الشتر

/~aSSotor/

لغت نامه دهخدا

( آلشتر ) آلشتر. [ ل ِ ت َ ] ( اِخ ) نام رودی ، و آن یکی از روافد و آبراهه های کشکانرود است. و آن را اَلشتر نیز گویند.
الشتر. [ اَ ل ِ ت َ ] ( اِخ ) قصبه ای است از دهستان حسنوند مرکز بخش سلسله شهرستان خرم آباد که در 54 هزارگزی شمال خرم آباد قرار دارد. جلگه و سردسیر است. سکنه آن در حدود 650 تن شیعه هستند و به زبان لری ، لکی ، فارسی و ترکی سخن میگویند. آب آن از سراب زر و عمارت تأمین میشود و مزارع کریم آباد، مجیدآباد و حیدری مریدآباد جزء این قصبه هستند. محصول آن غلات ، برنج ، حبوبات ، لبنیات و پشم است. در حدود 150 باب دکان و 2 دبستان و بهداری و دامپزشکی و پست و تلگراف و ثبت آمارو محضر و دسته ژاندارمری دارد، و بخشداری سلسله دراین قصبه است. الشتر در انتهای راه شوسه فرعی خرم آباد به الشتر که در مواقع خشکی اتومبیل رو است قرار دارد و در خاور آبادی مزبور قلعه مستحکمی است بنام قلعه مظفری که در 60 سال قبل بوسیله مهدی خان امیرالعشایر و محمدعلی خان امیرمنظم ساخته شده و قسمت اعظم آن فعلاً مورد استفاده دولت است. نام قدیمی قصبه مزبور قلعه مظفری بوده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ). و رجوع به جغرافی غرب ایران ( فهرست ) شود.

فرهنگ فارسی

رود خانه ایست در ناحیه غربی ایران جریان دارد و برود خانه سیمره می ریزد .

دانشنامه عمومی

اَلِشتَر مرکز شهرستان سلسله در شمال استان لرستان در غرب ایران است. بر اساس مستندات سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، شهرداری الشتر از سال ۱۳۴۰ خورشیدی تأسیس شده و در سال ۱۴۰۱، درجه شهرداری این شهر ۷ بوده است. [ ۴]
برخی خاورشناسان سرزمین کهن الشتر را همان «نیسا» دانسته اند که داریوش در کتیبه بیستون از آن یاد کرده است، ولی پورداود در این نظریه تردید کرده است، زیرا نیسای یاد شده متعلق به دوره ماد، و از مکان های مهم پرورش اسب بوده است[ نیازمند منبع] ( ص ۲۸۸–۲۹۰ ) . آثاری چون سفال های منقوش و اشیاء برنزی که در دشت الشتر کشف شده اند، نشانه آبادانی این سرزمین در دوره های کهن است ( استاین، ۲۹۱–۲۷۷؛ گدار، ۲۵، ۲۶؛ واندنبرگ، ۹۵ ) . حمدالله مستوفی به وجود آتشکده اروخش ( یا اردخش، اردحش، اروحش ) که قبلاً در آنجا وجود داشته، اشاره کرده است ( ص ۱۰۷ ) . اصطخری به موقعیت مکانی الشتر اشاره کرده، و آنجا را از شهرهای جبال دانسته که در ۱۰ فرسخی نهاوند و ۱۲ فرسخی شاپورخواست بوده است ( ص ۱۹۷ ) . ابن حوقل الشتر را در میان راه ری به شاپورخواست نوشته است ( ۲/۳۵۸ . در حدود سده ۶ ه‍. ق الشتر از تختگاه های برسقیان بوده است ( ظهیرالدین، ۵۶؛ راوندی، ۲۲۹ ) . در نیمه نخست همان سده در الشتر، گروهی از امیران با برسقِ الشتر ضد مسعود بن ملکشاه سلجوقی هم عهد شدند. سلطان پس از آگاهی به الشتر رفت و امیران از کرده خویش پشیمان شدند و سلطان نیز از گناه آنان درگذشت ( همان جا ) ، اما طغرل پس از شکست از برادرش مسعود هنگام فرار به سوی خوزستان، وزیر خویش خواجه قوام الدین درگزینی را در الشتر به دار آویخت ( ظهیرالدین، ۵۵ ) . در دوره صفویه حکومت الشتر به امیران کرد ( ولادمیر الکسیویچ ایوانف می گوید نام کرد در سده های میانه ( کم و بیش از سده پنجم میلادی تا شانزدهم میلادی ) نامی بود که بر همه رمه گران و کوچ گران ایرانی اطلاق می شد ) . [۳ سپرده شد ( اسکندربیک، ۱۴۱ ) . در اواخر سده ۱۳ش، دژ استواری که قلعه مظفری نام گرفت، در خاور الشتر، توسط مهدی خان امیرالعشایر و مهرعلی خان امیر منظم ساخته شد ( فرهنگ جغرافیایی ایران، ۶/۲۱ ) . مدتی مهرعلی خان در این قلعه حکمرانی کرد و موجبات ناامنی در شمال لرستان را فراهم آورد، ولی سرانجام توسط حاکم نظامی لرستان دستگیر و اعدام شد ( استارک، ۲۱، ۲۲ ) . می توان گفت که این ناامنی ها مانع آبادانی الشتر در سده های اخیر بوده است ( ظل السلطان، ۶۰۸؛ استارک، ۲۲ ) . این آبادی مدتی به نام قلعة مظفری و مرکز دهستان الشتر شناخته می شد ( فرهنگ جغرافیایی ایران، همان جا؛ اسامی…، ۲۷۶، ۲۷۸؛ گزارش…، ۱۰ ) . همچنین در آغاز سده حاضر به این نواحی «سلسله» نیز گفته می شده است و ییلاق برخی ایلات و طوایف لک مانند ترکاشوند، یوسف وند و حسن وند و کولی وند بوده که بیشتر آن ها در ۱۳۱۲ش تخته قاپو شدند ( کریمی، ۱۶۰؛ رزم آرا، ۹۶، ۹۷، ۱۰۷، ۱۱۲. در تاریخ های گذشتگان از جمله تاریخ گزیده نوشته حمدالله مستوفی از شانزده ولایت به عنوان لرستان یاد شده است. حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری در بخش کردستان و شانزده ولایت آن را آورده است: خوزستان و آن شانزده ولایت است و حدودش به ولایات عرب و خوزستان و عراق عجم و آذربایجان و دیاربکر پیوسته است. آلانی، الیشتر، بهار، خفتیان، دربند، تاج خاتون، دربند رنگی، دزبیل، دینور، سلطان آباد، چمچمال، شهر زور، کرمانشاه ( قرمیسین ) هرسین، وسطام. [ ۵]
عکس الشترعکس الشترعکس الشترعکس الشترعکس الشترعکس الشتر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اَلَشْتَر
(یا: قلعۀ مظفری؛ الیشتر) شهری در استان لرستان و مرکز اداری شهرستان سلسله. با ارتفاع ۱,۶۲۰ متر، در ناحیه ای کوهستانی، در۴۲.۵کیلومتری شمال غربی خرم آباد، یازده کیلومتری شرق راه خرم آباد به کرمانشاه، قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل و نیمه خشک و جمعیت آن ۲۸,۶۰۳ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

حمدالله مستوفی در نزهت القلوب میگوید: “الیشتر شهری وسط است. جای نزه ( خوشی ) و در او آتش خانه اروخش نام ( به لغت اوستایی یعنی شادی و شادکامی ) بوده است. نام جغرافیایی مشابهً الشتر یعنی آلاشت را می توان مأخوذ از آله شئیتی یعنی آشیانه عقاب گرفت.
...
[مشاهده متن کامل]

.
نام الیشتر از نام کهن آن یعنی دژ اوروخش ( =اوروخش تر یا اوروخش دار ) گرفته شده است چه این نام در پهلوی می توانست الوشتر تلفظ گردد که صورتی از نام الشتر است: طبق قاعده حرف “ر” به “ل” و “خش” به “ش” تبدیل گردیده است. اوروخش به معنی شادی بخش است و این نام آتشکده الیشتر بوده است.
.
این نام مرتبط با دو آیین قبل تر مردم ایران و مخصوصا لکها یعنی آیین زرتشتی بوده است. جالبه مهم ترین نژادی که به آیین کیانی و زرتشتی مرتبط می باشد نژاد کاسیان و لکها می باشد و حتی جیمز موریه به صراحت لکها را از نژاد همان کیانیان باستان می داند! و جالب تر این که نام خانوادگی کیانی در ناحیه الشتر و دشت خاوه در میان ایل کُلیوند ( قلیوند ) بسیار رواج دارد! آیین حال حاضر مردم لک در این ناحیه شیعه اسلامی می باشد ولی آیین قبلی مردم لک در این ناحیه، آیین یاری بوده است که مخلوطی از باورهای اسلامی و زرتشتی می باشد یعنی یه جورایی آیین یاری در اصل بازه زمانی گذار از آیین زرتشت به اسلام در میان مردم لک بوده است!
.
پس ریشه نام الشتر از آن آتشکده زرتشتی باستانی آمده است!
.

در جواب چهارلنگ:
بنده هیچ غرضی با کسی ندارم و صرفا جوابتون رو دادم در ضمن جواب بنده کاملا کلی بود. اصولا لک ها هیچ وقت خودمان رو به قومیتی دیگر منتسب نمی دانیم ولی بقیه اقوام هم وطنان ما هستن. هویت هر قومی مشخصه!
در پاسخ به عماد ایرانی
تاریخ و رفتار هر کس گواه و هویت اوست.
جنابعالی طوری دست به قلم نشوید که انگار غرضی وجود دارد. نظر دادن را جرم ندانیدقضاوت نکنید. بله احتیاچ به فرهنگسازی داریم که شما هویت لک ها را با تمسخر و لجاجت زیر سوال نبربد.
بنده شمارو تنها که مورد خطاب قرار ندادم. اگه دقت کنید سه نقطه بعدش هم قرار دادم یعنی سایر ایلات و طوایف و اقوام . این که میگید لک ها تلفیقی هستند هم بیشتر مصرف داخلی داره واستون چون بر اساس سند بخوایم
...
[مشاهده متن کامل]
حرف بزنیم این لورها و به خصوص بختیاری ها هستند که تلفیق لک و پارس هستند اگه کتاب مردم شناسی دکتر پولا ک رو بخونید به صحت حرف های بنده می رسید . در ضمن بنده اصلا و ریشتا لک ناحیه کوهدشت هستم و از طایفه صفر لکی و صفرلکی و پایروند و بدراوی بومی های اصیل ناحیه دو طرف سیمره هستند و هیچ کدام از این طوایف خودشان رو لور نمی دانند جز یه سری طوایف عمله یا نوکر والیان فیلی که زمان شاه عباس به ناحیه خرم آباد وارد شدند و سپس زمین های رومشکان رو برای زیست خودشان از طوایف سلسله و دلفان خریداری میکنن و اونجا ماندگار میشن . اون که شما میگید اقلیتی لکهای سمت پلدختر و خرم آباد هستش نه کلیت و اکثریت لکها . ایرانیان یکم برای احترام به سایر اقوام نیاز به فرهنگ سازی داریم و این مورد با گذشت زمان میتونه بیشتر و بهتر جا بیوفته .

در پاسخ به برادر عزیزم جناب عماد ایرانی
سلام من علیرضاچهارلنگ ام بزرگوار نه چهارلنگ و هفت لنگ که اسم دو ایل را گفته اید.
عرض کنم خدمتتان که شما عزیزان لک تلفیقی از لر و کرد هستید البته باتوجه با گفته های خود عزیزان لک در لرستان معتقدند که ابتدا جزئی از قوم لر بوده اند.
...
[مشاهده متن کامل]

من خیلی عزیزان لک را دوستدارم چرا که واژگانی کهن دارند. هیچ ادعایی ندارم که شما لر هستیدبرادرم.

در جواب چهارلنگ و هفت لنگ و . . . :
من نمیدونم ما لک ها نخوایم لور باشیم باید کیو ببینیم؟؟؟ واقعا جالبه ها . اگه بخوایم کتاب در نظر بگیریم خوب یکی مثل دکتر پولاک مردم شناس میگه بختیاری و لور هم حاصل اختلاط لک و فارس هستن . قرار بر این نیست که هر کی چیزی بگه بگیم درسته. لورها مردمی هستن که هیچ گونه نسبتی با ما ندارن فقط همسایه لک ها هستن همین.
...
[مشاهده متن کامل]

