انافاز

لغت نامه دهخدا

انافاز. [ اَ ] ( فرانسوی ، اِ ) در تقسیم غیرمستقیم سلول مرحله سوم از مراحل مختلف میتوز است که دو بخش کروموزومی بدو قطب میروند. مرحله انافاز را باید دوره صعودی کروموزمها دانست زیرا دو قسمت هر زوج کروموزمی متدرجاً از هم دور میشوند و با قسمتهای مربوط زوجهای دیگر بسمت دو قطب میروند. ( از جانورشناسی عمومی ج 1 ص 21 و 23 ). و رجوع کتاب و گیاه شناسی ثابتی ص 93 شود.

دانشنامه عمومی

آنافاز. پسین چهر* یا آنافاز در جانداران یوکاریوتی چهارمین مرحلهٔ رشتمان یا کاستمان است.
در این مرحله از تقسیم، دو کروماتید خواهری هر کروموزم مضاعف شده از محل سانترومر از یکدیگر جدا می شوند. در واقع با تجزیه پروتیینی در ناحیه سانترومر ار هم جدا می شوند. این پروتین در محل سانترومر سبب اتصال شان به یکدیگر میشود که در مرحله انافاز با تجزیه اش کروموزوم های مضاعف شده از هم جدا می شوند. کروماتیدها که هم اکنون کروموزوم ( کروموزوم تک کروماتیدی ) نام دارند، بر اثر کوتاه شدن رشته های دوک تقسیم به سوی قطب ها کشیده می شوند.
در کاستمان دو آنافاز وجود دارد: آنافاز نخستین و آنافاز دوم. در آنافاز نخستین، که سومین مرحلهٔ کاستمان نخستین است، کروموزوم های همتا از یکدیگر جدا می شوند، اما دو کروماتید خواهری هر کروموزوم همچنان در محل سانترومر به یکدیگر پیوسته اند؛ بنابراین هر کروموزوم همچنان دو کروماتیدی ( مضاعف شده ) است.
آنافاز دوم پس از پس چهر دوم رخ می دهد. در این مرحله دو کروماتید هر کروموزوم ( کروماتیدهای خواهری ) از هم جدا می شوند و به سوی دو قطب یاخته می روند ( همانند آنافاز رشتمان ) .
عکس آنافاز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس