بابا کمال جندی

لغت نامه دهخدا

بابا کمال جندی. [ ک َ ل ِ ج َ ] ( اِخ ) عارفی است. جامی آرد: چون خدمت باباکمال جندی در خدمت شیخ نجم الدین مرتبه تکمیل و کمال یافت حضرت شیخ خرقه بوی داد و گفت : در دریای ترکستان مولانا شمس الدین مفتی را فرزندی است که وی را احمدمولانا می گویند خرقه ما را بدو رسان و تربیت از وی دریغ مدار. چون باباکمال به جند رسید جمعی کودکان بازی میکردند و احمدمولانا چون هنوز کودک بود در میان ایشان بود اما بازی نمیکرد و جامه های ایشان نگاه میداشت ، چون باباکمال را دید برخاست و استقبال وی کرد و سلام گفت و بعد از آن گفت ما جامه دیگران نگاه میداریم و شما جامه ما نگاه دارید. خدمت بابا وی را کنار گرفت و بخانه مفتی برد و گفت این فرزند را در کار من کن. مفتی گفت این فرزند مجذوب است شاید که خدمت شایسته نتواند کرد برادر خردتر وی دانشمند مولانا بغایت زیرک است و مؤدب. باباکمال گفت وی نیز با نصیب گردد ما بحواله شیخ بخدمت وی آمدیم. احمدمولانا در اندک فرصتی تربیتی تمام یافت و صیت کمالات وی منتشر شد و بسی از طالبان در صحبت وی تربیت یافتند و بمرتبه کمالات رسیدند... ( نفحات الانس چ هند ص 280 ).

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] باباکَمال ِ جُنْدی ، صوفی بزرگ سلسله کبرویه می باشد.
نام و نسب و تاریخ و محل ولادت و وفات او معلوم نیست .
استاد
تنها با دانستن اینکه استاد او شیخ نجم الدین کبری در ۶۱۸ق /۱۲۲۱م به دست مغولان کشته شده ، می توان احتمال داد که باباکمال در نیمه دوم سده ۶ و نیمه اول سده ۷ق زندگی می کرده است .
سفربه ترکستان
از مهم ترین وقایع زندگانی باباکمال ، سفرش به ترکستان در مقام خلیفگی نجم الدین کبری است ، بدین شرح که نجم الدین کبری خرقه ای به وی داده ، و او را روانه ترکستان ساخته است تا آن را به مجدالدین احمد ، فرزند مولانا شمس الدین مفتی که از مریدان شیخ بوده است ، بپوشاند و به تربیت معنوی او بپردازد.
شاگرد
...

پیشنهاد کاربران

بپرس