بافه مسی دسته ۶

دانشنامه عمومی

بافه مسی دسته ۶ یا کابلCat 6 یک دستگاه بافه بندی است که از بخش های گوناگونی همچو بافه ها ( Cable ) ، زیربافه ها ( Cord ) و کانکتور اختصاصی سازمان یافته است که از لحاظ شکل و نوع و ماده های سازنده شباهت ها و تفاوت هایی را با استاندارد پیش از خود دارد. از دیدگاه کارایی، اگر از ویژگی های پهنای باند و سیگنال به نویز برای شناختار کل کارایی بهره برده شود، بافه بندی Cat 6 در سنجش با Cat5/5e پهنای باندی نزدیک ۲ برابر ( ۲۰۰ مگاهرتز ) و نسبت سیگنال به نویزی نزدیک ۱۶ برابر بهتر نمودمان می کند. دیگر نمونه ها مربوط است به جبران کمبودهای دیگر کالاها و نویزهای بیرونی و دگرگونی و تغییر گرمای پیرامون بافه. همچنین Cat 6 از کاربردهای گوناگونی همچو توانایی فرستادن ویدئو از راه خط باندپهن چند کاناله تا بیشترین بازه بسامدی ۵۵۰ مگاهرتز و نیز سیگنال های ویدئویی دیجیتالی تا ۲ گیگابیت در ثانیه برای HDTV و همچنین کاربردهای گیگابیت اترنت پشتیبانی می کند. از یک جنبه دیگر، بافه بندی Cat 6 برای کارهای روزانه در سنجش با بافت نوری شایسته تر است و دلیل بنیادی آن هم تفاوت بهای این دو نوع از کالا می باشد. به جز این ها، استاندارد نوین IEEE برای تغذیه راه دور کالاهای DTE سازگاری بیشتری با کالاهای Cat 6 دارد و دلیل آن هم به خاطر هرز دادن کمتر ولتاژ در این بافه ها می باشد.
نخست باید دانست که بخش های Cat 6 که از سوی گروه های سازنده گوناگون ساخته می شوند، می بایست بتوانند با یکدیگر کار کنند ( Interoperability ) و همچنین باید بتوانند با دیگر استانداردهای پیش از خود نیز سازگاری داشته باشند. یعنی این که بتوان بخش های Cat 6 و بخش های Cat5/5e را در یک شبکه در کنار یکدیگر بکار برد یا در صورت لزوم بتوان بخش ها Cat 6 را جایگزین بخش ها Cat5/5e نمود.
به جز این، همه بخش های Cat 6 و Cat5/5e دارای ناگذرایی نامی ۱۰۰ ( Nominal Impedance ) اهم هستند ولی در کالاهای Cat 6 استواری بیشتری در برابر دگرگونی ایستادگی ( مقاومت ) هست. ناهماهنگی ایستادگی با پارامتری به نام Return loss ( افت بازگشتی ) سنجیده می شوند. هر چه اندازه Return loss ( برحسب دسی بل ) بیشتر باشد هماهنگی ناگذرایی بهتری میان بخش ها خواهد بود و از این رو، اندازه بازگشت سیگنال و بازگشت دوباره سیگنال کمتر خواهد بود. از این رو Cat 6 نرخ گزند بیت ( BER ) کمتری برای شبکه های اترنت سریع و گیگابیت اترنت ( ۱۰۰۰BASET ) نمایان می سازد. هر چه گزندهای بیتی افزایش یابد، شبکه جدا از بهای ابزارهای شبکه ای که خریداری شده است در یک چرخه بی پایان یافتن گزند و فرستادن دوباره گرفتار می شود و این گفتار در پی دارنده کاهش سرعت و افت پر کارایی شبکه می باشد. در Cat 6 همه پارامترهای فرستمان برای کانال های گوناگون و بخش ها و ارتباطات پایدار می توانند تا بیشینه بسامد ۲۵۰ مگاهرتز کارکنند. این در حالیست که این اندازه برای استاندارد Cat5/5e تنها ۱۰۰ مگاهرتز است. تفاوت هایی نیز دربارهٔ بازه بسامدی و پهنای باند سودمند هست. برابر با شناختار پهنای باند که همان بازه بسامدی است زمانی که PSACR ( جمع جبری نسبت افت به سیگنال های ناخواسته ) مثبت است. Cat 6 پهنای باند ۲۰۰ مگاهرتز را در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد در مسافتی نزدیک ۱۰۰ متر پشتیبانی می کند که این اندازه برای استاندارد Cat5/5e نزدیک ۱۰۰ مگاهرتز است یعنی چیزی نزدیک نیم. یکی از تفاوت های بنیادی و آشکار میان این دو استاندارد در ساختمان بافه ها می باشد. کلفتی بافه های Cat 6 به نسبت Cat5/5e بیشتر است. این اندازه برای استاندارد Cat 6 از ۳/۵ میلی متر تا ۸/۵ میلی متر متغیر است. ولی برای استاندارد Cat5/5e قطر بافه ها از 4/8 میلی متر تا ۵/۵ میلی متر پنداشته شده است و دلیل آن هم به دو عامل برمی گردد. نخست به خاطر سترگ تر بودن سیم های مسی به کار رفته در این بافه ها و دوم این که در برخی فراورده ها Cat 6 از یک جداکننده به نام Cross - Web بهره گیری می شود که با نام یک مرز در میان جفت سیمها می باشد تا پیامدهای نویز را کاهش دهد. البته این Cross Web از بایستگی های استاندارد Cat 6 نمی باشد ولی برخی آفریدنکنندگان با این روش پیامدها نویز را در درازای بافه کاهش می دهند.
عکس بافه مسی دسته ۶
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس