برنج سفید
فرهنگستان زبان و ادب
دانشنامه عمومی
برنج سفید برنجی کوبیده شده است که پوسته، سبوس و جوانه آن حذف شده است. این کار، طعم، بافت و ظاهر برنج را تغییر می دهد و از فساد آن جلوگیری می کند، عمر نگهداری آن را افزایش می دهد و هضم آن را آسان می کند. پس از کوبیده شدن ( پوسته کردن ) ، برنج صیقل داده می شود و در نتیجه، دانه ای با ظاهری روشن، سفید و براق به دست می آید.
فرآیندهای شالی کوبی باعث کاهش مواد مغذی برنج می شود. رژیم غذایی نامتعادل مبتنی بر برنج سفید غنی نشده، بسیاری از افراد را به دلیل کمبود تیامین ( ویتامین ب۱ ) در مقابل بیماری بری بری آسیب پذیر می کند. برنج سفید اغلب با برخی از مواد مغذی که در طول فرآوری از آن حذف می شوند، غنی می شود. [ ۱] غنی سازی برنج سفید با ویتامین ب۱، نیاسین و آهن طبق قانون در ایالات متحده زمانی که برنج توسط برنامه های دولتی در مدارس، سازمان های غیرانتفاعی یا کشورهای خارجی توزیع می شود، الزامی است. [ ۲] [ ۳] مانند سایر غذاهای طبیعی، ترکیب دقیق غذایی برنج، بسته به نوع، شرایط خاک، شرایط محیطی و انواع کودها کمی متفاوت است.
برنج سفید، از نیمهٔ دوم قرن نوزدهم از برنج قهوه ای جدا شد، زیرا مورد علاقه تاجران بود اما افزایش مصرف برنج سفید، منجر به همه گیری بری بری در آسیا شده است. [ ۴] [ ۵]
در زمان های مختلف، از قرن نوزدهم، برنج قهوه ای و سایر غلات مانند برنج وحشی به عنوان جایگزین های سالم تری در مقایسه با برنج سفید، مطرح شده اند. [ ۶] [ ۷] سبوس موجود در برنج قهوه ای حاوی فیبر خوراکی قابل توجهی است و جوانه، حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. [ ۸]
معمولاً ۱۰۰ گرم برنج سفید خام، حدود ۲۴۰ تا ۲۶۰ گرم، برنج پخته تولید می کند که تفاوت وزن به دلیل جذب آب هنگام پخت است.
تا پیش از توسعهٔ روش های مکانیکی، برنج را با روش کوبیدن دستی یا با صفحات و ابزارهای ساروجی بزرگ می کوبیدند که بازدهی کمی داشت. در اواخر قرن نوزدهم، ماشین آلات مختلفی مانند آسیاب هالر و شلر ( ۱۸۷۰ ) و ماشین فرز انگلبرگ ( ۱۸۹۰ ) تولید شد. در سال ۱۹۵۵، ماشین آلات جدیدی در ژاپن ساخته شد که کیفیت و ظرفیت خروجی را به طور قابل توجهی بهبود بخشید. [ ۹]
در حالی که برنج قهوه ای و برنج سفید، دارای مقادیر مشابهی کالری و کربوهیدرات هستند، برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید غنی نشده، منبع بسیار غنی تری از تمام مواد مغذی است. برنج قهوه ای برنج کاملی است که فقط پوسته ( خارجی ترین لایه ) از آن جدا می شود. برای تولید برنج سفید، لایهٔ سبوس و جوانهٔ آن برداشته می شود و بیشتر درون دانه نشاسته ای باقی می ماند. این فرایند، باعث کاهش یا حذف کامل چندین ویتامین و مواد معدنی از رژیم غذایی می شود. گاهی اوقات مواد مغذی از دست رفته مانند ویتامین ب۱، ویتامین ب۳ و آهن به برنج سفید اضافه می شود که این فرایند، غنی سازی نامیده می شود. [ ۱۰] حتی با کاهش مواد مغذی، برنج سفید غنی نشده، همچنان منبع خوبی از منگنز است و حاوی مقادیر متوسطی از مواد مغذی دیگر مانند پانتوتنیک اسید و سلنیوم است. [ ۱۱] [ ۱۲]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلففرآیندهای شالی کوبی باعث کاهش مواد مغذی برنج می شود. رژیم غذایی نامتعادل مبتنی بر برنج سفید غنی نشده، بسیاری از افراد را به دلیل کمبود تیامین ( ویتامین ب۱ ) در مقابل بیماری بری بری آسیب پذیر می کند. برنج سفید اغلب با برخی از مواد مغذی که در طول فرآوری از آن حذف می شوند، غنی می شود. [ ۱] غنی سازی برنج سفید با ویتامین ب۱، نیاسین و آهن طبق قانون در ایالات متحده زمانی که برنج توسط برنامه های دولتی در مدارس، سازمان های غیرانتفاعی یا کشورهای خارجی توزیع می شود، الزامی است. [ ۲] [ ۳] مانند سایر غذاهای طبیعی، ترکیب دقیق غذایی برنج، بسته به نوع، شرایط خاک، شرایط محیطی و انواع کودها کمی متفاوت است.
برنج سفید، از نیمهٔ دوم قرن نوزدهم از برنج قهوه ای جدا شد، زیرا مورد علاقه تاجران بود اما افزایش مصرف برنج سفید، منجر به همه گیری بری بری در آسیا شده است. [ ۴] [ ۵]
در زمان های مختلف، از قرن نوزدهم، برنج قهوه ای و سایر غلات مانند برنج وحشی به عنوان جایگزین های سالم تری در مقایسه با برنج سفید، مطرح شده اند. [ ۶] [ ۷] سبوس موجود در برنج قهوه ای حاوی فیبر خوراکی قابل توجهی است و جوانه، حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. [ ۸]
معمولاً ۱۰۰ گرم برنج سفید خام، حدود ۲۴۰ تا ۲۶۰ گرم، برنج پخته تولید می کند که تفاوت وزن به دلیل جذب آب هنگام پخت است.
تا پیش از توسعهٔ روش های مکانیکی، برنج را با روش کوبیدن دستی یا با صفحات و ابزارهای ساروجی بزرگ می کوبیدند که بازدهی کمی داشت. در اواخر قرن نوزدهم، ماشین آلات مختلفی مانند آسیاب هالر و شلر ( ۱۸۷۰ ) و ماشین فرز انگلبرگ ( ۱۸۹۰ ) تولید شد. در سال ۱۹۵۵، ماشین آلات جدیدی در ژاپن ساخته شد که کیفیت و ظرفیت خروجی را به طور قابل توجهی بهبود بخشید. [ ۹]
در حالی که برنج قهوه ای و برنج سفید، دارای مقادیر مشابهی کالری و کربوهیدرات هستند، برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید غنی نشده، منبع بسیار غنی تری از تمام مواد مغذی است. برنج قهوه ای برنج کاملی است که فقط پوسته ( خارجی ترین لایه ) از آن جدا می شود. برای تولید برنج سفید، لایهٔ سبوس و جوانهٔ آن برداشته می شود و بیشتر درون دانه نشاسته ای باقی می ماند. این فرایند، باعث کاهش یا حذف کامل چندین ویتامین و مواد معدنی از رژیم غذایی می شود. گاهی اوقات مواد مغذی از دست رفته مانند ویتامین ب۱، ویتامین ب۳ و آهن به برنج سفید اضافه می شود که این فرایند، غنی سازی نامیده می شود. [ ۱۰] حتی با کاهش مواد مغذی، برنج سفید غنی نشده، همچنان منبع خوبی از منگنز است و حاوی مقادیر متوسطی از مواد مغذی دیگر مانند پانتوتنیک اسید و سلنیوم است. [ ۱۱] [ ۱۲]
wiki: برنج سفید
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید