بازیافت کاغذ

دانشنامه عمومی

با توجه به مصرف روزانه کاغذ باطله در زندگی روزمره، در اکثر مواقع پس از مصرف کاغذ، کاغذهای باطله دور ریخته شده و استفاده دوباره ای از کاغذهای باطله نمی شود؛ در حالیکه با بازیافت هر تن کاغذ باطله از قطع ۱۷ اصله درخت جنگلی جلوگیری می شود. [ نیازمند منبع] تولید کاغذ از کاغذ باطله نیز به دلیلی ارزانی مواد اولیه کسب و کار مناسبی است که ضمن حفاظت از محیط زیست ( جلوگیری از قطع بی رویه درختان جنگلی ) و اشتغال زایی سود مناسبی نیز دارد. بازیافت کاغذ از طریق فرایندی صورت می گیرد که کاغذهای دور ریختنی جمع آوری شده در کارخانه های کاغذسازی یا کارخانه های مقواسازی با کیفیت و ضخامت های متفاوت به خمیر تبدیل می شوند.
استفاده از کاغذهای باطله به کارایی و تداوم سیستم جمع آوری و دسته بندی کاغذهای باطله بستگی دارد. خریداران کاغذ باطله، ضایعات کاغذ را از مکان های مختلف مثل ادارات، کتابخانه ها، مدارس، فروشگاه ها، چاپخانه ها و همین طور سطل های زباله خریداری و جمع آوری می کنند و پس از تفکیک و سورت کردن و بسته بندی به کارخانه های بازیافت کاغذ ارسال می کنند.
برای جمع آوری کاغذهای باطله روشهای مختلفی وجود دارد. برای اینکه کاغذ باطله و مصرف شده از دست مصرف کننده بدست کارخانه برسد، مراحل ذیل باید طی شود:
• تماس خریدار با تولیدکننده کاغذ باطله و هماهنگی با او
• جمع آوری کاغذهای باطله توسط تولیدکننده کاغذ باطله
• جمع آوری این کاغذها توسط خریدار
• جابجایی، دسته بندی و انتقال کاغذهای باطله به کارخانه توسط خریدار
ابتدا کاغذهای باطله وارد پالپر شده و در آن با آب مخلوط و به خمیر تبدیل می شود. همچنین در این مرحله ضایعات درشت به وسیلهٔ یک چنگک از آن جدا می شود. سپس در مرحله بعد پاکسازی روی خمیر انجام می شود تا ناخالصی های آن گرفته شود. در پایان این مرحله خمیر موجود شامل ۹۹٪ آب و ۱ درصد خمیر سلولز است! طی فرایند خمیر سازی ناخالصی های کاغذ مثل پلاستیک، منگنه، شن و . . جداسازی شده و خمیر حاصل از این دستگاه توسط پمپ روی دستگاه تولید کاغذ ریخته می شود. در مرحله بعد خمیر به وسیلهٔ نازل ر ی توری ریخته می شود، که با حرکت توری طی سه مرحله عملیات، آب خمیر گرفته می شود، در این قسمت به کمک سیستم مکش، خمیر و آب از هم جدا می شوند. پس از پایان مراحل آبگیری خمیر وارد مرحلهٔ حرارت می شود و با عبور از روی غلطک های بخار داغ یا شعله گاز، ورقه های کاغذ را خشک می کند. در مرحله بعد که به آرایشگاه کاغذ معروف است از یک طرف به کاغذ نشاسته ( به عنوان نگهدارنده ) و از طرف دیگر به آن رنگ اضافه می شود ( برای زیبایی ) ، سپس کاغذ دوباره وارد خشک کن می شود. ( کاغذ نهایی باید حدود ۸ تا ۱۰٪ رطوبت داشته باشد ) و در پایان به صورت رول های بزرگ پیچیده می شود و در انتها به صورت رول یا شیت شده آماده عرضه به بازار می باشد. [ ۱]
عکس بازیافت کاغذعکس بازیافت کاغذ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس