انیاک

دانشنامه عمومی

در سال ۱۹۴۳ میلادی فیزیکدانی بنام دکتر جان ماکلی ( به انگلیسی: John William Mauchly ) با همکاری جان آدام پرسپر اکرت ( به انگلیسی: John Adam Presper "Pres" Eckert Jr. ) که مهندس برق بود شروع به ساختن اولین رایانه الکترونیکی همه منظوره نمود. این رایانه که در ساختن آن علاوه بر اجزاء الکترومکانیکی از نوزده هزار لامپ خلاء استفاده شده بود و ۱۳۰۰۰۰ وات انرژی مصرف می کرد و ۱۵۰۰ فوت مربع جا اشغال می کرد بنام انیاک ( به انگلیسی: ENIAC ) مخفف محاسبه گر و یکپارچه ساز عددی الکترونیکی ( به انگلیسی: Electronic Numerical Integrator And Computer ) نامگذاری شد. انیاک در سال ۱۹۴۶ میلادی در دانشگاه پنسیلوانیا آماده نصب و راه اندازی گردید و در زمان خود پیچیده ترین دستگاه الکترونیکی جهان بود. این رایانه قادر به انجام سیصد عمل ضرب در هر ثانیه بود و قادر بود کار دستی ۳۰۰ روزه را در یک روز انجام دهد. کامپیوتر انیاک ۳۰ تن وزن داشت. انیاک در سال ۱۹۵۵ از دور خارج شد.
انیاک در ابتدا برای محاسبهٔ شلیک موشک ها توسط ارتش ایالات متحده طراحی و ساخته شده بود[ ۱] [ ۲] ؛ اما بعدها به صورت استفادهٔ عمومی تر در محاسبهٔ بمب های هیدروژنی مورد استفاده قرار گرفت. [ ۳] [ ۴]
عکس انیاک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِنیاک (ENIAC)
(کوته نوشت عبارت Electronic Numerical Integrator And Computer) نام اولین رایانه دیجیتال همه منظوره که در ابتدا به سفارش ارتش ایالات متحده برای محاسبه مسیر گلوله های خمپاره توسط جان ماوچلیفیزیکدان امریکایی و جان پرسپراکرتمهندس برق، در ۱۹۴۶ در دانشگاه پنسیلوانیا ساخته شد. برخلاف رایانه های امروزی که از ریزپردازنده استفاده می کنند، در انیاک از لامپ های خلاء برای پردازش داده ها استفاده می شد. انیاک محاسباتش را در مبنای دَه (به جای مبنای دو) انجام می داد و می توانست حدود ۵هزار محاسبه در ثانیه انجام دهد، یعنی حدوداً ۱۰هزار بار کندتر از رایانه های امروزی. برنامه ها و داده ها به صورت دستی و با عوض کردن سیم کشی ها به انیاک داده می شد. بعد ها IBM ماشینی طراحی کرد که داده ها و برنامه ها را به وسیله کارت های سوراخ شده به انیاک می داد و خروجی را نیز به صورت کارت های سوراخ شده از آن می گرفت. اگرچه انیاک اولین ماشینی بود که در مقیاس بزرگ برای انجام محاسبات به کار گرفته شد، ولی نمی توان آن را اولین رایانه الکترونیک به حساب آورد؛ چراکه در سال های ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۲، جان اتاناسوف، پروفسور ریاضیات و فیزیک دانشگاه ایوا اولین رایانه دیجیتالی را طراحی کرد که محاسبات را در مبنای دو انجام می داد و عملکرد آن بسیار به رایانه های امروزی نزدیک بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس