انشا

/~enSA/

مترادف انشا: تحریر، ترقیم، آفرینش، ابداع، ایجاد، خلق

برابر پارسی: خود نوشت

معنی انگلیسی:
composition, paper, theme

فرهنگ فارسی

درس نویسندگی
جمع نشوئ پروردگان بالیدگان .

فرهنگ معین

( اِ ) [ ع . انشاء ] ۱ - (مص م . ) آفریدن ، به وجود آوردن . ۲ - آغاز کردن . ۳ - از خود چیزی گفتن . ۴ - (اِمص . ) سخن پردازی . ۵ - (اِ. ) نوشته .

فرهنگ عمید

۱. هر نوع نوشتۀ ادبی.
۲. (اسم مصدر ) آموزش نویسندگی.
۳. نویسندگی.
۴. (اسم مصدر ) آفریدن، پدید آوردن.
۵. (اسم مصدر ) [قدیمی] منصب منشی گری و نویسندگی شامل نوشتن نامه ها و فرمان ها.

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی أَنشَأَ: پدید آورد
ریشه کلمه:
نش ء (۲۸ بار)

پدید آمدن. در مصباح گفته: «نَشَأَ الشَّیْ‏ءُ نَشْأً: حَدَثَ وَ تَجَدَّدَ» صحاح و قاموس و اقرب مثل مصباح آن را لازم گفته‏اند ولی راغب آن را مثل انشاء پدیدآوردن توأم با تربیت گفته است. تربیت شدن و تربیت کردن بلند شدن و بلند کردن نیز که در معنی نشاء و انشاء گفته‏اند، نوعی پدیدآمدن و پدیدآوردن است، آفریدن نیز پدیدآوردن می‏باشد. . اوست که برای شما گوشها، چشمها و قلبها پدید آورد و آفرید. . بعد از آنها قوم دیگری پدید آوردیم. نَشْأَة: چنانکه در مصباح و صحاح گفته اسم مصدر است به معنی پدید آمده و خلق شده. . سپس خدا خلقت دیگر را پدید می‏آرود منظور قیامت است . حقا که خلقت اولی (خلقت در دنیا) را دانسته‏اید چرا متذکر نمی‏شوید. ناشَئَةُ: ممکن است مصدر باشد مثل عاقبة و عافیة و ممکن است اسم فاعل باشد که ناشی‏ء به معنی حادث و پدید آمده است. . مراد از «ناشِئَة اللَّیْل» عبادتی است که در شب پدید آمده و واقع شده یعنی عبادت شب محکمتر است در ثبات قدم و در صفاء نفس و بندگی حق و قویترین قولی است در حضور قلب، این آیه تعلیل آیات قبلی است که فرموده: «قُمِ اللَّیْلَ اِلَّا قَلیلاً... وَ رَتِّلَ الْقُرْآنَ تَرْتیلاً» احتمال داده‏اند که ناشئة اللیل اضافه، صفت بر موصوف و مراد از ناشئة، لیل باشد یعنی: شب پدیده آمده محکمتر است از برای... * . یا اختیار کرده آنکه را که در زینت تربیت می‏شود و در مخاصمه بیانش روشن نیست رجوع شود به «خصم». * . برای خداست جاری شوندگان که در دریا پدید آمده‏اند و مانند مرزها محسوس و آشکاراند. در «بحر» مشروحاً توضیح دادیم که این آیه با نهرهای دریائی تطبیق می‏شود.

[ویکی فقه] انشا (ابهام زدایی). انشاء ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • انشا (اصول)، ابراز اعتبار، یا ایجاد معنا به وسیله لفظ در عالم اعتبار• انشاء (فقه)، ایجاد یا ابراز معنا، مقابل اخبار
...