لکها لرنیستن. . . لر یک لهجه از فارسیه و مثل لکیو کوردی مستقل نیست. . تفکر
سلام عزیزان همه ما ایرانی هستیم.
برادران خوبم از لک تباران بیشتر گواه دارند که از قوم لر بوده اند و به دلیل مجاورت با کردها و همچنین سکونتگاه های پیشین خود این لهجه کهن را حفظ و رواج داده اند.
الشتر پایتخت ایل سلسله و مرکز شهرستان سلسله می باشد و تماما لکنشین می باشد و اقلیتی مهاجر از اقوام دیگر هم ساکن این ناحیه هستند
یه مطلب اضاف کنم که روستای "لِشتر" در اردل ، چهارمحال بختیاری
و روستای "لیشتر" گچساران ، کهگیلویه و بویراحمد هم به همین نام هستن
و این یگانگی اسامی در چند منطقه لر نشین قابل تامل هست.
متاسفانه دوستان دچار تعصبات قومی و قبیله ای هستند.
بنده دنبال این بودم که معنی الشتر یعنی چی که چیزی دستگیرم نشد.
سرچ کوتاهی کردم دیدم. توی کشور آلمان هم الشتر وجود داره.
بدون تعصب دنبال ریشه این اسم باشیم و به نظرم هر چی در مورد الشتر گفتن که خدای زایش هست و از الهه ایشتار میاد اشتباه هست.
...
[مشاهده متن کامل]

با تشکر
https://fa. m. wikipedia. org/wiki/فالکنبرگ/الشتر
فالکنبرگ/الشتردر ایالت برندنبورگ در کشور آلمان واقع شده است.

دفاع از اصل هویت ، فرهنگ و زبان لکی وظیفه تک تک ما مردم سلسله و تمام لک های ایران و عراق است چون زبان لکی هویت ما و فرهنگ لکی اصالت ماست پس به کوری چشم مغرضین و دشمنان قوم بزدگ لک ، لک هستیم و لک می مانیم ما هضم هیچ قومی نمی شویم و هرگز هم حذف نخواهیم شد - تاریخ و تمدن و فرهنگ و زبان ما شناسنامه ایران عزیز است .
...
[مشاهده متن کامل]

ایرانی ام - - - - لکستانی ام - - - - حسنوندی ام

بخدا قسم هرچی فکر میکنم هیچ خصلتی بدتر از این نیست که هرچی بندگان خدا بهت بگن فلان موضوع درسته تو مقاومت کنی و اصل و نسبت رو فراموش کنی!!!
خیلی بده خیلی!!
امیدوارم انسان هایی همچون آقای حسنوند کمی به خودشون بیان و در مقابل حق سینه سپر نکنن!
...
[مشاهده متن کامل]

بنظرم انسان همیشه حق بگه و از هیچ احد و ناسی نترسه!
هیچ چیز بهتر از وجدان بیدار نیست. . .

"از الشتر تا الاشت" نام کتابی هست که هیچ منبع و ماخذی معرفی نمیکند رضاخان از طایفه پالانی سوادکوه مازندران است و مادرش هم یک گرجی مهاجر از قفقاز است و خاندان پالانی در سوادکوه شجره نامه پانصدساله در همان
...
[مشاهده متن کامل]
منطقه دارند. کتاب الشتر تا آلاشت کتاب تازه سازی هست که هیچ منبعی را برای اثبات درستی حرف خود ذکر نمی کنند و هیچ منبع موثقی وجود نداره که ثابت کند رگ و ریشه رضاخان به لرستان برمیگرده. در واقع این بحث از زمانی شروع شد که یک نویسنده سودجو بنام کیوان پهلوان متولد 1339، کرمانشاه هست، کتابی توهمی و بی منبع و متناقض را با تیتری تجاری بنام رضاشاه از الشتر تا آلاشت رو چاپ کرد و در کتابش بدون ارائه هیچ منبعی و تنها با چنگ انداختن به داستانی در کتاب یک نویسنده اهل الشتر درباره دو برادر که از الشتر همراه نادرشاه افشار به جنگ هرات رفته بودند و یکی شون گم شده بود که اسم گم شده هم معلوم نیست چی بوده قلمفرسایی کرده و بدون هیچ منبعی که نشان از تطابق زمانی نیای مورد بحث رضاخان با سوژه کتاب مورد نظر باشه داستان سرایی بدون منبع کرده است. اگر رضاخان اهل الشتر بود چرا آنهمه با مردم و طوایف آن خطه جنگ کرده است؟ خیلی از مورخان و پژوهشگران این ادعا را رد کرده اند.

شهرستان الشتر لرستان معروف به شهرستان سلسله در محدوده 48 درجه و 15 دقیقه طول شرقی و 33 درجه و 51 دقیقه عرض شمالی و در شمال استان لرستان واقع شده است. این شهرستان از شمال با رشته کوه گرین، از جنوب با شهرستان
...
[مشاهده متن کامل]
خرم آباد، از شرق با شهرستان بروجرد و از غرب با شهرستان دلفان هم مرز است. شهرستان سلسله دارای 2 بخش مرکزی و فیروزآباد، 2 شهر الشتر و فیروزآباد و 6 دهستان به نام های قلعه مظفری، دو آب، فیروزآباد، قلایی، یوسفوند و هنام است. قسمت اعظم الشتر دشت و با آب و هوای معتدل نیمه خشک از قسمت های خوش آب و هوای شمال لرستان به شمار می رود. شهرستان الشتر لرستان در فاصله 50 کیلومتری شمال خرم آباد و در مسیر جاده خرم آباد نورآباد قرار گرفته است. مهم ترین رودخانه ای که در این شهرستان جریان دارد رودخانه کهمان است. علاوه بر این چشمه ها و سراب های متعددی همچون سراب هنام، سراب امیر، سراب زز و سراب سیاهپوش از منابع تامین آب دشت الشتر به شمار می روند. بیشترین درجه حرارت در تابستان ها 39 درجه بالای صفر و کمترین آن در زمستان ها 7 درجه زیر صفر است، میزان باران سالیانه این مرکز به طور متوسط به 452 میلی متر می رسد. ارتفاع الشتر از سطح دریا حدود 1600 متر است. مناطق دیدنی الشتر مانند نگینی درخشنده در سرزمین لرستان می درخشد. آثار فراوانی در روستاهای شهرستان الشتر دیده می شود که زیبایی های آن زبانزد گردشگران این شهر است.

نام الشتر از نام علی شکر بیگ ترک بهارلو حاکم لرستان و همدان گرفته شده ( الی شکر - الشتر )

صددرصد جمعیت الشتر لک است
افتخار ما لک بودن ماست
کوتاه ترین و زیباترین پیام ( من لَکَم )
قوم بزرگ لک . قومی به پهنای ایران زمین
تکرارش چه زیباست ( من لکم )

طایفه حسنوند ایل هداوند ( خداوند ) ایل لر کوچک
*لک*
از نسل خدایی بزرگ
قوم لر از نسل کی لهراسب کیانی جد داریوش هخامنشی
لر هخامنشی
لر ساسانی
لر زند
لرستان فیلی ( لر پیلی. پهلی )
ایلات لر لک بازماندگان قوم سوره میری ساسانی
طایفه یوسف وند ایل لر کوچک ( لک ) قوم لر آریایی

سلـــــــــــــسله ( الشتــــــــــــــــــــــــــــــــــــر )

سلسله از ایل های لک زبان و یکی از ایل های شش گانه لرستان ( پیشکوه ) است که با ایل دلفان مزدوج می باشد . مرکز این ایل شهرستان الشتر است . سلسله از سه ایل بزرگ حسنوند، یوسفوند ، کولیوند تشکیل شده . ساکنان سلسله مردمانی با اصالت، دارای فرهنگی غنی و پایبند به موازین حسنه می باشند . ایلات سلسله در مقایسه با دیگر طوایف و ایلات لرستان در دوران کشمکش ها و مبارزات عشایری تا حدودی بی تفاوت و رویه ای محافظه کارانه را در پیش گرفته و می شود گفت از لحاظ زیرکی و فرهنگی جلوتر از دیگر مردمان استان لرستان می باشند. تمام مناطقی که ایل سلسله در آن سکونت دارد ، دارای آب و هوایی معتدل است . وفور رودخانه ها و سراب های گوناگون و جلگه های قابل کشت و مناسب در این منطقه که در رأس آن دشت حاصل خیز الشترمی باشد ، باعث شده این منطقه پتانسیل فراوانی جهت تولید محصولات کشاورزی داشته باشد . وجودچنین مزیتی در کنار مراتع سرسبزآن مستعد پرورش دام می باشد . استعداد های بی شمار دیگری که باعث گردیده این منطقه نسبت به سایر مناطق لرستان پیشرفت و ترقی شایانی داشته باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

