بررسی فقهی ایدز

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ایدز یکی از بحران های رو به گسترش در دنیا و از جمله کشور ما به شمار می رود. از این رو گشودن باب جدید مسائل ایدز در فقه، ضروری به نظر می رسد. همچنین قواعد فقهی می تواند نسبت به پرداخت مسائل جدید، راهگشا باشد. آمار مراکز رسمی، حاکی از گسترش ایدز در ایران و لزوم توجه همه جانبه بدین آسیب بزرگ اجتماعی است.
یکی از مسائل مهم در این باره، وظیفه حکومت اسلامی نسبت به پدیده ایدز و افراد مبتلا به آن است. بنا بر تفسیر صحیح از مفاد لاضرار در قاعده فقهی "لاضرر و لاضرار"، مسؤولیت های مهمی بر گردن حکومت اسلامی قرار می گیرد. همچنین طبق "لاضرر"، هیچ حکمی نمی تواند حقی از حقوق شهروندی مبتلایان به ایدز را نفی کند.
کلیدواژه ها
ایدز، لاضرر و لاضرار، بررسی فقهی ایدز، قاعده فقهی.
ضرورت طراحی نظام فقهی سلامت و بهداشت
فقه دانشی است که سرپرستی زندگی انسان را در ساحت های گوناگون، اعم از فردی و اجتماعی، بر عهده دارد. فقه، دینی بودن رفتار انسان، جامعه و حکومت را تبیین و مشخص می کند؛ به نیازهای نوین بشر پاسخ می گوید و برای پدیده های نوظهور، سازوکار و برنامه های دینی، پیش بینی می نماید. فقه وظیفه دارد که رفتار مردم را به عنوان انسان های تکلیف مدار، بر اساس آموزه های دین و در جهت توسعه و گسترش بندگی خدا، تنظیم نماید. فقه باید در برابر بحران های انسان امروز و رفتار حکومت اسلامی نسبت به آن، راه حل مناسبی ارائه کند و به اقامه دین در جامعه بپردازد.یکی از پدیده های اجتماعی مهم و بحرانی، مسأله "ایدز" به شمار می رود. معضلی که گریبان گیر دنیا و از جمله کشور ماست که به سرعت در حال گسترش است و انسان و جامعه را در معرض نابودی قرار می دهد؛ و بنا بر ویژگی هایی که دارد، نمی توان آن را مانند دیگر بیماری ها حتی سرطان دانست. در بخش بعدی این نوشتار به پاره ای از زوایای این پدیده خطرناک، اشاره خواهد شد.
← فقه حکم ایدز را بیان کند
...

پیشنهاد کاربران

بپرس