برهما


معنی انگلیسی:
brahma

لغت نامه دهخدا

برهما. [ بْرَ / ب َ رَ ] ( اِخ ) در سنسکریت به معنی ذات واجب الوجود، و قادر مطلق. خدای بزرگ هندوان باستان. او مظهر آفریدگار جهان و خدایان و قادر مطلق است. وی با ویشنو ( محافظ )و شیوا ( مخرب ) تثلیثی را تشکیل میدهد. ( حاشیه معین بر برهان قاطع از ملل و نحل ، رشید یاسمی ). برهما رابصورت انسانی مجسم می کنند که دارای چهار سر و چهار دست است و در دستهای خود یک کوزه ، یک تسبیح ، یک قاشق مقدس و نسخه ای از ودا را نگاه داشته است. وی مصنف وداها و قانونگذار هند است و پرستش او قدیمترین آیین پرستش در این کشور می باشد. ( دایرة المعارف فارسی ).

فرهنگ فارسی

خدای متعال هندوان تشخیص خدای مطلق و آفریدگار عالم و خدایان و موجودات . بعد ها وی در یک تثلیت باویشنو ( حافظ ) و شیوا ( مخرب ) متحد گردید .
در سنسکریت به معنی ذات واجب الوجود و قادر مطلق خدای بزرگ هندوان باستان .

فرهنگ معین

(بَ رَ ) ( اِ. ) خدای متعال هندوان .

دانشنامه عمومی

برهما یا براهما ( به سانسکریت: ब्रह्मा ) ایزد آفرینش، در آئین هندو و در کنار ویشنو و شیوا، از ایزدان تریمورتی است. همسر براهما، ساراسواتی، ایزدبانوی دانش و شناخت است. آیین قوم آریایی هندوستان، برهمایی بود که به برهما ( Brahma ) خدای هندوان اشاره می کند. [ ۲]
برهما را به صورت انسانی مجسم می کنند که دارای چهار سر و چهار دست است و در دستهای خود یک کوزه، یک تسبیح، یک قاشق مقدس و نسخه ای از وداها را نگاهداشته است. بنا به باور هندوان، براهما را چهار دست و چهار سر بود که شیوا ( از ایزدان آئین هندو که بخشاینده گناهان است ) یکی از سرهای وی را برید. [ نیازمند منبع] در شمال هند، او را با ریش سفید تصویر می کنند. بنا به باور هندوان، هر یک از دست های براهما نمایانگر یک جهت جغرافیایی یا یک بخش از وداها است. در هند، پرستشگاه هایی هست که برای پرستش براهما بنیاد گشته اند؛ برجسته ترین این پرستشگاه ها، پرستشگاه پوشکار در ایالت راجستان هند است.
عکس برهماعکس برهما

برهما (نژاد مرغ). برهما ( به انگلیسی:brahma ) یک نژادمرغ آسیایی است که زادگاه آن منطقهٔ برهما پوترا در هند می باشد؛ جایی که آن را بنام چیتاگونگ خاکساری می شناسند. این نژاد تفاوت اساسی با نژاد امپراطور دارد که آن را با این نژاد اشتباه می گیرند؛نژاد امپراطور که یکی زیر مجموعه های برهماست که اصطلاحا به آن ( امپراطور طلایی ) یا همان برهما طلایی می گویند. که جسته کوچکتری نسبت به برهما دارند.
پیشینهٔ این مرغ مشخص نیست، اما اعتقاد بر این است که این پرنده رابطهٔ نزدیکی با مرغ جنگلی و کوشین دارد. اولین برهماها در سال ۱۸۱۶ از چین به ایالات متحده آمریکا برده شدند و در آنجا بعلت گوشت خوب آن و قدرت بالای این پرنده در تخمگذاری و تحملش، حتی در فصول سرد، به عنوان یک پرندهٔ چند منظوره نگاهداری می شد. با این وجود، امروزه این پرنده را تنها برای مقاصد تزیینی پرورش می دهند و سلکسیون آن که در گذشته برای اهداف اقتصادی بود، به سلکسیون برای زیباتر کردن این نژاد انجام می گیرد.
عکس برهما (نژاد مرغ)عکس برهما (نژاد مرغ)عکس برهما (نژاد مرغ)عکس برهما (نژاد مرغ)عکس برهما (نژاد مرغ)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بِرَهْما (Brahma)
بِرَهْما
آفریدگار جهان در آیین هندو، با دو خدای عمدۀ دیگر این آیین، ویشنو (محافظ) و شیوا (مخرب)، تشکیل دهندۀ تثلیث هندویی یا تریمورتی. در اسطورۀ آفرینش هندو، برهما، خدای خالق، از درون گل نیلوفری زاده می شود که از ناف ویشنو می روید. پس از آن که برهما جهان را می آفریند، ویشنو بیدار می شود و در طول کَلپَه، چرخۀ کیهانی یا «روز برهما» که ۴۲۰۰میلیون سال زمینی به درازا می کشد، بر جهان فرمان می راند. برخلاف برهمن که نامتشخص و بی جنس است، برهما خدایی متشخص و مذکر است. برهما مصنف وداها، و پرستش او کهن ترین آیین پرستش در هند است. در تصاویر برهما را انسانی با چهار سر و چهار دست، که در دست های خود کوزه ای، تسبیحی، قاشق مقدس، و نسخه ای از ودا را نگاه داشته است، نشان داده اند.

پیشنهاد کاربران

بَرهما ( Brahmā ) : به معنای قائم بالذات و ازلی و ابدی .
رجوع شود به ( توفیقی ، حسین ، آشنایی با ادیان بزرگ ، 1398: 34 )
برهما
برهما یک واژه ترکیبی است و یک واژه پارسی میباشد.
برهما = به ، راه ، من
برهما = راه خود شناسی، درون خود را جستن، راه پرهیزگاری.
برهما = رهبر پرهیزگاران
ویشنو = ویش، نو
ویش = بیداری و یا بخش
...
[مشاهده متن کامل]

نو = نو
ویشنو = بیداری نو و یا بخش نو
ویشنو = رهبر کارگران و بزرگ دانشمندان ( خرد )
شیوا = تنها، یگانه
شیوا = رهبر مردم
در همه جاه مردم زور هستند.
شیوا هم بزرگ و نیرومند است و مانند مردم خرابکار میباشد وگر پرهیزگاران و یا کارگران بی ایمان و فرومایه گردند. !!؟
همین مردم پرهیزگاران و کارگران را از بین میبرند.
به افغانستان نگاه کنید.
در فرهنگ آریایی ( ۳ ) ( ۱ ) است و ( ۱ ) ( ۳ ) میباشد.
دست راست
دست چپ
سر
دست راست = نیرو و یا قطب مسبت/مثبت.
دست چپ = نیرو و یا قطب منفی.
سر = چراغ
خدا یکتا نیست.
خدا یکتا میباشد.
خدا = میخ
خدا = نگهدار
رهبر یکتا میباشد.

بپرس