[ویکی فقه] انشا (اصول). انشا، ابراز اعتبار، یا ایجاد معنا به وسیله لفظ در عالم اعتبار است.
انشا، به معنای ایجاد معنا از طریق لفظ در عالم اعتبار می باشد؛ برای مثال، وقتی متکلم در مقام انجام معامله بیع، لفظ «بعت» را به کار می برد، مفهوم «ایجاب بیع» را در خارج ایجاد نموده و رضایت خود را به بیع اعلام می کند.
اقوال اصولیین در تعریف انشا
برخی مانند مرحوم آیت الله خویی، تعریف مشهور را از انشا، نپذیرفته و اظهار می کنند که انشا فقط بر ابراز امر اعتباری دلالت می نموده و کاشف از آن است، ولی سبب ایجاد معنا نمی شود.برخی دیگر می گویند: مراد از انشا، مرکب تامی است که قابل تصدیق و تکذیب نمی باشد و شامل استفهام، امر، نهی، التماس، دعا، تمنی، ترجی، قسم، ندا و غیر آن است. در این تعریف، به جمله انشایی، با مسامحه «انشا» اطلاق شده است.

پیشنهاد کاربران

انشا: ایجاب و قبول
اِنشا:
١. نوشتۀ ادبی، نوشتار، گفتارنامه
۲. ( نامِ بنواژه ) آموزش نویسندگی؛ نگارش
۳. نویسندگی
۴. ( نامِ بنواژه ) آفریدن، پدید آوردن
۵. ( نامِ بنواژه ) [کهنه] کارِ دبیری و دفترداری و نویسندگی، دربرگیرندەیِ نوشتن نامه و فرمان
خود نویس، از خود چیزی نوشتن یا آفریدن
Essay
انشا = خونوس
( خو نوس = نوشته خود )
خو = خود ، نوس = نوشته
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
جمله = ریس ( به معنی ساختن کامل )
( ریس بن فعل ریستن به معنی بافتن )
...
[مشاهده متن کامل]

جمله ساختن = ریسان
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
جمله سازی = ریسانی
جمله ساز = ریساز
( ریس ساز = ریسساز = ریساز )
جمله سازی = ریسازی
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
بند = بند
متن = پریس
چرخه ساخت کلمه => پر ریس = پریس
( پر = پر ، ریس = بافت )
متن = پریس ( پر جمله )
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
سطر = گوریس
چرخه ساخت واژه => ( گوره ریس = گورریس = گوریس )
گوره = بزرگ ، ریس =بافت
گوریس = بافت بزرگ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
منبع ؛ زبان کردی جاف

راغب گفته : کلمه ( انشأ ) به معنای ایجاد و تربیت چیزی است و بیشتر در جانداران ( که تربیت بیشتری لازم دارند ) استعمال می شود، در قرآن کریم فرموده : ( هو الذی انشاکم و جعل لکم السمع و الابصار ) .
Iyhrvgtytr was not the first of two of his friends 7and had to 788to in a new way of saying that the world
سلام و درود بله دقیقا وجه اشتراک بین شان در نوشتن است .
( انشاء ) به معنی خلق کردن و نوشتن مطلبی که نبوده و بعداً درست شده این کلمه از ریشه نَشَأ به معنای پرورش یافتن و وجه اشتراکش با انشا به معنای نوشتن این است چون با نوشتن کلمات شروع به پرورش دادن و ساختن
...
[مشاهده متن کامل]
کلماتی می کنیم که از قبل و جود نداشته و ما بعداً آن را خلق کرده ایم. جمله انشائیه در مقابل جمله خبریه قرار می گیرد. جمله انشائیه مثلاً به کسی می گوییم ساعت چند است و ما چیزی را خلق کرده ایم که وجود خارجی نداشته و جمله خبریه خبری را به کسی می رسانیم که از قبل وجود داشته مثل این که بگوییم موبایل سیاه است که در واقع خود موبایل در دنیای وجود خارجی و ملموس و آشکار داشته و ما فقط خبری را به مخاطب رسانده ایم.

نو نویسی
writing
انشا. املاءِ ناصحیح انشاء و انشاء.
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٢)

بپرس