اورانینیت

دانشنامه عمومی

اورانیت ( نام علمی: Uraninite ) یا پیچ بلند یک کانی معدنی پرتوزا که دارای UO۳، اکسید سرب، توریوم و مقدرا کمی از دیگر عناصر است از اورانیت در تولید کیک زرد نیز استفاده می شود.
اورانینیت ( به انگلیسی: Uraninite ) با فرمول شیمیایی از مجموعه کانی هاست و دارای رادیو اکتیویته شدید است - محلول در HCl و H2SO۴ و کمی در HCl غلیظ نام آن ازترکیب شیمیایی اش گرفته شده است. محلول در HCl و H2SO۴ و کمی در HCl غلیظ U:۸۶٫۸۶٪ O:۱۳٫۱۴٪ با انکلوزیون Th, Pb, Ac, Ra, Po برای اولین بار در چک اسلواکی کشف شد و از نظر شکل بلور: ندرتاً هگزائدر - اکتائدر، رنگ: سیاه - خاکستری سبز، شفافیت: کدر ( اپاک ) ، شکستگی: صدفی، جلا: چرب - مات - نیمه فلزی، رخ: ناکامل، سیستم تبلور: مکعبی و در رده بندی اکسید است و منشأ تشکیل آن پگماتیتی - هیدروترمال - رسوبی - دگرگونی مجاورتی است.
همایند کانی شناسی ( پارانژ ) آن پسیلوملان - توریانیت - مولیبدنیت - بیسموت - گالن - دولومیت و غیره است کاربرد آن: کانسار اورانیوم، از نظر ژیزمان بلوری - آگرگات توده ای - خاکی - قلوه ای - دانه ای فراوان است و بیشتر در آلمان، فرانسه، چک اسلواکی، سوئد، نروژ، آمریکا، استرالیا، آفریقای جنوبی و کانادا یافت می شود.
عکس اورانینیتعکس اورانینیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

بپرس