برنج سبوس دار
فرهنگستان زبان و ادب
دانشنامه عمومی
برنج سبوس دار یا برنج قهوه ای[ ۱] ( انگلیسی: Brown rice ) دانهٔ کامل برنج، یعنی شلتوک، که پوستهٔ غیرخوارکی آن گرفته شده باشد. [ ۲]
برنج سبوس دار یک غله کامل است و در مرحله لایه برداری تنها پوسته آن برداشته می شود به صورتی که ارزش غذایی در این غله کاملاً حفظ می شود. [ ۱] [ ۳]
برنج قهوه ای سرشار از کربوهیدرات های پیچیده و فاقد کلسترول و سدیم است؛ ۳ برابر برنج سفید فیبر داشته و به همین دلیل شاخص گلایسمی پایینی دارد، یعنی کربوهیدرات های آن به سرعت جذب بدن نمی شوند. [ ۴]
خواص برنج قهوه ای[ ۵]
• پیشگیری از پیشرفت دیابت
• جلوگیری از سرطان روده و سینه و بهبود سیستم گوارش بدن
• جلوگیری از افزایش وزن
• کمک به سلامت استخوان ها
• درمان بی خوابی و اختلالات عصبی
توصیه می شود ورزشکاران و افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند این برنج را در سبد غذایی روزانه خود بگنجانند.
این برنج دارای سبوس خیلی بیشتری نسبت به برنج سفید است از زمان پخت بالاتری برخوردار است.
به ازای یک فنجان برنج قهوه ای، دو فنجان آب اضافه می شود و زمان پخت آن حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است و نیاز به آبکشی هم نیست چون با این کار خواص زیادی از آن از بین می رود.
بهتر است قبل از پختن برای مدتی خیسانده شود که باعث می شود پخت آن بهتر انجام گردد.
طرز پخت کته روی گاز: به ازای ۱ لیوان برنج به ۲ لیوان آب نیاز دارید.
ابتدا برنج را شسته، ½ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنیدو اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه در آب بماند و خیس بخورد.
سپس به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت مناسب قرار دهید. حتما در طول پختن برنج چند بار آنرا هم بزنید.
حرارت مناسب، حرارتی است که آبی که به برنج اضافه شده در مدت 45 دقیقه جذب برنج و یا بخار خواهد شد و آماده دم کشیدن می شود.
بعد از آنکه که برنج دم کشید از روی حرارت بردارید یا شعله زیر آنرا خاموش و بعد از 5 دقیقه میل نمایید.
لازم است ذکر شود هنگام پخت این برنج، از افزودن آب به آن خودداری شود زیرا دانه های برنج به هم می چسبند وهمچنین به دلیل یک نوع روغن خاص در این برنج از خرید نوع مانده آن خود داری کنید. [ ۶]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبرنج سبوس دار یک غله کامل است و در مرحله لایه برداری تنها پوسته آن برداشته می شود به صورتی که ارزش غذایی در این غله کاملاً حفظ می شود. [ ۱] [ ۳]
برنج قهوه ای سرشار از کربوهیدرات های پیچیده و فاقد کلسترول و سدیم است؛ ۳ برابر برنج سفید فیبر داشته و به همین دلیل شاخص گلایسمی پایینی دارد، یعنی کربوهیدرات های آن به سرعت جذب بدن نمی شوند. [ ۴]
خواص برنج قهوه ای[ ۵]
• پیشگیری از پیشرفت دیابت
• جلوگیری از سرطان روده و سینه و بهبود سیستم گوارش بدن
• جلوگیری از افزایش وزن
• کمک به سلامت استخوان ها
• درمان بی خوابی و اختلالات عصبی
توصیه می شود ورزشکاران و افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند این برنج را در سبد غذایی روزانه خود بگنجانند.
این برنج دارای سبوس خیلی بیشتری نسبت به برنج سفید است از زمان پخت بالاتری برخوردار است.
به ازای یک فنجان برنج قهوه ای، دو فنجان آب اضافه می شود و زمان پخت آن حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است و نیاز به آبکشی هم نیست چون با این کار خواص زیادی از آن از بین می رود.
بهتر است قبل از پختن برای مدتی خیسانده شود که باعث می شود پخت آن بهتر انجام گردد.
طرز پخت کته روی گاز: به ازای ۱ لیوان برنج به ۲ لیوان آب نیاز دارید.
ابتدا برنج را شسته، ½ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنیدو اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه در آب بماند و خیس بخورد.
سپس به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت مناسب قرار دهید. حتما در طول پختن برنج چند بار آنرا هم بزنید.
حرارت مناسب، حرارتی است که آبی که به برنج اضافه شده در مدت 45 دقیقه جذب برنج و یا بخار خواهد شد و آماده دم کشیدن می شود.
بعد از آنکه که برنج دم کشید از روی حرارت بردارید یا شعله زیر آنرا خاموش و بعد از 5 دقیقه میل نمایید.
لازم است ذکر شود هنگام پخت این برنج، از افزودن آب به آن خودداری شود زیرا دانه های برنج به هم می چسبند وهمچنین به دلیل یک نوع روغن خاص در این برنج از خرید نوع مانده آن خود داری کنید. [ ۶]
wiki: برنج سبوس دار
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید