ایکوساپنتانوییک اسید ( به انگلیسی: Eicosapentaenoic acid ) اسید چرب با فرمول شیمیایی C20H30O2 و یکی از اسیدهای چرب امگا 3 است.
سه اسید چرب تشکیل دهنده خانواده امگا - 3 عبارتند ازآلفا - لینولنیک اسید ( ALA ) ، ایکوساپنتائنوئیک اسید ( EPA ) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید ( DHA ) . آلفا - لینولنیک اسید ( ALA ) در گردو و برخی از انواع گیاهان یافت می شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوساپنتائنوئیک اسید ( EPA ) ودوکوزاهگزائنوئیک اسید ( DHA ) در ماهی همچون سالمون و از جمله در روغن و مکمل های ماهی وجود دارد. اسیدهای چرب n - ۳ ( کربن سوم سیر نشده ) ، که از نظر تغذیه ای بسیار مهمند آلفا - لینولنیک اسید ( ALA ) ، دوکوساهگزانوییک اسید ( DHA ) و ایکوساپنتانوییک اسید ( EPA ) می باشند که همگی دارای غیراشباعیت چندگانه هستند. بدن انسان توانایی ساختن و سنتز کردن اسیدهای چرب n - ۳ را از مولکولهای دیگر ندارد، اما می تواند از زنجیره ۱۸ کربنی ALA، زنجیره بلند ۲۰و۲۲ کربنی اسیدهای چرب EPA و DHA را تشکیل دهد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفسه اسید چرب تشکیل دهنده خانواده امگا - 3 عبارتند ازآلفا - لینولنیک اسید ( ALA ) ، ایکوساپنتائنوئیک اسید ( EPA ) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید ( DHA ) . آلفا - لینولنیک اسید ( ALA ) در گردو و برخی از انواع گیاهان یافت می شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوساپنتائنوئیک اسید ( EPA ) ودوکوزاهگزائنوئیک اسید ( DHA ) در ماهی همچون سالمون و از جمله در روغن و مکمل های ماهی وجود دارد. اسیدهای چرب n - ۳ ( کربن سوم سیر نشده ) ، که از نظر تغذیه ای بسیار مهمند آلفا - لینولنیک اسید ( ALA ) ، دوکوساهگزانوییک اسید ( DHA ) و ایکوساپنتانوییک اسید ( EPA ) می باشند که همگی دارای غیراشباعیت چندگانه هستند. بدن انسان توانایی ساختن و سنتز کردن اسیدهای چرب n - ۳ را از مولکولهای دیگر ندارد، اما می تواند از زنجیره ۱۸ کربنی ALA، زنجیره بلند ۲۰و۲۲ کربنی اسیدهای چرب EPA و DHA را تشکیل دهد.
wiki: ایکوزاپنتانوییک اسید