بنی اسرائیل

/bani~esrA~il/

معنی انگلیسی:
children of israel, jews

لغت نامه دهخدا

بنی اسرائیل. [ ب َ اِ ] ( اِخ ) اولاد یعقوب علیه السلام. چه اسرائیل به زبان عبری لقب یعقوب علیه السلام است و اِسراء بمعنی برگزیده و ئیل اسم حق تعالی. در منتخب نوشته که لفظ سریانی است و بعضی گفته که اسرائیل بمعنی بنده خدا است. ( غیاث ) ( از آنندراج ). نام عمومی قوم یهود است. ( دائرة المعارف فارسی ). رجوع به یهود شود.

فرهنگ فارسی

اولاد یعقوب ع باشند و آن شامل طوایف یهود است .

فرهنگ عمید

اولاد حضرت یعقوب، عبرانیان، اجداد کلیمیان امروزی، یهودیان.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی اسرائیل (بنواسرائیل)، به معنای «فرزندان و قوم اسرائیل»، نام قوم بسیار قدیمی و پر اهمیت در تاریخ و اعتقادات دینی بشر می باشد.
قوم بنی اسرائیل که در قرآن از آن بسیار یاد شده، در حوزه های مختلف، از جمله تفسیر و تاریخ و ادبیات، و از جنبه های گوناگون مورد توجه مسلمانان بوده است.مقاله حاضر مشتمل است بر کلیات، ریشه شناسی، کاربرد واژه، بنی اسرائیل در قرآن، در عهد عتیق، در احادیث و تفاسیر، و در ادبیات و فرهنگ عامه.همچنین، نظر به تحقیقات فراگیر و گسترده درباره تاریخ بنی اسرائیل بر پایه مدارک باستان شناسی، گذشته از روایت کتاب مقدس، در پایان مقاله، بخش «بنی اسرائیل در مطالعات تاریخی و باستان شناسی» درباره پیشینه این قوم خواهد آمد.
معنای بنی اسرائیل
«بنی»، جمع «ابن»، غالباً به معنای فرزندانِ پسر است؛ و اسرائیل نام دیگر یا به قولی، لقبِ یعقوب پسر اسحاق است که دوبار در قرآن ذکر شده است.بنی اسرائیل دوازده سبط یا خاندان اند که آن ها را از نسل دوازده پسر یعقوب می دانند.این اصطلاح، چهل و یک مرتبه در قرآن به کار رفته است.
تاریخ بنی اسرائیل
آغاز تاریخ بنی اسرائیل، به حوادث حیات جد اعلای آن ها، ابراهیم، باز می گردد.بنا به گزارش های تاریخی، زادگاه وی در اورِکلدانیان بود، و او با مهاجرت جمعی قومش به حرّان، بدان ناحیه منتقل شد؛ سپس از حرّان به فلسطین مهاجرت کرد و در آن جا سکنا گزید.فرزندان و نوادگان او، اسحاق و یعقوب، نیز در کنعان ساکن بودند.احتمالاً این حوادث در حدود ۲۰۰۰ـ ۱۸۰۰ ق م روی داده است.
← انتقال بنی اسرائیل به مصر
...

[ویکی شیعه] بنی اسرائیل، به دوازده فرزند یا قومی گفته می شود که به نام پدر و جدشان اسرائیل (یعقوب) نام گذاری شده اند. خداوند در قرآن ۴۱ بار از آنها یاد کرده است. این قوم در نگاه عرب پیش از اسلام به دلیل برخورداری از کتاب آسمانی، مناسک دینی خاص و پیشینه تاریخی، اقلیتی فرهیخته تر دانسته می شدند. با وجود فرهنگ قرآنی صدر اسلام، بنی اسرائیل به منزله گروهی با هویت رقیب قرار گرفتند.
اسرائیل و پسرانش به سبب قحطی در کنعان، به مصر رفتند و نسل آنها تا زمان موسی (ع) در مصر ماندند و به رهبری موسی(ع) از فشار حکومت فرعون فرار و دوباره به کنعان بازگشتند. آنها حدود چهل سال در صحرای سینا سرگردان بودند تا اینکه پس از وفات موسی، یوشع جانشین وی شد و بتدریج کنعان را فتح کرد.
پس از یوشع (ع) شخصیت های متعددی به رهبری بنی اسرائیل پرداختند که داوران بنی اسرائیل نامیده می شوند. آنان پادشاه نبودند و فقط به حل اختلافات داخلی بنی اسرائیل می پرداختند. آخرین داور بنی اسرائیل سموئیل بود و بعد از ایشان، عصر پادشاهان بنی اسرائیل با طالوت و سپس داود و سلیمان (ع) آغاز شد.

[ویکی اهل البیت] اسرائیل لقب حضرت یعقوب علیه السلام است و بنی اسرائیل دوازده سبط یا خاندان اند که آنها را از نسل دوازده پسر یعقوب می دانند. این اصطلاح، چهل و دو مرتبه در قرآن بکار رفته است.
پیش از بعثت حضرت عیسی علیه السلام آنها یگانه قوم خداپرست بودند و دین و شریعت آسمانی را پذیرفته، خداپرست اگر در اقوام دیگر بود، بسیار اندک بود مانند اولاد اسماعیل در میان عرب. از این روی دانستن اخبار بنی اسرائیل و پیغمبران آنها برای مسلمانان مهمتر از دیگرانست.
بنی اسرائیل یعنی اولاد یعقوب در زمین کنعان می زیستند. تاریخ آنان از آنگاه آغاز می شود که حضرت یوسف علیه السلام عزیز مصر شد و نزد فرعون اعتبار یافت فرزندان یعقوب با خود او در سالهای قحط به مصر رفتند و در آن کشور ماندند. سالها بر آنان گذشت و نسل آنها بسیار شد. آن فرعون که زمان یوسف بود از جهان رفت و فراعنه دیگر جانشین او شدند و مردم مصر با بیگانگان بد رفتار می کردند و آنها را به خدمت گرفته آزار و شکنجه می دادند تا حضرت موسی علیه السلام به پیغمبری برگزیده شد.
بنی اسرائیل به رهبری دینی و سیاسی موسی از سلطه فرعون رها شدند و از مصر خارج گشته به سمت کنعان حرکت کردند. اینان حدود چهل سال ، که طی آن یک نسلشان از بین رفت ، در صحرای سینا سرگردان بودند تا اینکه پس از وفات موسی ، یوشع جانشین وی شد و بتدریج کنعان را فتح کرد
خداوند بر موسی علیه السلام تورات را فرستاد و احکام تورات در عهد خود او و پس از او دستور معاملات و عبادات و سیاسات آنها بود.
حضرت موسی علیه السلام تا زنده بود، موفق نشد. زمین مقدس را فتح کند. اما با فلسطینیان و عمالقه جنگها کرد و گزارش آن در قرآن آمده است. (سوره مائده/24) اما یوشع بن نون جانشین وی آن زمین را بگشود و بنی اسرائیل در آنجا ساکن شدند. سیاست و حکومت آنان در زمان حضرت موسی علیه السلام و خلفای وی تا چهارصد سال به طرز خاصی بود که نظیر آن را امروز فدرال گویند.
حضرت موسی علیه السلام بنی اسرائیل را به گروه های مختلف تقسیم کرده بود و کار هر یک را به رئیسی سپرده تا به اختلاف آنان برسند و میان آنها مطابق دستور شریعت حکم کنند هزاره و صده و بیش و کم هر یک زیر فرمان رئیسی بودند و پس از آن که زمین مقدس را تصرف کردند همچنان اراضی را میان دوازده سبط پخش کردند و هر سبط را مانند حضرت موسی علیه السلام به گروهها زیر فرمان رؤسا و قضاة مقرر داشتند و احکام شرع میان آنها اجرا می شد و یک رئیس کل یا کاهن و قاضی بزرگ بر آنها نظر داشت. (شمعون که میان مسلمانان معروف است یکی از قضاة بود)
نزدیک چهارصد سال بر این گذشت از آنگاه بعللی از بزرگان خویش درخواست پادشاهی کردند مانند سایر امت ها و خداوند طالوت را بر آنها گماشت و پس از وی حضرت داود پادشاه شد و حضرت سلیمان علیه السلام جانشین او گشت و حضرت داود از سبط یهودا بود.

