بوئینگ ۷۷۷

دانشنامه عمومی

بوئینگ ۷۷۷ ( به انگلیسی: Boeing 777 ) یک هواپیمای پهن پیکر مسافربری دوموتوره است که توسط شرکت آمریکایی بوئینگ تولید می شود. بوئینگ تاکنون چهار گونه از این هواپیما را به نام های ۷۷۷–۲۰۰، ۷۷۷–۲۰۰ ای آر، ۷۷۷–۳۰۰ و ۷۷۷–۳۰۰ ای آر به بازار ارائه کرده است. ۷۷۷ ظرفیت ترابری ۲۷۸ تا ۵۵۰ نفر مسافر را دارا است و برد پروازی آن میان ۵۲۱۰ تا ۹۴۲۰ مایل دریایی ( ۱۰۳۷۰ تا ۱۷۴۴۵ کیلومتر ) است. ازجمله ویژگی های ظاهری این هواپیما که به وسیله آن ها می توان به راحتی ۷۷۷ را شناسایی کرد، می توان به ارابه های فرود آن که هر یک به ۶ چرخ مجهز شده اند، دنباله تیز آن و همچنین بدنه اش که مقطعی کاملاً دایره ای دارد، اشاره کرد.
۷۷۷ نخستین هواپیمای تجاری جهان است که همه مراحل طراحی آن به کمک نرم افزارهای رایانه ای انجام شده است. برای ساخت این هواپیما هیچ نقشه یا طرحی روی کاغذ رسم نشده و همه کارها به کمک یک نرم افزار ۳D CAD به نام کتیا انجام گرفته است. این موضوع سبب شد تا بسیاری از آزمایش ها بر روی آن در محیط های شبیه سازی شده صورت گرفته و بدین ترتیب از هزینه میلیون ها دلار برای آزمایش های پروازی جلوگیری شود. نخستین هواپیمای ۷۷۷ در سال ۱۹۹۴ به پرواز درآمد.
از جمله رقبای اصلی ۷۷۷ می توان به ایرباس ای۳۳۰، خانواده ایرباس ای۳۴۰ و خانواده ایرباس ای۳۵۰ اشاره کرد.
در دهه ۱۹۷۰ بوئینگ، مدل ۷۵۷ را جایگزین مدل ۷۲۷ کرد و برای رقابت با ایرباس ای۳۰۰ دست به طراحی بوئینگ ۷۶۷ زد، در همین زمان بود که ایده اولیه ساخت یک هواپیمای سه موتوره با نام ۷۷۷ شکل گرفت. بوئینگ قصد داشت با این کار به رقابت با دی سی ۱۰ کارخانه مک دانل داگلاس و ال۱۰۱۱تری استار کارخانه لاکهیدمارتین بپردازد.
بدنه این هواپیمای جدید شبیه بوئینگ ۷۶۷ بود. قرار بود ۷۷۷ ظرفیت حمل ۲۷۵ نفر مسافر را دارا باشد و در دو گونه قاره پیما با برد ۵۰۰۰ کیلومتر و بین قاره ای با برد ۸۰۰۰ کیلومتر ساخته شود.
در دهه ۱۹۸۰ شرکت های هواپیمایی اقبال بسیاری به هواپیماهای دوموتوره ای مانند بوئینگ ۷۶۷ و ایرباس ای۳۰۰ نشان دادند، همین موضوع سبب شد بوئینگ پروژه ۷۷۷ را متوقف کند. اما مدتی بعد بوئینگ به این نتیجه رسید که با توجه به فناوری قدیمی به کاررفته در هواپیماهای دی سی۱۰ و لاکهید مارتین ۱۰۱۱ تری استار ( طراحی این هواپیماها مربوط به دهه ۱۹۶۰ بود ) اگر محصولی با ظرفیت و برد پروازی میان بوئینگ ۷۴۷–۴۰۰ و بوئینگ ۷۶۷–۳۰۰ تولید کند به موفقیت قابل قبولی دست خواهد یافت. ( در این سال ها ایرباس نیز با همین ایده دست به طراحی ایرباس ای۳۴۰ زد )
عکس بوئینگ ۷۷۷عکس بوئینگ ۷۷۷عکس بوئینگ ۷۷۷عکس بوئینگ ۷۷۷عکس بوئینگ ۷۷۷عکس بوئینگ ۷۷۷
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس