انئید

دانشنامه عمومی

انئید (مجموعه تلویزیونی). انئید ( انگلیسی: Eneide ) یک درام تلویزیونی ایتالیایی ۱۹۷۱–۱۹۷۲ هفت قسمتی است که توسط فرانکو روسی از شعر حماسی ویرژیل به نام انئید اقتباس شده است.
• قسمت اول: شهر ( تروا ) پس از جنگ تروا ویران شده است. یکی از بازماندگان آن نیمه خدا آئنیاس است که با یک ناوگان از تروآ گریخت. در شمال آفریقا به کارتاژ می رسد، که در آنجا ملکه دیدو از او می خواهد داستانش را تعریف کند. او با نقل داستان اسب تروجان شروع می کند.
• قسمت دوم: آئنیاس به دیدو می گوید که چگونه در دریای مدیترانه سفر کرده است و از جزیره دلوس بازدید کرده، که در آنجا یک غیب گوی به او گفته بود که «مادر باستانی» را پیدا کند و او تصمیم گرفته به طرف غرب حرکت کند.
• قسمت سوم: دیدو پس از شنیدن داستان آئنیاس، او را کارتاژ اخراج می کند. با این حال، آئنیاس شیفته جستجو برای مادر زمین است و نمی تواند بخوابد. دیدو به آئنیاس می گوید که برود و مادر زمین را در سرزمین هسپریا ( یونانی ها ایتالیا را به این نام می خواندند ) ، واقع در شمال، پیدا کند.
• قسمت چهارم: آئنیاس یک گروه از بازماندگان تروجان را در جزیره پیدا می کند. یونو زنان تروجان را وادار به آتش زدن ناوگان آئنیاس می کند، اما بارش باران آتش را از بین می برد.
• قسمت پنجم: مادر آئنیاس، او را به دنیای زیرزمینی راهنمایی می کند تا از روح پدرش قدرت دریافت کند. یک پیشگو می گوید که لاوینیا، دختر پادشاه لاتینوس، با یک خارجی ازدواج خواهد کرد. آئنیاس به دیدار دشمنش پادشاه تورنوس و نامزد لاوینیا می رود.
• قسمت ششم: پپس از توصیه های لاتینوس، آئنیاس از سرزمین داخلی بازدید می کند، جایی که یک پیرمرد یونانی افسانه هایی را برای او تعریف می کند. دسیسه هایی مربوط به لاوینیا و تورنوس به جنگ و درگیری بین تروجان ها و لاتین ها دامن می زند.
• قسمت هفتم: برای حل این مناقشه، آئنیاس تورنوس را در نبردی تن به تن می کشد. او برنده می شود و با لاوینیا ازدواج می کند. در بستر مرگ، پادشاه لاتینوس سرزمین خود را به آئنیاس واگذار می کند.
جولیو بروگی در نقش آئنیاس
الگا کارلاتوس در نقش دیدو
آندرئا جوردانا در نقش تورنوس
ماریلو تولو در نقش ونوس
• واسا پانتلیک در نقش آنخیسس
• آرسن کاستا در نقش آسکانیوس
• ماریسا بارتولی در نقش آندروماخه
• آنجلیکا زیلکه در نقش کرئوسا ( همسر آئنیاس )
• ایلاریا گورینی در نقش جونو
آلساندرو هابر در نقش میسنوس
• کریستین لدوکس در نقش پالینوروس
• جاسپار فون اورتزن در نقش اواندر
• یاگودا ریستیچ در نقش لاوینیا
آنا ماریا گراردی در نقش آماتا
یانز ورخووتس به صورت لاتینوس
عکس انئید (مجموعه تلویزیونی)عکس انئید (مجموعه تلویزیونی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

انئید ( به فرانسوی: Énéide ) یا آینه ایس ( به لاتین: Aeneis ) یک حماسه لاتین است. کتاب انئید توسط شاعر رومی ویرژیل بین ۲۹ پیش از میلاد و ۱۹ بعد از میلاد نوشته شده است، شامل ۹۸۹۶ سطر است. شش کتاب اول از دوازده کتاب شعر، داستان سرگردانی آئنیاس از تروا به ایتالیا را بیان می کند و نیمه دوم شعر در نهایت از تروایی ها می گوید که پس از جنگ پیروزمندانه بر لاتین ها، قرار است زیر فرمان آئنیاس و پیروان تروایی او قرار گیرند.
...
[مشاهده متن کامل]

قهرمان آئنیاس قبلاً با افسانه و اسطوره جهان یونانی رومی شناخته شده بود، زیرا شخصیتی در ایلیاد بود. ویرژیل داستان های منقطع سرگردانی آئنیاس، ارتباط مبهم او با بنیاد روم باستان و توصیف او به عنوان شخصیتی بدون ویژگی ثابت را اقتباس کرد و در انئید او را به یک اسطوره اصلی یا حماسه ملی قانع کننده تبدیل کرد که روم را به افسانه های تروا گره زد، جنگ های پونی را توضیح داد، فضایل سنتی رومی را تجلیل کرد و دودمان ژولیو کلودین به عنوان نوادگان بنیانگذاران، قهرمانان و خدایان روم و تروا را مشروعیت بخشید.
انئید به طور گسترده به عنوان شاهکار ویرژیل و یکی از بزرگ ترین آثار ادبیات لاتین شناخته می شود.
این منظومه حماسی دربردارنده داستان آئنیاس ( فرزند ونوس یا همان آفرودیت و پهلوان تروایی، آنخیسس ) پهلوان به جاماندهٔ تروایی است که در زمان سوختن تروا در آتش، پدر خود آنخیسس را به دوش گرفته و نجات یافت، درحالی که در آن حادثه همسر خویش را از دست داد. او پس از ماجراهایی طولانی توانست خود را به نواحی ایتالیا برساند. این منظومه توسط میرجلال الدین کزازی به فارسی ترجمه شده است.
ترجمهٔ تحت اللفظی بند نخست منظومه انئید این گونه است: «از جنگ افزارها و مردی می سرایم، که رانده به دست سرنوشت، از کرانه های تروآ، نخست به ایتالیا و کران های لاوینیوم آمد. او، بر اثر خشم بی امان یونو ددمنش، با نیروی خدایان فرازین، بسی بر زمین و بر دریا افکنده شد. بسی رنج برد و پیکارها دید تا این که توانست شهری بنیاد نهاده ایزدان لاتیوم را بدان جای آورد. از آنجا بود که تبار لاتین ها آمد و پدران آلبایی، و حصارهای رم ارجمند. »
انئید را می توان بر اساس موضوع متفاوت کتاب های ۱–۶ ( سفر آئنیاس به لاتیوم در ایتالیا ) که معمولاً با «ادیسه» هومر مرتبط است و کتاب های ۷ تا ۱۲ ( جنگ در لاتیوم ) که منعکس کننده «ایلیاد» است، به دو قسمت تقسیم کرد. این دو نیمه معمولاً منعکس کننده جاه طلبی ویرژیل برای رقابت با هومر با پرداختن به مضامین سرگردانی «ادیسه» و مضامین جنگی «ایلیاد» هستند. با این حال، این یک شباهت تقریبی است که باید محدودیت های آن را در نظر داشت.

انئیدانئیدانئیدانئیدانئیدانئید
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/انئید

بپرس