمینه هوانوردی، فناوری فضایی و دفاعی فعالیت می کند. در بخش خدمات، فعالیت بسیار تجاری تسلط دارد و خدمات وابسته به موسسات تولیدی در این شهر مرکزیت یافته اند.
قطار ت. ژ. و دو ساعته فاصله بوردو تا پاریس را طی می کند.
بوردو یکی از شهرهای دانشگاهی مهم است و دارای ۱۰۰۰۰۰ دانشجو، ۴ دانشگاه، ۱۴ مدارس عالی و ۵۰۰۰ پژوهشگر در ۲۰۰ آزمایشگاه است.
امکانات پژوهشی بوردو این شهر را در رتبه اول در کشور فرانسه قرار داده است و زمینه های تخصصی ( شیمی مولکولی، لیزر قوی، . . . ) این رتبه را تقویت می کنند.
همچنین بوردو با زندگی فرهنگی بسیار فعال، به عنوان یک مرکز بزرگ روشنفکری و هنری نیز مطرح است.
این شهر موطن نویسندگان و نقاشان مشهوری چون میشل دو مونتنی، شارل دو مونتسکیو، فرانسوا موریاک، آندره لوت، آلبر مارکه و اودیلون ردون است. میراث معماری این شهر برجسته و بسیار قابل توجه است.
عکس بوردوعکس بوردوعکس بوردوعکس بوردو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بورْدو (Bordeaux)
جایگاه دلا بورس یکی از مناطق مهم بورْدو
مرکز اداری ولایت ژیروند و ناحیۀ آکیتن، در جنوب غربی فرانسه، بر ساحل رود گارون، به فاصلۀ ۱۰۰کیلومتری اقیانوس اطلس. جمعیت آن ۲۱۷هزار نفر است (۲۰۰۳). بندری مهم است که گنجایش کشتی های اقیانوس پیما را دارد؛ مرکز تجارت شراب و پالایش نفت، مواد شیمیایی، هواپیماسازی، صنایع هوا ـ فضا، کشتی سازی، پالایش شکر و تولید لوازم برقی، وسایط نقلیه، و مواد غذایی است. بوردو به مدت سه قرن تا ۱۴۵۳م تحت کنترل پادشاهی انگلستان بود. در ۱۸۷۰، ۱۹۱۴، و ۱۹۴۰ درپی حملات آلمان، دولت فرانسه به این شهر منتقل شد. شهر مزبور دارای بناهای تاریخی فراوان، ازجمله کلیسای جامع سراسقف نشین متعلق به قرون ۱۲م تا ۱۵م با برج های زیبا، و تماشاخانه ای از قرن ۱۸ است و بخش هایی از ساختمان قدیمی شهرداری آن به قرون وسطا تعلق دارد. گل ها شهر بوردو را تأسیس کردند؛ پس از حملات واندال ها، گوتها و فرانک ها، انگلستان از ۱۱۵۴م با ازدواج الینور، از آکیتن، با هنری دوم، از انگلستان، بر بوردو مسلط شد. شهر پیشرفت کرد و به بندر مهم صادرات شراب به اروپای شمالی تبدیل شد. در قرن ۱۸ بوردو بندر مهم امپراتوری فرانسه بود، و در انقلاب فرانسه، پایگاه ژیروندن ها، گروهی از جمهوری خواهان میانه رو، بود. در جنگ فرانسه و پروس، مجلس ملی تحت فرمان تیئر، از ۱۲ فوریه تا ۱ مارس ۱۸۷۱ در بوردو با هم ملاقات کردند. در جنگ جهانی اول، از سپتامبر تا دسامبر ۱۹۱۴، و در جنگ جهانی دوم، از ۱۵ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۴۰، بوردو پایتخت دولت فرانسه بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس