بدعتهای اهل کتاب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یهود و نصارا بدعت های اعتقادی و عملی متعددی در شریعت خود پدید آوردند که قرآن به برخی از آن ها اشاره کرده است.
از بدعت های یهود آن بود که عُزَیْر را فرزند خدا شمردند:«و قالَتِ الیَهودُ عُزَیرٌ ابنُ اللّهِ... ذلِکَ قَولُهُم بِاَفوهِهِم». به نظر بسیاری از مفسران، این بدعت زمانی در میان یهود پدید آمد که آن حضرت تورات را پس از مفقود شدن، دوباره گردآوری و احیا کرد. مردم این کار را امری خارق العاده شمردند که از دست بشر عادی ساخته نیست و ازاین رو او را فرزند خدا دانستند.
تثلیث و فرزند خدا دانستن عیسی (علیه السلام)
نصارا نیز پس از گذشت مدتی از غیبت عیسی (علیه السلام) از توحید رویگردان شده، به تثلیث روی آوردند:«و لا تَقولوا ثَلثَةٌ انتَهوا خَیرًا لَکُم اِنَّمَا اللّهُ اِلهٌ واحِدٌ». مراد از «ثلاثه» عبارت است از خدای پدر، خدای پسر (عیسی) و روح القدس همچنین آنان عیسی را فرزند خداوند خواندند:«و قالَتِ النَّصرَی المَسیحُ ابنُ اللّهِ ذلِکَ قَولُهُم بِاَفوهِهِم یُضهِونَ قَولَ الَّذینَ کَفَروا مِن قَبلُ». برخی برآن اند که نصارا اندیشه فرزند خدا بودن عیسی و نیز تثلیث را از بت پرستان پیش از خود گرفته، آن ها را وارد شریعت عیسی کردند. به نظر برخی محققان نخستین کسی که به این کار اقدام کرد «پولس» بود که پس از مطرح کردن این عقاید باطل، به ترویج آن در میان مسیحیان پرداخت.
محدود بودن زمان عذاب
از عقاید بدعت آمیز یهود آن بود که معتقد بودند خداوند آنان را جز مدتی محدود به آتش دوزخ کیفر نخواهد داد. قرآن این عقیده آنان را نیز باطل دانسته است:«و قالوا لَن تَمَسَّنَا النّارُ اِلاّ اَیّامًا مَعدودَةً قُل اَتَّخَذتُم عِندَ اللّهِ عَهدًا فَلَن یُخلِفَ اللّهُ عَهدَهُ اَم تَقولونَ عَلَی اللّهِ ما لاتَعلَمون».
تحریف تورات
...

[ویکی فقه] بدعت های اهل کتاب (قرآن). در این مقاله به بررسی آیاتی که در مورد بدعت های اهل کتاب هست خواهیم پرداخت.
وان منهم لفریقا یلو ن السنتهم بالکتـب لتحسبوه من الکتـب وما هو من الکتـب ویقولون هو من عند الله وما هو من عند الله ویقولون علی الله الکذب و هم یعلمون. «در میان آنها (یهود) کسانی هستند که به هنگام تلاوت کتاب (خدا)، زبان خود را چنان می گردانند که گمان کنید (آنچه را می خوانند،) از کتاب (خدا) است، در حالی که از کتاب (خدا) نیست! (و با صراحت) می گویند: آن از طرف خداست! با اینکه از طرف خدا نیست، و به خدا دروغ می بندند در حالی که می دانند!».
← شان نزول
ومن اهل الکتـب من ان تامنه بقنطار یؤده الیک ومنهم من ان تامنه بدینار لایؤده الیک الا مادمت علیه قآئما ذلک بانهم قالوا لیس علینا فی الامیین سبیل ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون. «و در میان اهل کتاب، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز می گردانند، و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو بازنمی گردانند، مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلط) باشی! این به خاطر آن است که می گویند: ما در برابر امیین (غیر یهود)، مسؤول نیستیم. و بر خدا دروغ می بندند، در حالی که می دانند (این سخن دروغ است)».
← شان نزول
ومن اهل الکتـب من ان تامنه بقنطار یؤده الیک ومنهم من ان تامنه بدینار لایؤده الیک الا مادمت علیه قآئما ذلک بانهم قالوا لیس علینا فی الامیین سبیل ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون.
← خائنان اهل کتاب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس