بامیه

/bAmiye/

معنی انگلیسی:
okra, gumbo, confectionery resembling okra

لغت نامه دهخدا

بامیه. [ م ِ ی َ / ی ِ ] ( اِ ) بامیا. قسمی از بقولات است دراز به قدر یک انگشت یا بیشتر که از آن خورش پزند. ( فرهنگ نظام ). ثمر نباتی است و در بلاد مصر میشود، سیاه و صلب بقدر کرسنه و شیرین طعم و با اندک لزوجتی و در غلافی مخمس شکل و دو طرف آن اندک باریک و بر آن زغبی شبیه به زغب [ کرک ] لسان الثور [ وهم بر تمام نبات آن ] و نبات آن بقدر درخت ختمی و به هیئت آن در شعب و اغصان و لحاد اندک سرخ رنگ و برگ آن شبیه برگ دلاع. و اهل مصر آنرا در خامی و نرمی با غلاف پخته با گوشت میخورند و بعد پخته شدن و صلب گشتن آرد کرده میخورند. ( از مخزن الادویه ص 132 ). و رجوع به بامیا شود. || قسمی شیرینی. گونه ای از زلبیا ( زلیبیا ) که بشکل بامیا پزند. قسمی از شیرینی است که در شکل شبیه به بامیه است. ( از فرهنگ نظام ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) گیاهی از تیر. پنیرکیان که یک ساله است و ساقه اش ببلندی یک متر میرسد . برگهایش مانند خطمی متناوب و پهن و پنجه یی و سبز تیره گلهایش منفرد و زرد رنگ است و قسمت مرکزی گلبرگها بسرخی میگراید .

فرهنگ معین

(یِ ) ( اِ. ) ۱ - گیاهی با برگ های پهن پنجه مانند، شبیه برگ ختمی ، میوه اش سبز و دراز است ، به صورت پخته شده و درخورشت مصرف می شود. ۲ - نوعی شیرینی که از نشاسته و شکر و روغن و ماست درست کنند.

فرهنگ عمید

۱. (زیست شناسی ) میوه ای سبزرنگ و مخروطی شکل که مصرف خوراکی و دارویی دارد.
۲. (زیست شناسی ) گیاه این میوه با برگ های پهن و گل هایش درشت زرد و سفید.
۳. نوعی شیرینی که از آرد، تخم مرغ، نشاسته، شکر، روغن، و ماست تهیه می شود و معمولاً همراه زولبیا مصرف می شود.

دانشنامه عمومی

بامیه ( نام علمی: Abelmoschus esculentus ) میوه ای است گلدار از خانواده پنیرکیان که زادگاهش آسیا یا آفریقاست. مصری ها در قرن ۱۲ یا ۱۳ پیش از میلاد این گیاه را می کاشته اند.
بامیه گیاهی است گرمسیری که در نقاط سرد، کم رشد و کم محصول می شود. گیاه دارای ساقه راست، پوشیده از تار و ارتفاع ۵/. تا ۱ متر ( گاهی ۲ متر ) است. برگ هایی به شکل قلب تخم فرعی مرکب از ۵–۳ لوب و گل هایی منفرد در کناره برگ ها دارد. رنگ گلبرگ های آن زرد ولی در قسمت وسط قرمز رنگ است. میوه هرمی شکل، دراز و محتوی دانه های پوشیده از تار دارد. این گیاه اولین بار در ایران در شهر سرخس کشت و برداشت شد.
در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از این سبزی مصرف می شود. در ترکیه بامیه را خشک و برای مصرف زمستان ذخیره می کنند. در ایران برای تهیه خورش بامیه از آن استفاده می شود که غذای معروف جنوب ایران است.
عکس بامیهعکس بامیهعکس بامیهعکس بامیهعکس بامیه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بامیه (خوراکی). بامیِه (خوراکی)
نوعی شیرینی ایرانی، به مایۀ آرد و تخم مرغ، مثل زولبیا. مایۀ زولبیا را از کیسۀ قیف دار یا سرنگ قنادی تیله تیله، کروی یا بیضوی، در دیگ روغن جوش می ریزند و تا به سرخی گرایید برمی دارند و در مایۀ از داغی به گرمی گراییده می گذارند. بامیه به همراه زولبیا، از خوردنی های پُررونق ماه رمضان است.

بامیه (گیاهان). بامیِه (گیاهان)(okra)
بامیِه
گیاهی متعلق به تیرۀ پنیرکیان، جنس کنف، با نام علمی هیبیسکوس اسکولنتوس. گل های زرد و قرمز آن به میوه های سبز، بلند و چسبناکی با نام پنجه عروس(یونجه زرد) یا بیهیندیتبدیل می شوند. از میوه های آن برای تهیه خورش و سوپ استفاده می کنند.

مترادف ها

gumbo (اسم)
بامیه، ابگوشت بامیه، نوعی خاک گلی

okra (اسم)
بامیه، بامیا

sour gum (اسم)
بامیه، درخت ترشک

پیشنهاد کاربران

بامیه یکی از شیرینی های خاورمیانه است. همچنین در بسیاری از کشورها به عنوان تولومبا ( ترکی استانبولی: tulumba ) نیز شناخته می شود چون این دسر در غذاهای سرزمین شام از امپراتوری عثمانی سرچشمه گرفته است و هنوز هم در مناطق امپراتوری سابق باقی مانده است. این شیرینی یک خمیر سرخ شده در شربت است و اغلب با زولبیا جفت می گردد. مسلمانان ایرانی غالباً از بامیه و زولبیا در ماه رمضان هنگام افطار برای باز نمودن روزه خود استفاده می کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

از مواد اولیه این نوع شیرینی می توان به نشاسته، آب و خمیرمایه اشاره کرد که بعد از ترش شدن و به اصطلاح ورآمدن آن را به آرد اضافه می کنند. سپس از تخم مرغ برای پف کردن بامیه استفاده می شود که البته این روش به تازگی به کار می رود و در گذشته کاربردی نداشته است؛ این تنها تفاوت میان بامیه قدیم با حال است. هنگامی که بامیه آماده شد آن را در شربت قوام یافته می اندازند تا شیره را به خود جذب کند.

بامیهبامیه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بامیه_(شیرینی)
okra = بامیه ( نوعی گیاه )
بامیه
اسامی سبزیجات به انگلیسی:
asparagus = مارچوبه
bell pepper ( American ) / pepper ( British ) / sweet pepper ( both Am & Br ) = فلفل دلمه ای 🫑
chilli ( British ) / chili ( American ) = فلفل تند 🌶 ( که یا قرمز است یا سبز ولی تند است )
...
[مشاهده متن کامل]

cabbage = کلم
broccoli = کلم بروکلی 🥦
cauliflower = گل کلم
Brussels sprouts = کلم بروکسل، کلم فندقی
celery = کرفس
lettuce = کاهو 🥬
leek = تره فرنگی
chives = تره
basil = ریحان
dill = شوید
cress = شاهی، ترتیزک
coriander = گشنیز
mushroom = قارچ
onion = پیاز 🧅
spring onion ( British ) / scallion ( American ) / green onion ( American ) = پیازچه
garlic = سیر 🧄
shallot = نوعی پیاز کوچک
pea = نخود فرنگی
pumpkin = کدو تنبل 🎃
spinach = اسفناج
thyme = آویشن
fennel = رازیانه، بادیان
parsley = جعفری
mint = نعنا
green bean ( British ) / French bean ( British ) / runner bean / string bean = لوبیا سبز
turnip = شلغم
oregano = پونه کوهی
sage = مریم گلی
radish = تربچه
tarragon = ترخون
beetroot ( British ) / beet ( American ) = چغندر
zucchini ( American ) / courgette ( British ) = کدو سبز
okra = بامیه ( نوعی گیاه )
eggplant ( American ) / aubergine ( British ) = بادنجان 🍆
sweet potato = سیب زمینی شیرین
yam = سیب زمینی هندی
corn on the cob = بلال کامل 🌽
parsnip = هویج وحشی
broad bean ( British ) / fava bean ( American ) = باقلا

سبزی داخل قنادی
به جز بامیه خورشتی، به نوعی شیرینی می گویند که همراه با زولبیا تهیه می گردد و در ماه رمضان بیشتر مصرف می شود. این شیرینی از آنجا که شکل و ریخت بامیه خورشتی را دارد ( به ویژه نوع دراز آن ) به همین نام شناخته شده است. گفته شده که زولبیا بامیه در زمان ناصرالدین شاه به ایران آمده و خاستگاه آن هنداست.
بامیَک = بامیه یِ کوچک.
Lady finger
بامیِه ( خوراکی )
نوعی شیرینی ایرانی، به مایۀ آرد و تخم مرغ، مثل زولبیا. مایۀ زولبیا را از کیسۀ قیف دار یا سرنگ قنادی تیله تیله، کروی یا بیضوی، در دیگ روغن جوش می ریزند و تا به سرخی گرایید برمی دارند و در مایۀ از داغی به گرمی گراییده می گذارند. بامیه به همراه زولبیا، از خوردنی های پُررونق ماه رمضان است.
...
[مشاهده متن کامل]

بامیه ( شیرینی ماه رمضان )
Tulumba
بر اساس دانش نامه آنلاین ویکی پدیا:
Bamiyeh or Tulumba is an Iranian deep - fried dessert

Okra

Churros
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١١)

بپرس