انتالیا

دانشنامه عمومی

آنتالیا. آنتالیا ( به ترکی استانبولی: Antalya ) ( به ترکی عثمانی: آنطالیه ) نام مرکز استان آنتالیا و از شهرهای مهم و گردشگری کشور ترکیه است. این شهر که به عنوان مرکز گردشگری و تفریحی در ترکیه محسوب می گردد دارای جاذبه های فراوان می باشد. در این شهر بلوارهای زیبا با درختان نخل و لنگرگاه ها خود نمائی می کند. در این شهر و در بخش قدیمی و تماشائی آن منطقه قلعه ایچی ( درون قلعه ) قرار دارد. بافت خاص منطقه که شامل خیابان های کم عرض و پیچ در پیچ بوده به همراه خانه های قدیمی که توسط دیوارهای قدیمی محصور شده، بسیار جلب توجه می کند.
آنتالیا از لحاظ جمعیت پنجمین شهر ترکیه بوده در سرشماری پایان سال ۲۰۱۹ جمعیت استان آنتالیا ۲٫۵۱۱٫۰۰۰ نفر برآورد شده است. این شهر سالانه میزبان میلیون ها گردشگر از سراسر دنیا است.
آنتالیا در سال ۲۰۰۵ میزبان اجلاس سران G20 ( بیست کشور صنعتی جهان ) و در سال ۲۰۱۶ میزبان نمایشگاه اکسپو بوده است.
تا اکنون ساکنان اولیه آنتالیا نامشخص مانده است. بنا به شواهد تاریخی نام این شهر از آتالوس دوم ( Attalos II ) پادشاه پرماگون گرفته شده است که در ۱۵۰ سال قبل از میلاد مسیح بر آن ناحیه حکومت می کرده است. در حفاری هایی که در سال ۲۰۰۸ در ناحیه Doğu Garajı آنتالیا صورت گرفته مشخص شده است که روزگاری این شهر پایگاه نیروی دریایی روم و دارای ناوگان های قدرتمندی بوده است. بعد از این حفاری معلوم شد این شهر بیشتر از آنچه تخمین زده می شد در حدود ۳۰۰ سال پیش از میلاد وجود داشته است. در سال ۱۳۳ قبل از میلاد مسیح آنتالیا بخشی از جمهوری روم بود. در همان سال آتالوس سوم جهت حکمرانی بر کل امپراتوری روم در حین عزیمت جان خود را از دست داد. این شهر در زمان روم باستان دارای رونق و رشد چشمگیری بود. مسیحیت در قرن دوم میلادی در این شهر گسترش یافت. در دوران امپراتوری بیزانس آنتالیا یکی از شهرهای مهم بوده و در قرن سیزدهم میلادی آنتالیا توسط تُرکان سلجوقی فتح و از سال ۱۳۲۱ میلادی تا ۱۴۲۳ میلادی به عنوان پایتخت بِیگ نشین تِکه ( beylik of Teke ) بوده است. [ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] ابن بطوطه عربی در سال های ۱۳۳۵–۱۳۴۰ مسافرتی به آنتالیا داشته که این طور بیان می کند:[ ۶]
از آلانیا به طرف آنتالیا رفته و این منطقه دارای پوشش های طبیعی و زیبایی بوده و حجم وسیعی از شهر دارای نقاط و اماکن جذاب و دیدنی بوده است. آنتالیا داری جمعیت زیادی است که به چهار ناحیه تقسیم شده که تاجران مسیحی در اطراف بندر ساکن بوده و محل زندگی آن ها را دیواری بزرگ احاطه می کرده و دروازه هایی داشته که در طول شب و روزهای جمعه بسته می شده است. یونانیان که ساکنان اصلی و قدیمی این شهر بوده اند و یهودیان و خانواده سلطنتی هر یک در نواحی چهارگانه خود ساکن بوده اند. مسلمانان این شهر در شهر اصلی ساکن بودند. تمام ناحیه های ذکر شده دارای دیوارهای و دروازه های بلند و مستحکمی بوده اند. این شهر دارای باغ ها و میوه های خیلی خوبی بوده و دارای زرد آلوهای بسیار مرغوب به هسته های شیرین که به عنوان اجناس لوکس به مصر صادر می شده است.
عکس آنتالیاعکس آنتالیاعکس آنتالیاعکس آنتالیاعکس آنتالیاعکس آنتالیا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

آنتالیا. آنْتالیا
(یا: اَدالیه؛ اَنْطالیه) شهر، بندر، و مرکز استان آنتالیا، بر ساحل دریای مدیترانه، در جنوب غربی ترکیه، ۳۷۸,۲۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۰۰). صنایع کنسروسازی و آردسازی دارد و در آن گندم و الوار تولید می شود. آب وهوای مدیترانه ای، معتدل، و پرباران دارد و به سبب پاکیزگی آب دریا و داشتن مناظر طبیعی زیبا از جاذبۀ جهانگردی فراوانی برخوردار است. اقتصاد آن عمدتاً بر پایۀ درآمدهای حاصل از جهانگردان اروپایی استوار است. مصنوعات ابریشمی، محصولات کشاورزی، صنایع دستی، و استخراج کانی های کروم و منگز از دیگر منابع عایدات این منطقه است. آبشار شگفت انگیز دودن در نزدیکی آنتالیا قرار دارد. موزۀ آنتالیا آثار ارزشمند و باستانی از دوران روم دارد. مشهورترین جشنوارۀ فیلم های ترکیه، به نام پرتقال طلایی، هرساله در این شهر برگزار می شود. آنتالیا در قرن ۲پ م ساخته شد. دو آمفی تئاتر رومی و خرابه های شهر پرگا۱ در نزدیکی آن قرار دارد. در زمان ترک های سلجوقی۲ در قرن ۷ق/۱۳م گسترش یافت.

پیشنهاد کاربران

بپرس