بردگی یوسف

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بردگی یوسف (قرآن). خداوند در سوره یوسف علیه السلام به سرگذشت حضرتش پرداخته و اتفاقاتی که از جمله شروع بردگی ایشان هست بیان می کند.
نجات یوسف (علیه السلام) از چاه، سرآغاز بردگی او:وجآءت سیارة فارسلوا واردهم فادلی دلوه قال یـبشری هـذا غلـم واسروه بضـعة والله علیم بما یعملون• و شروه بثمن بخس درهم معدودة وکانوا فیه من الزهدین. «و کاروانی فرا رسید، ماءمور آب را (بسراغ آب) فرستادند، او دلو خود را در چاه افکند، و صدا زد: مژده باد: این کودکی است (زیبا و دوست داشتنی) و این امر را بعنوان یک سرمایه از دیگران مخفی داشتند و خداوند به آنچه آنها انجام می دادند آگاه است. و او را به بهای کمی - چند درهم - فروختند، و نسبت به (فروختن) او بی اعتنا بودند (چرا که می ترسیدند رازشان فاش شود)».
فروخته شدن به بهای ناچیز
فروخته شدن یوسف (علیه السلام) به صورت برده و به بهای ناچیز:وجآءت سیارة فارسلوا واردهم فادلی دلوه قال یـبشری هـذا غلـم واسروه بضـعة والله علیم بما یعملون• و شروه بثمن بخس درهم معدودة وکانوا فیه من الزهدین. راغب در مفردات گفته: (ورود) در اصل لغت به معنای آب طلب کردن بوده و بعدها در غیر آن هم استعمال شده. و در معنای (دلو) گفته: (دلوت الدلو) - که ثلاثی مجرد است - به معنای (دلو را به چاه سرازیر کردم) ) است، ولی (ادلیت الدلو) - که از باب افعال است - به معنای (دلو را بیرون کشیدم) است. ولی دیگران به عکس آن را گفته اند. و در معنای (اسروه) گفته: (اسرار) بر خلاف (اعلان) و به معنای پنهان داشتن است.
خریداری برده از سوی عزیز مصر
خریداری یوسف (علیه السلام) به صورت برده، از سوی عزیز مصر:و شروه بثمن بخس درهم معدودة وکانوا فیه من الزهدین• و قال الذی اشتریه من مصر لامراته اکرمی مثویه... (آیات بعد، بیان می کند که منظور از «الذی اشتریـه»، عزیز مصر است.)«و او را به بهای کمی - چند درهم - فروختند، و نسبت به (فروختن) او بی اعتنا بودند (چرا که می ترسیدند رازشان فاش شود) و آنکس که او را از سرزمین مصر خرید بهمسرش گفت: مقام وی را گرامی دار، شاید برای ما مفید باشد، و یا او را بعنوان فرزند انتخاب کنیم، و اینچنین یوسف را در آن سرزمین متمکن ساختیم، (ما این کار را کردیم) تا تعبیر خواب را بیاموزد و خداوند بر کار خود پیروز است، ولی اکثر مردم نمی دانند».
شیفته شدن همسر عزیز مصر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس