اگروباکتریوم

دانشنامه عمومی

آگروباکتریوم. آگروباکتریوم نوعی باکتری گرم منفی است که توسط H. J. Conn شناسایی شد. این باکتری با استفاده از انتقال افقی ژن در گیاهان تومور ایجاد می کند. آگروباکتریوم تومفاسینس ( Agrobacteriu tumefaciens ) گونه ای از این جنس است که مورد مطالعه بیشتری قرار گرفته است.
آگروباکتریوم به دلیل توانایی اش در انتقال DNA بین خود و گیاهان به یک ابزار مهم در مهندسی ژنتیک تبدیل شده است. جنس آگروباکتریوم به طور کامل هتروژن ( heterogeneous ) است. در مطالعات تاکسونومی اخیر، گونه های آگروباکتریوم در جنس های جدیدی مانند Ahrensia Pseudorhodobacter, Ruegeria و Stappia طبقه بندی شده اند[ ۱] [ ۲] اما اغلب آنها در دسته Rhizobium قرار دارند. [ ۳] [ ۴] [ ۵]
آگروباکتریوم می تواند DNA را به تعداد قابل ملاحظه ای از موجودات زنده شامل بسیاری از دولپه ای ها و تک لپه ای ها در گونه های نهاندانه و بازدانگان منتقل نماید. به علاوه، آگروباکتریوم توانایی انتقال ژن به قارچ هایی مثل مخمر، آسکومیست ها و بازیدومیست ها را دارد.
در سال ۲۰۰۱ انتقال DNA به سلول انسانی توسط آگروباکتریوم گزارش شده است. اساس مولکولی و ژنتیکی طیف میزبان یک سویه آگروباکتریوم هنوز روشن نشده است.
مطالعات اولیه حاکی از این است که پلاسمید Ti در مقایسه با ژن های کرورموزومی، تعیین کننده ژنتیکی اصلی طیف میزبانی می باشد. نشان داده شده است که چندین مکان ژنی بیماریزایی ( vir ) بر روی پلاسمید Ti ازجمله virC و virF، در تعیین گونه های گیاهی که انتقال ژن به آنها می تواند صورت گیرد تا تومورهای گال تاجی ایجاد شود، نقش دارند. مشخص شده که مکان ژنی virH که قبلاً pinF نامیده می شد، در توانایی آگروباکتریوم در انتقال ژن به ذرت مؤثر می باشند. سایر ژنهای vir مثل virG نیز در بیماری زایی بیش از حد برخی سویه های خاص مشارکت دارند.
آگروباکتریوم تومفاسینس باعث بیماری گال تاجی ( crown - gall disease ) در گیاهان می شود. این بیماری با رشد تومور مانند یا گال بر روی گیاه آلوده ( اغلب در محل اتصال بین ریشه و ساقه ) شناخته می شود. تومورها به علت انتقال یک قطعه DNA ( T - DNA ) ایجاد می شود. این قطعه T - DNA از پلاسمید القاکنندهٔ تومور باکتریایی ( bacterial tumor - inducing ( Ti ) plasmid ) و با مکانیسم هم یوغی انتقال می یابد. پلاسمید T - DNA به صورت نیمه تصادفی به ژنوم سلول میزبان وارد می شود[ ۶] و بیان ژنهای ایجاد کننده تومور موجود در T - DNA، باعث شکل گیری گال می گردد.
عکس آگروباکتریومعکس آگروباکتریوم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس