بنی لیث بن بکر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی لیث بن بکر، قبیله ای از عرب عدنانی بود.
بنی لیث، قبیله ای بزرگ از بنی کنانه عدنانی و از نسل ابوحی لیث بن بکر بن عبد مناة بن کنانة بودند. نسل او بیشتر از جانب پسرانش عامر، سعد و جندع به تیره ها و طوایف بسیاری فزونی یافت. بنی جندع و بنی سعد (با دو تیره بنی غیرة و بنی جدی ) از شاخه های اصلی بنولیث بودند.
بنی لیث قبل از سلام
قبیله بنی لیث، پیش از اسلام در اطراف شهرهای مکه ، مدینه و در مناطقی چون کدید ودّان و ینبع می زیستند. کوه بلند شراة یا شراء در عسفان به این قبیله و بنی ظفر و دو کوه بزرگ نهبان به این قبیله و مزینه اختصاص داشته است. بیشتر این مکانها در منطقه تِهامه حجاز واقع شده است. تهامه به ناحیه جنوبی حجاز در امتداد دریای سرخ گفته می شود.
موقعیت جغرافیایی
از گزارشهای پراکنده برمی آید که بنی لیث با توجه به موقعیت جغرافیایی خود از منابع آبی و زمینهای حاصلخیز بهره مند بوده، به کشاورزی و دامداری اشتغال داشتند. آنان در سرزمین تهامه دارای نخلستانهای خرما ، باغهای میوه و کشتزارهای سبزی و دانه های روغنی بوده اند، افزون بر این، از گیاهان و درختان فراوان در کوههای شراة و نهبان برای مصارف گوناگون استفاده می برده اند.
پرستش بت هبل
...

[ویکی حج] بنی لیث بن بکر از قبایل بزرگ عربستان و زیر مجموعه بنی کنانه از عرب عدنانی بودند.
بنی لیث در دوران جاهلیت بر امور مکه مدیریت داشت، و اجرای برخی از مناسک حج را برعهده داشتند، و بدعت ها و تغییر هایی نیز در مراسم و مناسک حج پدید آوردند.
بنی لیث با دیگر طوایف و تیره های هم عصر خود جنگ ها و کشمکش های گوناگون داشتند، و در برخی موارد این اختلافات تا دوران پیامبر نیز ادامه داشت.

[ویکی فقه] بنی لیث بن بکر (قرآن). بنی لیث بن بکر، قبیله ای از عرب عدنانی بود.
بنی لیث بن بکر، تیره ای از قبیله کنانه و ساکن در اطراف مکه بودند.
سنت قبیله
برخی مفسران، نزول قسمتی از آیه ۶۱ نور «...لیس علیکم جناح ان تاکلوا جمیعا او اشتاتا...»؛ بر نابینا و افراد لنگ و بیمار گناهی نیست (که با شما هم غذا شوند)، و بر شما نیز گناهی نیست که از خانه های خودتان (خانه های فرزندان یا همسرانتان که خانه خود شما محسوب می شود بدون اجازه خاصّی ) غذا بخورید؛ و همچنین خانه های پدرانتان، یا خانه های مادرانتان، یا خانه های برادران تان، یا خانه های خواهران تان، یا خانه های عموهای تان، یا خانه های عمّه های تان، یا خانه های دایی هایتان، یا خانه های خاله هایتان، یا خانه ای که کلیدش در اختیار شماست، یا خانه های دوستانتان، بر شما گناهی نیست که بطور دسته جمعی یا جداگانه غذا بخورید؛ و هنگامی که داخل خانه ای شدید، بر خویشتن سلام کنید، سلام و تحیّتی از سوی خداوند ، سلامی پربرکت و پاکیزه! این گونه خداوند آیات را برای شما روشن می کند، باشد که بیندیشید! را درباره بنولیث دانسته اند که طبق سنت قبیله ای خود، غذا را در صورت امکان بدون مهمان نمی خوردند.

پیشنهاد کاربران

بپرس