( مردم سلسله همچون مردم سایر مناطق لر نشین از نژاد آریایی بوده و در نهایت از نژاد کاسیت ها هستند آنها مردمانی قوی بنیه ، رشید و سلحشور بوده اند . بر گرفته از کتاب سرزمین جاوید ص 1601 نوشته گیرشمن و ماریژان موله )
این منطقه در شمال لرستان قرار گرفته است که قلمرو آن از ناحیه شرق و شمال به کوه گرین ، از غرب به رود کشکان و سفید کوه ، از جنوب به کوه ریمله و چکریز و تنگ شبیخون ، از جنوب شرقی به منطقه گل زرد در خاک بیرانوند محدود است .
مساحت این منطقه در حدود سه هزار کیلومتر مربع می باشد اطراف آن کوهستانی است که جلگه وسیع و حاصلخیز الشتر را در بر گرفته و بهترین آب و هوایی استان لرستان را دارا می باشد .
کوه های سلسله عبارت اند از:
گرین ، سرخه ، سفیدکوه ، شترمل ، ریمله ، سیاه کمر ، کوه سفره



منطقه ای که ایل سلسله در ان واقع شده دارای آب فراوان بوده که سراب های آن عبارت اند از:
سراب کهمان ، سراب زز ، سراب هنام ، سراب سیاهپوش ، سراب حاجی تاب ، سراب پاپی ، سراب امیر، سراب چناره ، سراب کاه ریز، سراب فتح الله ، سراب خلخله ، سراب آهنگران ، سراب مؤمن ، سراب محمدشاه ، سراب فیروزآباد ، سراب چشمه برقی ، سراب سرابتلخ ، سراب رباط ، سراب گلهو ، سراب سلهورزی ، سراب چولان آبی ، سراب ازناوله ، سراب کشت ورزه . و . . .
شایان ذکر است که بیشر این سرابها در مناطق حسنوند نشین وجود دارند.

طایفه خلیلی بیگیوند پلنگ ایل منجزی بهداروند *بهادروند *ایل لر بختیاروند
قوم لر*لهراسب کیانی* از نسل خورشید
و جمشید کیانی
عالی شکر خان*شکرالله*پسر
شاه منصور خان بختیاروند ایلخان پسر خلیل خان ایل بیگی بختیاروند ایلخان
...
[مشاهده متن کامل]

پسر جهانگیر خان بختیاروند ایلخان
*پیلتن. طهماسب قلی*
پسر امیر شاه حسین خان بختیاروند ایلخان
پسر رستم خان بختیاروند پلنگ
قلاء مهم خوانین ایل لر بختیاری
از طایفه خلیلی بیگیوند پلنگ ایل منجزی بهداروند

قلعه دژه ملکان. قلعه لیت. قلعه خلیل. قلعه بردی. صلواتی. کوشک زر.
. قلعه شاه منصور. قلعه سلاسل*سلسله*
. قلعه شیاس. منجزون. شالو . قلعه خواجه. قلعه چنگاه. قلعه میرعالی ویس
جهانگیر خان *طهماسب قلی *خان ایلخان
جد طوایف ایل منجزی بهداروند
ایل لر بختیاروند
نام برخی از برادران طهماسب قلی
ایلخان کل لر بختیاری و ایل لر کرمنجی
و ایل لر کوچک
یوسف
یعقوب
فرخشاه
محمدی
یوسف
خالد
محمد
حسن*محسن*
. . .
. . .
نام پسران طهماسب قلی خان ایلخان
خلیل خان ایل بیگی بختیاروند ایلخان
جلیل خان
ابوالحسن*محمد حسن دوم*
عالی جمال *با جمال. باجول *
خورشید خان دوم
نام هفت پسر خلیل خان ایل بیگی بختیاروند ایلخان
شاه منصور خان ایلخان
سیاه منصور خان
مهدی خان
احمد خان
بلی خان*آبلی. بالی. هابیل*
تاج الدین خان
اردشیر خان
نام پسران شاه منصور خان بختیاروند ایلخان
رستم خان آقاسی
ملکشاه
عبدالله
کاظم
عالی شکر
کیماس*قیماس. قیاس*
نظر خان

نام شهری در لرستان

الشتر: خدای ایشتار، خدای زر و کشاورزی
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٤)

بپرس