بادرود

/bAdrud/

لغت نامه دهخدا

بادرود. ( اِخ ) دهی است جزء دهستان مرکزی بخش فیروزکوه شهرستان دماوند. در 14هزارگزی شمال باختر مرکز بخش و 14هزارگزی فیروزکوه واقع است. منطقه ای سردسیر و دارای 375 تن سکنه میباشد. آبش از چشمه سار و محصولش غلات ، سیب زمینی ، حبوبات ، گردو و شغل مردمش زراعت و صنایعش کرباس بافی و جاجیم بافی میباشد.اهالی در زمستانها برای سفیدگری بمازندران میروند. راهش مالرو است. از آثار قدیم قلعه ای خرابه و بنای دو امام زاده دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

بادرود. ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای بخش نطنز شهرستان کاشان است که در شمال نطنز و حاشیه کویر و ابتدای شنزار واقع است و هوایش تابستان گرم و زمستان معتدل میباشد. آب قراءآن از قنواتست. محصول عمده آن غلات ، تنباکو، پنبه ، انار، میوه جات میباشد. این دهستان از 5 قریه و 11 مزرعه تشکیل شده و جمعیت آن در حدود 8400 تن و قراء مهم آن بشرح زیر است : قصبه باد که مرکز دهستان است ، خالدآباد که در 3هزارگزی باد و ده آباد که در 6هزارگزی باد قرار دارند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

دهی از نطنز

دانشنامه عمومی

بادرود شهری که مرکز بخش امامزاده است که در شهرستان نطنز در استان اصفهان ایران قرار دارد.
بادرود با پیشینه ای تاریخی 7هزار ساله دارای محوطه های باستانی است که به عنوان نمونه می توان به محوطه های باستانی ریگ تخت پادشاه - کرملک ( تنور ملک ) - شهر باستانی باد - محوطه بادافشان و قلعه اُسپی اشاره کرد که همگان روزگاری مرکز مدنیت بوده اند. نام بادرود بر گرفته از آخشیجان چهارگانه آب، باد، خاک و آتش است که به علت تقدس نام باد در نزد ایرانیان پیش از اسلام این سرزمین را باد نام نهاده اند و تقدس کلمه باد تا بدانجا بوده که ایرانیان پیشین روز ۲۲ هر ماه خورشیدی را روز باد یا بادروز می نامیدند که بادرود برگرفته از همان بادروز است.
این شهر در ۱۳۵ کیلومتری شمال اصفهان، ۲۵ کیلومتری شمال نطنز، ۵۵کیلومتری جنوب شرقی شهر آران وبیدگل، ۶۰ کیلومتری جنوب شرق کاشان و ۵۵ کیلومتری غرب اردستان و در حاشیه شاهراه ترانزیت تهران - بندرعباس قرار دارد. دیاکونوف در کتاب تاریخ ماد از حمله آشور ناسیراپال ( پادشاه آشور ) به بادرود نوشته است. ابن رسته در کتاب اعلاق النفیسه به سال 290 قمری باد ( بادرود ) را از مراکز مهم بین راهی اصفهان به ری دانسته است. مساحت شهر بادرود در سال ۱۳۶۷ طبق نقشه های هادی ۳۶۰۰ کیلومتر مربع بوده است که طی سالهای اخیر به آن افزوده شده است. این منطقه از نظر نوع خاک به قسمت تقسیم می شود:
• قسمت جنوبی: که از آبرفتهای کوه کرکس نطنز تشکیل شده، دشت حاصلخیزی است و دارای خاک رس و ماسه نرم و مستعد برای کشاورزی و دارای منابع آب زیرزمینی نسبتاً خوب است. این منطقه در طول ۳۰ کیلومتر و عرض ۱۵ کیلومتر ( به مساحت ۴۵۰ کیلومتر مربع ) است.
• قسمت مرکزی: به طول ۳۰ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر ( به مساحت ۳۰۰ کیلومتر مربع ) از تپه های شن های روان پوشیده شده و منطقه کویری است که از سال ۱۳۵۴ با ایجاد ایستگاه تثبیت شن و نهال کاری و بذر پاشی منطقه نسبتاً حالت آرام به خود گرفته است.
• قسمت شمالی و شمال شرقی: به طول ۹۰ تا ۹۵ کیلومتر و عرض ۳۰ کیلومتر که ابتدای محدوده و حد و مرز شهر ورامین است و دارای یک رشته کوه ( به نام سیاه کوه ) بوده که نسبتاً نمکزار است. [ ۲]
از محلات بادرود می توان به محله های شهرک شهید رجایی. حسینیه، گلستان، محله میدون، باغ، منتظری، کرملک، تخت پادشاه، خیرآباد، پاشا، کشاورز، ابوالفضل، خرم، پروینی، و پاسگاه و محله کوئه. محله یا زهرا، شهرک آزدگان - ناصریه - گراهی -
عکس بادرودعکس بادرودعکس بادرودعکس بادرودعکس بادرود
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بادْرود
امامزاده آقا علی عباس
شهری در استان اصفهان، شهرستان نطنز، و مرکز اداری بخش امامزاده. در دشت همواری در ۲۲کیلومتری شمال شرقی نطنز، سر راه کاشان به نایین و کنار خط آهن کاشان به یزد، قرار دارد و ارتفاع آن ۹۸۵ متر است. اقلیم این شهر معتدل مایل به گرم و خشک و جمعیت آن ۱۶هزار نفر است. امامزادۀ آقا علی عبّاس در ۸ کیلومتری شمال شرقی آن واقع شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس