اپرت

/~operet/

برابر پارسی: شوخ شاد

فرهنگ فارسی

آشور شناس فرانسوی ( و . هامبورگ ۱۸۲۵ - ف . پاریس ۱۹٠۵ م . ) مولف آثاری در باب خط میخی و باستان شناسی آشور . یا گوستاو برادر ژول مذکور ( و . ۱۸۷۲ - ف . ۱۸۹۴ م . ) استاد سنسکریت در دانشگاه مدارس ( هند )
شعرو آواز، اپرای کوچک خنده دار، نوعی نمایش شامل مکالمه و آوازهای سبک دل انگیز
( اسم ) نمایش اپرایی کوچکی که ارکستر آن آهنگهای عامیانه و تفریحی و سبک نوازد و جنب. شوخ و شاد داشته باشد.

فرهنگ معین

(اُ پِ رِ ) [ فر. ] ( اِ. ) نمایش اپرایی کوچکی که ارکستر آن آهنگ های عامیانه و تفریحی و سبک نوازد و جنبة شوخ و شاد داشته باشد.

فرهنگ عمید

نوعی نمایش که شامل مکالمه، رقص، و آوازهای سبک دل انگیز و خنده دار است.

دانشنامه عمومی

اُپِرِت ( به فرانسوی: Operétte ) به گونه ای از نمایش آوازی یا اپرای سبُک گفته می شود که همراه با آواز فراوان است و گفتگو یا رسیتاتیو کمتری نسبت به اپرا دارد.
گاه به کمدی موزیکال ( به انگلیسی: Musical Comedy ) نیز «اپرت» گفته می شود .
از اپرت های نوشته شده به زبان فارسی می توان به عنوان نمونه به اپرت کلاسیک رودابه با نقش بنیادین رودابه دختر مهراب کابلی در سه اکت[ ۱] ( به انگلیسی: ( Rudabe Operetta, Composed by: Kia Khosravi ) ) اشاره کرد که بر مبنای داستانی از شاهنامه فردوسی نوشته و آهنگسازی شده است.
عکس اپرت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اُپِرِت (operetta)
فرم سَبُک اپرا، دارای موسیقی، رقص، و گفت وگو. خط داستانی آن رمانتیک و احساساتی است و اغلب عناصر هزل و هجو را نیز در خود دارد. ریشه های آن را در اپرا کمیک قرن ۱۹ می توان یافت و هدف آن فقط ایجاد سرگرمی و شادمانی است. از نمونه های اپرت عبارت اند از اورفه در جهنم۱ اثر اوفِنباخ۲ (۱۸۵۸)، خفاش۳ اثر یوهان اشتراوس۴ (۱۸۷۴)، و دزدان دریایی پِنتسانچه۵ (۱۸۷۹) و میکادو۶ (۱۸۸۵) اثر گیلبرت۷ و سالیوان۸. در ایران میرزادۀ عشقی (با تلقی مخصوص به خود از این اصطلاح) اپرت های مشهوری همچون رستاخیز سلاطین ایران (خرابه های مدائن) و بچۀ گدا را تصنیف کرد و به روی صحنه برد.

پیشنهاد کاربران

بپرس