بوانات

لغت نامه دهخدا

بوانات. [ ب َ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای چهارگانه بخش بوانات و سرچهان شهرستان آباده است. حدود و مشخصات آن به قرار زیر است : از شمال به ارتفاعات بیخون گون و سرخ زیتون. از جنوب به ارتفاعات بوانات و زایجان و باب الجوز. در شمال بخش بوانات و سرچهان. و رودخانه بوانات در وسط دهستان جاری است. این دهستان از 43 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل میشود وجمعیت آن در حدود 12300 تن است. قراء مهم آن عبارتند از: سوریان ، هوابرجان ، جشنی یان ، مونج ، قاضی آباد شیدان و سروستان. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ). رجوع به فارسنامه ناصری و جغرافیای سیاسی کیهان شود.

فرهنگ فارسی

۱ - نام بخشی است در فارس . ۲ - یکی از دهستانهای چهار گانه بخش بوانات و سر چهان شهرستان آباده . از شمال محدود است به ارتفاعات بیخون گون و سرخ زیتون از جنوب ارتفاعات بوانات و تنگ مزایجان و باب الجوز . رود بوانات از وسط دهستان جاری است . هوای آن معتدل و بالنسبه سرد . آب از رود بوانات و قنوات تامین می شود . محصول : غلات کشمش بادام گردو پنبه شغل اهالی زراعت کسب باغداری قالی بافی و کرباس بافی تربیت کرم ابریشم . جمعیت ۱۶٠٠٠ تن . مرکز سوریان و دارای ۴۳ آبادی است .
نام یکی از دهستانهای چهارگانه بخش بوانات و سرچهان شهرستان آباده است . حدود و مشخصات آن به قرار زیر است . از شمال به ارتفاعات بیخون گون و سرخ زیتون از جنوب به ارتفاعات بوانات و زایجان و باب الجوز. در شمال بخش بوانات و سرچهان و رودخانه بوانات در وسط دهستان جاری است این دهستان از ۴۳ آبادی بزرگ و کوچک تشکیل میشود و قرائ مهم آن عبارتند از سوریان . هرابرجان . جشنی یان . مونج . قاضی آباد شیدان . سروستان .

دانشنامه عمومی

بوانات ( سوریان سابق ) شهری که مرکز شهرستان بوانات استان فارس ایران است. مردم این شهر به زبان فارسی سخن می گویند و از دیدگاه دسته بندی قومی، پارس هستند. این شهر از سه بافت شهری، شهرک قدیم ( سوریان ) ، شهرک ولیعصر و شهرک جدید ( بوانات ) تشکیل شده است.
• در سال ۱۳۱۶ بوانات دارای بخشداری شد و از همان هنگام سوریان مرکز بخش بوانات بود.
• در سال ۱۳۴۳ سوریان دارای شهرداری شد.
• در سال ۱۳۷۴ بخش بوانات به شهرستان فزونی یافت.
در سال ۱۳۸۰ نام شهر سوریان به بوانات تغییر یافت و هم اکنون مرکز شهرستان بوانات شهر بوانات نامیده می شود. [ ۲]
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۹٬۷۷۶ نفر ( ۲٬۹۷۵ خانوار ) بوده است. [ ۳]
بوانات در شمال شرق استان فارس قرار دارد و از سمت شرق به شهرستان مروست در استان یزد، از شمال شهرستان آباده از غرب به شهرستان خرم بید و از جنوب به شهرستان سرچهان منهتی می شود.
بوانات طبیعتی سرسبز و پرآب دارد. تفریح گاه و زیارتگاه محمد حنیفه که در دامنه کوه ختابون جای دارد در بهار و تابستان مردم را به سوی خود می کشاند همچنین تفریح گاه چشمه پرآب و درختان تنومند و سالمند چنار و یک قدمگاه را در بر می گیرد. گفته می شود که این قدمگاه در زمان پیش از ورود اسلام به ایران، آتشکده بوده است. آبشار فصلی بدره از جاهای دیدنی آن می باشد که ورودی آن از محله سوریان است. رنگ خاک در تپه ها و کوه های شمالی آن ( به دلیل وجود عناصر مختلف ) سرخ و بنفش است و منظره های زیبایی را به وجود آورده است.
شهر سوریان چندین بنای تاریخی مانند مسجد جامع سوریان و پل آجری روی رودخانه اصلی که هر دو از بناهای دوره دیلمیان هستند را در خود به یادگار دارد. منبر معروف مسجد جامع سوریان در موزه ایران باستان نگهداری می شود.
بیمارستان حضرت ولی عصر که دارای بخش های جراحی چشم، داخلی، اطفال، جراحی زنان و زایمان، جراحی عمومی، اورژانس، ccu و پست پارتوم است. [ ۴]
• مرکز خدمات جامع سلامت شهری بوانات
• مرکز خدمات جامع سلامت شهری جیان
عکس بواناتعکس بواناتعکس بواناتعکس بوانات
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس