ایستگاه پایه

فرهنگستان زبان و ادب

{base station} [مهندسی مخابرات] ایستگاه رادیویی که در ارتباطات سیار به کار می رود و نشانک ها/ سیگنال ها را به تلفن همراه یا ایستگاه های رادیویی دیگر انتقال می دهد

دانشنامه عمومی

بر پایه تعریف مقررات بی سیم اتحادیه بین المللی مخابرات، ایستگاه پایه، ایستگاه زمینی است[ ۱] که برای خدمات زمینی سیار استفاده می شود.
از اصطلاح ایستگاه پایه در بحث های مخابرات سیار، مخابرات بی سیم، و دیگر گونه های ارتباط بی سیم وهمچنین نقشه برداری استفاده می شود. در نقشه برداری، ایستگاه پایه، یک ابزار راهیابی جی پی اس در یک موقعیت مکانی مشخص است. در مخابرات بی سیم، ایستگاه پایه، یک فرستنده - گیرنده است که چند دستگاه را به هم یا به یک شبکه بی سیم بزرگتر وصل می کند. در مخابرات سیار، ایستگاه سیار، ارتباط بین تلفن همراه و شبکه تلفن گسترده را برقرار می کند. در شبکه رایانه ای، ایستگاه پایه، گیرنده ای است که به عنوان سوئیچ رایانه های متصل به شبکه عمل کرده و احتمالاً آن رایانه را به شبکه محلی یا اینترنت وصل می کند. در یک ارتباط بی سیم معمول، ایستگاه پایه، می تواند به معنی هاب اتاق کنترل یک ناوگان، مانند تاکسی یا تحویل دهی باشد. همچنین در بحث ارتباط بی سیم معمول می تواند پایه شبکه رادیو ترانک زمینی باشد که حکومت و خدمات اورژانسی یا اتاقک رادیوی رادیوی باند شهروندان از آن استفاده می کنند.
در نقشه برداری، ایستگاه پایه، یک ابزار راهیابی جی پی اس در یک موقعیت مکانی مشخص با دقت بالا است که از آن برای تصحیح اطلاعات بدست آمده از گیرنده های راهیابی سیار سامانه موقعیت یاب جهانی در اطراف ایستگاه پایه استفاده می شود. این تصحیح داده، امکان تصحیح انتشار و دیگر عوامل تاثیرگذار بر تعیین موقعیت مکانی بدست آمده از دیگر ایستگاه های سیار را می دهد که باعث افزایش چشمگیر دقت موقعیت مکانی و نتایج بدست آمده از گیرنده های تصحیح نشده سامانه موقعیت یاب جهانی می شود.
در زمینه شبکه بی سیم رایانه ای، ایستگاه پایه، یک فرستنده - گیرنده بی سیم است که به عنوان هاب شبکه محلی بی سیم کار می کند. همچنین ممکن است دروازه بین یک شبکه ایجاد شده با سیم و شبکه بی سیم باشد. ایستگاه پایه شبکه رایانه ای معمولاً از گیرنده کم توان و رهیاب بی سیم ساخته می شود.
در ارتباطات رادیویی، ایستگاه پایه، ایستگاه ارتباطی بی سیم است که در یک موقعیت مکانی ثابت، قرار داده شده و برای برقراری ارتباط با یکی از روش های زیر استفاده می شود:
• سامانه بگیر و صحبت کن رادیو دوطرفه
• سامانه های رادیوتلفن مانند دسترسی چندگانه تقسیم کدی یا سایت سلولی با استاندارد سامانهٔ جهانی ارتباطات سیار ( جی اس ام )
• شبکه رادیو ترانک زمینی
عکس ایستگاه پایهعکس ایستگاه پایهعکس ایستگاه پایهعکس ایستگاه پایه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس