الکترو وینینگ

دانشنامه عمومی

الکترو - وینینگ، که به آن استخراج الکتریکی نیز گفته می شود، عبارتست از عملیات رسوب الکتریکی فلزات از سنگ معدن آن در یک حلال که به طور معمول به این فرایند لیچینگ گفته می شود. پالایش الکتریکی از روش مشابهی برای بیرون کشیدن ناخالصیها از فلزات استفاده می نماید. در هردو فرایند از آبکاری الکتریکی در مقیاس بالا استفاده می شود و تکنیکهای مهم از نظر اقتصادی و راحتی انجام فرایند برای خالص سازی فلزات غیر آهنی می باشند. به فلزات تهیه شده از این روش الکترو - ون گفته می شود. در الکتروینینگ، یک جریان از آند خنثی که در محلول لیچ حاوی فلز قرار دارد، عبور می کند، و در نتیجه بر اساس فرایند آبکاری الکتریکی فلز روی کاتد رسوب می نماید. در پالایش الکتریکی آند از فلز ناخالص تشکیل شده، و زمانیکه جریان از مایع الکترولیک اسیدی عبور می کند، آند خورده شده و در الکترولیت حل می شود، و بر اساس فرایند آبکاری الکتریکی فلز خالص روی کاتد رسوب می نماید. [ ۱]
الکترو - وینینگ قدیمی ترین فرایند الکترولیز صنعتی می باشد. شیمیدان انگلیسی همفری دیوی در سال ۱۸۰۷ توانست برای اولین بار با الکترولیز سدیم هیدروکسید مذاب، عنصر فلز سدیم را استخراج نماید. پالایش الکتریکی مس به صورت تجربی برای اولین بار توسط ماکسیم دوک لختنبرگ در سال ۱۸۸۳ صورت پذیرفت. [ ۲] جیمز الکینگتون فرایند تجاری الکترو - وینینگ را در سال ۱۸۶۵ ثبت نمود و اولین کارخانه موفق در این امر را در سال ۱۸۷۰ در پمبری در ولز تأسیس کرد. [ ۳] اولین کارخانه در مقیاس تجاری در سال ۱۸۸۳ در آمریکا در نیویورک، نیوجرسی با نام شرکت ذوب و تصفیه بالباخ و پسران تأسیس گردید.
فلزات معمول که این فرایند روی آن ها انجام می پذیرد عبارتند از:سرب، مس، طلا، نقره، روی، آلومینیم، کروم، کبالت، منگنز، عنصرهای خاکی کمیاب وفلزهای قلیایی. برای آلومینیم این روش تنها روش تولیدی مورد استفاده می باشد. بسیاری از فلزات واکنش پذیر مهم صنعتی ( که با آب به شدت واکنش می دهند ) با الکترولیز نمکهای مذاب آن ها تولید صنعتی می شوند. آزمایش های زیادی و برای پردازش سوخت هسته ای با استفاده از روش پالایش الکتریکی انجام پذیرفته است. پالایش الکتریکی توانایی جداسازی فلزات سنگین همچون پلوتونیم، سزیم و استرانسیم را از اورانیم که سمیت کمتری دارا می باشد، را دارد. سیستم های استخراج الکتریکی فراوانی برای خذف فلزات سمی از فاضلاب صنعتی موجود هستند.
عکس الکترو وینینگعکس الکترو وینینگ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس