بلند و اهسته خواندن قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بلند و آهسته خواندن قرآن. در این نوشته سخن از بهتر بودن تلاوت قرآن کریم با صدای بلند یا آهسته و بیان مستندات آن است.
قبل از هر پاسخی نظر شما عزیزان، به حدیثی از امام پنجم حضرت باقر (علیه السّلام) جلب می گردد:کسی که «انا انزلناه» را با صدای بلند بخواند مانند رزمنده ای است که با شمشیر (ابزار جنگی) نبرد می کند. و کسی که آن را آهسته می خواند مانند کسی است که در راه خدا در خون خود غوطه ور است. از کلام امام پنجم (علیه السّلام) برداشت می شود که آهسته و بلند خواندن قرآن هر دو فضیلت دارد. از این رو قاری قرآن با در نظر گرفتن شرایط و حال خود می تواند یکی از دو روش را انتخاب نموده و قرآن بخواند. گاهی از اوقات شرایطی پیش می آید که بلند خواندن قرآن فضیلت بیشتری دارد. از طرفی بعضی از مواقع آهسته خواندن آن ضرورت پیدا می کند. سعی ما این است تا این موارد را از زبان روایات بیان کنیم.
فضیلت تلاوت با صدای بلند
بلند خواندن قرآنامام صادق (علیه السّلام) در جواب شخصی به نام «معاویة بن عمار» که در زمینة بلند خواندن قرآن پرسیده بود، فرمود: (بلند خواندن قرآن) اشکالی ندارد.امام علی بن الحسین (علیه السّلام) صدای قرآنش از همة مردم بهتر بود. با صدای بلند قرآن می خواند تا اهل خانه بشنوند. و امام باقر (علیه السّلام) نیز خوش صداترین مردم در قرائت قرآن بود. شب هنگام که برای نماز شب و قرائت قرآن بیدار می شد، با صدای بلند قرآن می خواند. سقایان و افراد دیگر که از راه می گذشتند می ایستادند و به قرائت او گوش می دادند.
آثار تلاوت با صدای بلند
فواید بلند خواندن قرآن: این حدیث شریف و احادیث مشابه به ما می آموزد که صدا به قرآن بلند نمودن دارای فواید و پیامدهای مثبت است. اگر این مزایا و موارد مشابه آن در قرائت قاری مدنظر باشد موجب فضیلت بلند خواندن بر آهسته قرائت کردن می شود. در این قسمت از بحث به مواردی که سبب فضیلت بلند خواندن قرآن می شود اشارة اجمالی می نماییم.
← تاثیرات تربیتی بر فرزندان
...

پیشنهاد کاربران

بپرس