[ویکی فقه] بنی اسرائیل (قرآن). بنی اسرائیل،مرکب از دو کلمه بنی : فرزندان و اسرائیل (یکی از نامهای یعقوب علیه السلام) است.
در علت نامگذاری یعقوب علیه السّلام به این نام، برخی معتقدند که «اسرا» به معنای عبد و «ئیل» به معنای الله و مجموع این دو واژه به معنای عبدالله است. بنی اسرائیل، ۱۲سبط و تیره بودند که هر کدام به یکی از فرزندان یعقوب علیه السّلام منتهی می شدند،
مقصود از بنی اسرائیل
بنابراین مقصود از بنی اسرائیل در این بحث، یک قوم و ملت است؛ نه فرزندان یعقوب علیه السلام. زندگی بنی اسرائیل، در جهت تعالی و انحطاط جوامع و جریان سنتهای الهی حوادث عبرت آموزی دارد، ازاین رو در قرآن کریم به آن عنایت ویژه ای شده است.

جدول کلمات

اولاد حضرت یعقوب

پیشنهاد کاربران

بنی اسرائیل ( به عربی: بنو إسرائیل ) ( به عبری: בני ישראל، بْنِیْ ییسرائِل ) به معنای «فرزندان اسرائیل»، کنفدراسیونی از قبایل سامی در عصر آهن است که در خاور نزدیک باستان می زیستند. بنا به گزارش ها کتاب های مقدس ادیان ابراهیمی، فرزندان و نوادگان یعقوب به این نام خوانده می شدند. این قوم ریشه و پایهٔ قومی هستند که بعدها یهود نامیده شد.
...
[مشاهده متن کامل]

مطابق روایت موجود در تورات، بنی اسرائیل به عنوان یک قوم واحد در زمان خروج از مصر و سرگردانی در بیابان شکل گرفت و نهایتاً، بعد از فتح خون بار، در سرزمین کنعان ( که قسمت جنوبی اش بعداً اسرائیل نام گرفت ) ساکن شد. با این وجود، به گفته مورخان و باستان شناسان معاصر، روایت تورات صحیح نیست؛ باستان شناسی معاصر می گوید بنی اسرائیل خود بومی کنعان بودند، خدایان کنعانی را می پرستیدند و هیچ اثری از فتح یا مهاجرت گروهی خارجی به اسرائیل در آن دوره یافت نشده است.
اسرائیل نام دیگر یعقوب در تورات است اما معنای دقیق این اسم مشخص نیست؛ بخش اول از ریشه śarah به معنای «حکومت کردن» یا «غالب شدن» و بخش دوم ال است و می توان نتیجه گرفت که باید به معنای «ال حکومت می کند» باشد. مطابق روایت سنتی تورات، اسرائیل به معنی غلبه کننده بر خدا یا کشتی گرفته با خدا آمده است. این توضیح از داستان کشتی گرفتن یعقوب با خدا در تورات گرفته شده است که بعد از این مبارزه نام یعقوب به اسرائیل تغییر می کند. از این رو به فرزندان و نوادگان او «بنی اسرائیل» گفته می شود.
در عهد عتیق لغت اسرائیلی به معنی دوازده قبیله بنی اسرائیل و همچنین به معنی مردم کشور اسرائیل قدیم است. در حدود قرن ۵ قبل از میلاد، بازماندگان دوازده قبیله بنی اسرائیل یهود ( قبیله های یهودا، شمعون، و بعضی از بنیامین و لاوی ) نامیده شدند.
در منابع اسلامی گفته شده اسرائیل از ترکیب «اسرا» ( به معنای عبد ) «ایل» ( به معنای خدا ) ساخته شده و در مجموع به معنای «بندهٔ خدا» است.
در تورات نسل بنی اسرائیل به یعقوب نوه ابراهیم می رسد که شبی با خدا کشتی می گیرد و بر خدا پیروز می شود. یعقوب دوازده پسر داشت که نام این پسران رئوبن، شمعون، لاوی، یهودا، دان، نفتالی، جاد، اشیر، یساکار، زبولون، یوسف و بنیامین بود. فرزندان این پسران دوازده قبیله بنی اسرائیل را تشکیل دادند. مادران فرزندان یعقوب عبارتند از:

بنی اسرائیلبنی اسرائیل
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بنی‌اسرائیل
🕋 ترتیب سوره های قرآن کریم:
1 ) سوره فاتحه ( حمد )
2 ) بقره
3 ) آل عمران
4 ) نساء
5 ) مائده
6 ) انعام
7 ) اعراف
8 ) انفال
9 ) توبه ( برائت )
10 ) یونس
11 ) هود
12 ) یوسف
...
[مشاهده متن کامل]

13 ) رعد
14 ) ابراهیم
15 ) حِجر
16 ) نحل
17 ) اِسراء ( بنی اسرائیل )
18 ) کهف
19 ) مریم
20 ) طه
21 ) انبیاء
22 ) حج
23 ) مؤمنون
24 ) نور
25 ) فرقان
26 ) شعراء
27 ) نمل
28 ) قصص
29 ) عنکبوت
30 ) روم
31 ) لقمان
32 ) سجدة
33 ) احزاب
34 ) سبأ
35 ) فاطر
36 ) یس
37 ) صافات
38 ) ص
39 ) زمر
40 ) غافر
41 ) فصّلت
42 ) شوری
43 ) زخرف
44 ) دخان
45 ) جاثیه
46 ) احقاف
47 ) محمد
48 ) فتح
49 ) حجرات
50 ) ق
51 ) ذاریات
52 ) طور
53 ) نجم
54 ) قمر
55 ) الرحمن
56 ) واقعه
57 ) حدید
58 ) مجادله
59 ) حشر
60 ) ممتحنه
61 ) صف
62 ) جمعه
63 ) منافقون
64 ) تغابن
65 ) طلاق
66 ) تحریم
67 ) مُلک
68 ) قلم
69 ) حاقه
70 ) معارج
71 ) نوح
72 ) جن
73 ) مزّمّل
74 ) مدثر
75 ) قیامه
76 ) انسان
77 ) مرسلات
78 ) نبأ
79 ) نازعات
80 ) عبس
81 ) تکویر
82 ) انفطار
83 ) مطففین
84 ) انشقاق
85 ) بروج
86 ) طارق
87 ) اعلی
88 ) غاشیه
89 ) فجر
90 ) بلد
91 ) شمس
92 ) لیل
93 ) ضحی
94 ) شرح
95 ) تین
96 ) علق
97 ) قدر
98 ) بینه
99 ) زلزله ( زلزال )
100 ) عادیات
101 ) قارعه
102 ) تکاثر
103 ) عصر
104 ) همزه
105 ) فیل
106 ) قریش
107 ) ماعون
108 ) کوثر
109 ) کافرون
110 ) نصر
111 ) مسد
112 ) اخلاص ( توحید )
113 ) فلق
114 ) ناس

- آل یعقوب ؛ فرزندان حضرت یعقوب که بر یوسف ستم کردند. بنی اسرائیل :
نه یوسف که چندان بلا دید و بند
چو حکمش روان گشت و قدرش بلند
گنه عفو کرد آل یعقوب را
که معنی بود صورت خوب را.
سعدی ( بوستان ) .
سلام استاد آشتیانی در کتاب درباره یهودیت به تفصیل به معنی کلمه اسرائیل پرداخته و ضمن تایید بر مستند دانستن لقب حضرت یعقوب اسراییل را به معنی انسانی که پایش لنگ میزند دانسته و علت لنگی پا هم همان ماجرای عجیب کشتی گرفتن و ضربه ای که به پای حضرت یعقوب میخورد
یهود

بپرس